ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 4
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Avukat Kayasu: Darbecileri Yargılamakta Zamanaşımı Yok
Darbecileri yargılamaya çalıştığı için meslekten atılan eski savcı Kayasu Anayasa'nın geçici 15. maddesinin değiştirilmesi için "Olumlu. Umarım gerçekleşir. Yargılanmaları çok önemli. Dokunulmazlık süresi boyunca zamanaşımı süresi işlemez. Zamanaşımı tartışması yersiz" dedi.
18 Mart 2010
TÜRKİYE'DEKİ ERMENİSTANLI İŞÇİLER
"Başbakan Sınırdışı İçin Önce Ermenistan Sınırını Açmalı"
Dr. Aktar Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de çalışan Ermenistanlıları sınırdışı etme önerisini uygulanamaz buluyor: "Uygulanırsa insanlık dramı olur. Üçüncü ülkelerin parlamento kararları karşısında hiddetini teskin etmek için bunu gündeme getirmek ayıptır. Üstelik parlamentolardaki 1915 kararları daha da kuvvetlenir."
17 Mart 2010
AYRIMCILIKLA MÜCADELE
Romanlar Ayrımcılıkla Mücadele Kurulunda Yer Almak İstiyor
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Çıstır "Ayrımcılıkla Mücadele Kurulu kurulması olumlu; ama orada karar verici pozisyonda yer almalıyız. En çok ayrımcılığa biz uğruyoruz. 'Roman Açılımı' işlevsel olmalı; yoksa hükmetinm seçim propagandasından başka bir şey olmaz" dedi.
16 Mart 2010
AYRIMCILIK
Başbakanın "Kardeşlerim" Dediği Romanlar Susurluk'ta Ayrımcılığa Uğradı
"Roman buluşması"ndan dönen Tireli Romanları Susurluk'taki dinlenme tesisi içeri almadı; itiraz edilince "buyurun" dedi. İzmir Romanları Derneği'nden Karabacak "Aralarında 'Başka yer mi yok, neden buraya geliyorlar' diye konuşuyorlardı. Ayrımcılık yasası olsaydı hemen başvururdum" dedi.
16 Mart 2010
DEMOKRATİK AÇILIM
BDP "Muhatabız, Kürt Sorununu Tartışalım" Diyor
"Muhataplık" tartışmalarına açıklık getiren BDP Eşbaşkanı Kışanak taleplerini bianet'e açıkladı: "Hükümetin çözüm adımlarını öğrenmek, kendi çözüm önerilerimizi tartışmak, çözümde partner olmak istiyoruz. Meclis'te Kürt sorunu komisyonu CHP ve MHP'nin katılımını sağlayabilir."
15 Mart 2010
KORUCULUK SİSTEMİ
Başbuğ'a Hatırlatma: "Hata Yapan" Korucu Üç Beş Kişi Değil, Yüzlerce
Genelkurmay Başkanı koruculuğu savunan konuşmasında "üç beş hata yapan içi sistemin tümünü suçlamak PKK'nin amaçlarına hizmetle doğru orantılı" dedi. İçişleri Bakanlığı'na göre son yıllarda görevine son verilen 975 korucu var. Bilge köyünde 50'ye yakın kişi korucu silahlarıyla öldü.
15 Mart 2010
KORUCULUK SİSTEMİ
Orgeneral Başbuğ'dan Bir Tuhaf Koruculuk Savunusu
Genelkurmay Başkanı "Koruculuğun kalkmasını savunmak PKK'nin amaçlarına hizmetle doğru orantılı"; işgal altındaki Irak ve Afganistan'ı örnek gösterip "Koruculuk başarılı" dedi. İHD Başkanı Türkdoğan "Koruculuğun kalkması gerek, bu çok açık. Başbuğ hükümeti etkilemeye çalışıyor" diye konuştu.
15 Mart 2010
NÜKLEER ENERJİ
"Ucuza Nükleer Propagandası Başladı, Sinoplular Buna Aldanmaz"
Yeşiller Partisi'nden Şahin hükümetin ihalesiz, yasasız nükleer santral yapamayacağını, Sinop için yapılan anlaşmanın da yargıdan döneceğini söyledi. Şahin "Güney Kore ucuz santral propagandası yapıyor, ikinci, üçüncü sınıf teknolojiyi satmaya çalışıyor" dedi.
12 Mart 2010
İSVEÇ PARLAMENTOSU KARARI
"Türkiye Dünyayla Didişeceğine, Ermenistan'la İlişkileri Geliştirmeli"
Dr. Aktar İsveç Parlamentosu'nun "soykırım" kararına verilen tepkileri değerlendirdi; "Türkiye inisiyatif almadığı için üçüncü taraflar müdahil oluyor. Tepkiler bilgisizliği ve küstahlığın boyutunu gösteriyor. Huysuz ülke görünümü veren Türkiye'nin artık barış dilini öğrenmesi gerek" dedi.
12 Mart 2010
EKONOMİ
IMF'ye Ne Hacet, İktidarda AKP Var
Yrd. Doç. Dr. Aşıcı "Hükümet seçim öncesinde, IMF üzerinden kaynakların kendisine aktarılmasını isteyen İstanbul sermayesine karşı zaman kazanmış oldu. Başbakan'ın 'boyun eğmeyiz' deyişi tribünlere oynamak. Son karar IMF'ye veda anlamına gelmiyor" diyor.
11 Mart 2010
Bakan Kavaf'a, Bildirici'ye ve Hürriyet Editörlerine Ayrımcılıkla Mücadele Dersleri
Bakan Kavaf "Eşscinsellik hastalık" deyivermiş. Eşcinselliğin hastalık olmadığı, ama Bakan Kavaf'ın ayrımcılık yaptığı kesin. Kavaf sözlerinin nasıl bir damgalamaya, yasak ve şiddet potansiyeline yol açtığının farkında değil. Haberi yapan Faruk Bildirici de.
8 Mart 2010
DEPREM
Elazığ Köylülerini Çamur ve Samandan Yapılan Evler Öldürdü
İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kaya, duvarları yıkılan kerpiç evlerin tavanlarının, uykudaki köylülerin üstüne çöktüğünü, çimentoyla yapılan daha yeni binalarda düşük hasar olduğunu anlattı. Kaya "Burada deprem riski olduğu biliniyor, önlem alan yok" dedi.
8 Mart 2010
ABD'DE SOYKIRIM KARARI
ABD'nin Baskısı Türkiye-Ermenistan Yakınlaşmasını Zora Soktu
Dr. Aktar ABD'deki kararın bağlayıcı olmadığını vurguladı ama oluşan durumun Ermenistan'la protokollerin onaylanmasını ertelediğini söyledi: "Türkiye yine 'Herkes bize düşman' ruh haline girdi. Bu ortamda hükümet risk almak istemeyecektir. Çözüm toplumların diyaloğunda."
5 Mart 2010
İŞSİZLİK
"İşsizliğe Karşı Çalışma Saatlerini Düşürmek Gerek"
Prof. Dr. Lordoğlu genel işsizlik oranını, kentlerdeki yoğun işsizliği, gençlerin yüksek işsizliğini kaygı verici buluyor; acil adım olarak metal, tekstil gibi emek yoğun sektörlerde çalışma saatlerinin azaltılmasını öneriyor.
4 Mart 2010
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE EMEK HAKLARI
"Memura Hakkını Vermek İçin Anayasayı Beklemeye Gerek Yok"
KESK Başkanı Evren "Avrupa Sosyal Şartı'na çekinceler kalkmalı; iş güvencesini ortadan kaldıracak uygulamalardan vazgeçilmeli"; hukukçu Aydın "Hak grevi, dayanışma grevi yasağı kalkmalı; lokavt anayasadan çıkmalı, AİHM kararları uygulanmalı" diyor.
3 Mart 2010
TEKEL DİRENİŞİ VE 4C
"On Binlerce Emekçi 4C Tehdidiyle Karşı Karşıya, Mücadele Birleşmeli"
Yrd. Doç. Dr. Müftüoğlu "Elektrik, Demiryolu, Çaykur, Şeker, PTT'deki işçiler özelleştirme sonrası aynı tehditle karşı karşıya. Sendikalar mücadeleyi ortaklaştırmalı" diyor. Danıştay'daki 4C kararı, halihazırdaki 17 bin 4C'liyi, yeni açılan 36 bin kişilik kadroyu ve özelleştirme kapsamındaki binlerce işçiyi etkileyecek.
2 Mart 2010
TEKEL DİRENİŞİ
Gözler Danıştay'da, 4C Davasında
Danıştay'da 30 günlük başvuru süresini durduran TEKEL işçilerinin avukatı Candoğan "Hükümetin yapabileceği en iyi şey sendikayla oturup uzlaşmaya varmak. Yeni bir 4c düzenlemesine girişmek yerine davanın sonucunu beklemeleri daha iyi" diyor.
2 Mart 2010
TEKEL DİRENİŞİ
Aydınlar TEKEL işçilerine Destek Vermeye Ankara'ya Gidiyor
Aralarında sanatçı, yazar, akademisyen, hak savunucularının olduğu birçok aydın, herkesi 27 Şubat'ta TEKEL işçilerinin yanında olmaya çağırdı. Yazar Eşber Yağmurdereli "TEKEL işçileri haklarını savunmanın sembolü oldu. Demokrasiyi savunan herkes doğal olarak onların yanında" dedi.
26 Şubat 2010
İŞÇİ ÖLÜMLERİ
Maden Kazasında Vahim İddia: Cihazlar 15 Gündür Uyarıyordu
DEV MADEN-SEN uzmanı Kızılırmak, Dursunbey'de görüştüğü işçi ve köylülerin, madende çalışan ustabaşıların belindeki gaz ölçüm cihazlarının 15, 20 gündür sinyal verdiğini, genel uyarı sistemininse sinyal vermediğini söylediğini aktardı.
25 Şubat 2010
İŞÇİ ÖLÜMLERİ
"Hükümet Maden Güvenliği Sözleşmesini Hemen İmzalamalı"
Türkiye Uluslararası Çalışma Örgütü'nün "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi"ni hâlâ imzalayıp onaylamış değil. Balıkesir'de 13 işçinin ölümünün ardından konuşan DEV MADEN-SEN Başkanı Görgün ve Milletvekili Aydoğan "Sözleşme bir an önce onaylamalı" dedi.
25 Şubat 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Sendika Maden Kazalarına Karşı Dava Kampanyası Başlatıyor
DEV MADEN-SEN kazalarda ölen, yaralanan işçilerin ailelerine hukuki destek verecek; yalnızca işverenlere değil, denetimi ihmal eden bakanlıklara karşı da dava açacak. Sendika başkanı Görgün "Aileler adalete erişim sorunu yaşıyor, haklarının onda birine razı olmak zorunda kalıyor" dedi.
24 Şubat 2010
13 İşçinin Öldüğü Madende Üç İhmal: Havalandırma, Uyarı, Denetim
DEV MADEN-SEN Başkanı Görgün, madende havalandırma, erken uyarı sistemi ve denetim konularında kusur bulunduğunun açık olduğunu söyledi; "Başbakan 20 gün önce denetim yapıldığını söyleyerek kusuru doğrulamış oldu" dedi.
24 Şubat 2010
SENDİKAL HAKLAR
Tersane İşçileri Sendikalı Oldu, Dava Açtı, Kazandı
LİMTER-İŞ'e üye olduktan sonra işten çıkarılan altı işçi davalarını kazandı; dördü sendikalı olarak işbaşı yaptı. Mahkeme taşeronları değil, ana işveren Numarine Denizcilik'i sorumlu tuttu. Avukat Uçar "İşçiler sendikalı olmaktan korkmasın. Hakları için hemen dava açsın" dedi.
22 Şubat 2010
İŞKENCE
Engin Çeber Davası 12 Nisan'a Kaldı
Engin Çeber'in işkenceyle öldürülmesiyle ilgili davaya savcı mazeret bildirerek katılmadı. Mahkeme duruşmayı 12 Nisan'a erteledi. Çeber'in işkence yapılan arkadaşlarının sanık olduğu davaysa yarın devam edecek.
22 Şubat 2010
YARGI BAĞIMSIZLIĞI
"HSYK Yerine Tam Bağımsız Hakimler Kurulu"
Hukukçu İlkiz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yerine Hakimler Kurulu oluşturulması gerektiğini söylüyor; "Savcılar kamu görevlisidir, o yüzden ayrılmalı. Yalnızca birinci sınıf hakimlerden oluşmalı. Kararları yargı denetimine açık olmalı" diyor.
19 Şubat 2010
Erzurum Baro Başkanının İsyanı: Hukuk Rafa Kalktı
Erzurum Baro Başkanı Turan "Başsavcı'nın tutuklanması hataydı, savcıların yetkilerinin alınması başka bir hata. İki soruşturmanın da sağlıklı yürümesinin olanağı ortadan kalktı. Hukukçular taraf olmaya zorlanıyor" diyor.
17 Şubat 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
BİREYSEL SİLAHLANMA
Silah Tasarısı "Silahlanmayı Teşvik Tasarısı" Oldu
Meclis Komisyonu silahsızlanma yanlılarına kulağını tıkadı, geçici ruhsat, tek doktorun raporuyla ruhsat, ceza almışlara yeniden ruhsat olanaklarıyla silahlanmanın önünü açıyor. Umut Vakfı'ndan Ayyıldız "Ruhsatın önünün açılmasıyla silahlı suçlarda azalma olmayacak" diyor.
16 Şubat 2010
EĞİTİM
Öğretmenler İş, Okullar Öğretmen Bekliyor
Urfa'da atamaları yapılmayan öğretmenler "duvara karşı" eylem yaptı. Eğitim-Sen Başkanı Kılıç öğretmen açığının her yıl büyüdüğünü, eğitime ayrılan bütçenin derhal artırılması gerektiğini söyledi.
15 Şubat 2010
YAŞAM HAKKI
"Bulanık Davası Samsun'da Görüldükçe Adalet Risk Altında"
Muş Baro Başkanı Göçmen, iki kişinin korucu ateşiyle ölmesiyle ilgili davanın Samsun'a alınmasının, adaletin önünde engel olduğunu söyledi; "Mağdurların, müdahillerin Samsun'a gitmesi para ve zaman açısından zor. Dava Muş'ta görülmeliydi" dedi. Vali'ye göre olay "trafik kazası".
15 Şubat 2010
SİYASİ CİNAYETLER
AKP'li Bozdağ: Bütün Faili Meçhullerin Aydınlanmasını İstiyoruz
AKP Grup Başkanvekili Bozdağ faili meçhullerin hepsi için tek bir araştırma komisyonu kurmanın yararlı olmayacağını, gerçeğin ortaya çıkması için en yararlı yöntemi saptamak için değerlendirme yaptıklarını söyledi; "Gerçek katillerin yargıda hesap vermesi önemli" dedi.
12 Şubat 2010
SİYASİ CİNAYETLER
Uras: Faili Meçhul Komisyonu Meclis'in Vicdani Sorumluluğu
Yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybeden ailelerle görüşenlerden BDP Milletvekili Uras, "Araştırma komisyonu için diğer partilerle haftaya görüşeceğiz. Meclis'te mutabakat var görünüyor. Komisyon bilgilerin kayda geçmesini, cinayetlerin unutulmamasını sağlar" dedi.
12 Şubat 2010
ASKER-SİVİL İLİŞKİLERİ
Milli Savunma Komisyonu'nda Konuşmalar Kayda Geçmiyor
Savunma Komisyonu görüşmeleri tutanağa geçmiyor. Tutanak Müdürlüğü "Hiç tutanak tutmadık. İstemediler"; milletvekili danışmanı Akyeşilmen "Tutanak tutulsa, kamuoyuna açılsa, şeffaflık gelir"; "Güvenlik Sektörü" raporunun yazarı Akay "Komisyon'un denetim yetkileri olmalı" diyor.
10 Şubat 2010
2
3
4
5
6
...
13
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver