ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Ömer Madra
Sayfa 2
Zirvede Yuh Beklentisi
14 Eylüldeki Büyük Eylül Zirvesinde ABD, BMnin tarihinde görülmüş en büyük reform planını yerle bir etmeden, resmen öldürmeden asla huzur bulmayacak. Dünyanın geri kalanı, ABDye bu huzuru verecek mi, vermeyecek mi? Günün can alıcı sorusu bu işte.
1 Eylül 2005
Vatandaşın Gürültüyle Mücadelesi
Hüsniye Çiçekoğlu yaşadığı Halkalıda Avrupa Konutları adıyla 2000 kadar konut yapılıyor; yani geceli gündüzlü hummalı bir gürültüdür gidiyor. Çiçekoğlu uyuma hakkı için polisten başlayarak adIm adım mücadele yürütüyor. Herkese örnek ola...
27 Ağustos 2005
Mısırlı Araştırmacı Irak Dünya Mahkemesinde
Amerikanın Ortadoğu siyasetinin iki ana mihenk taşı var, petrol ve İsrail. Bu mihenk taşları Amerika için çok önemli bir sorun evreni yaratıyor. Amerika gerçekten Ortadoğu için bir şey yapacaksa birincisi, insanların kişisel gelişimini mümkün kılacak..
25 Haziran 2005
Arundhati Roy:Herkes Bu Yalanların Farkında
Arundhati Roy, Açk Radyonun konuğuydu: Tarihteki imparatorlukların hiçbiri bir öğleden sonralık vakit içerisinde dünyayı havaya uçuracak bir imkana sahip değillerdi ve galiba bugün yüz yüze olduğumuz en büyük tehdit de bu!
21 Haziran 2005
Tüm Rekorları Kırdık - Gene!
Yaşamsal İşaretler raporunun proje direktörü Mastny, Küresel fonların tahsisi konusunda, önceliklerde bir yanlışlık yapılıyor olabilir. Savunmaya harcanan paranın adil bir kısmı kalkınmaya yönlendirilse, hayli farklı bir tabloyla karşılaşabilirdik diyor
17 Mayıs 2005
İnselden Kıbrıs Değerlendirmesi
Dokuz adayın adaylığını beyan ettiği seçimlerde CTP Birleşik Güçlerin lideri, Başbakan Talat ilk turda seçilme şansı taşıyor; olmazsa ikinci turda. Denktaş ise bir bileni olarak konuşacağını, daha fazla hatıralarını yazacağını beyan etti.
16 Nisan 2005
Göçmen İşçi Olmak İsteyen Kadınlar
Halen dünyada 175 milyon doğduğu ülke dışında yaşıyor. Kadınların kendileri ve ailelerinin geçimlerini sağlamak için yollara düşmesi bir açıdan bir özgürleşme; evde beklemiyor, kaderine sahip oluyor. Ama yarı köle çalışma biçimlerine de maruz kalıyorlar.
1 Nisan 2005
Göçmen İşçi Olmak İsteyen Kadınlar
Halen dünyada 175 milyon doğduğu ülke dışında yaşıyor. Kadınların kendileri ve ailelerinin geçimlerini sağlamak için yollara düşmesi bir açıdan bir özgürleşme; evde beklemiyor, kaderine sahip oluyor. Ama yarı köle çalışma biçimlerine de maruz kalıyorlar.
1 Nisan 2005
İlerleyelim, Önde Boş Yer Var...
Wolfowitz, demokrasiye ömrü boyunca büyük bir aşağılamayla bakmış ABD yöneticilerinden biri. ABD yönetiminin, dünya insanlarının haysiyet ve zekâsına yönelttiği aşağılama ve hakaretler zincirinin son halkası. Tabii, şimdilik. Yoksa, ön tarafta yer var...
22 Mart 2005
Arjantin Örneği ve Dünya Mali Sistemi
Ersel, Uluslararası ilişkilerde her şey parayla değil, diğer başka taahhütler de vardır. Mesela AB ile sürecimizi başlattık, şunları, şunları yapacağız dedik; yaparsak bir şeyler olacak, yapmazsak da bizim için olumsuz olacak diyor.
17 Mart 2005
Sürat Felakettir
İtalyan protestoculara karşı, Protestan Amerikan Başkanını ve Barışgücü-maskeli işgalgücü ortaklığını savunmak üzere, kendi gövdesini siper eden Berlusconiye, maskeli tiyatro Commedia dellarteden bir rol yakıştırsak mı?
8 Mart 2005
Mehmet, Nuri ve Reşat Beyler
Kıymetli bilim adamı ve yazar Serol Teberi, 10 Kasım 2004te kaybettik. Ali Bilge ve Ömer Madra, Türkiye tarihinin bir bölümüne, insanı merkeze alarak yaklaştığı kitabı, Mehmet, Nuri ve Reşat Beyler den yola çıkarak, Teberi bir kez daha anıyorlar.
29 Kasım 2004
Felluceden Gelen Sessizlik
Düşünüyorum da, komşu mahallelere bomba yağdığını duydukça, sıra şimdi bana gelecek diyorum. İnsanlar çok korktuğu için, yüksek sesle dua ediyor. Bazen, çok tuhaf, abuk sabuk şeyler söylediklerini duyuyorsun: Oracıkta doğaçlama dualar uyduruyorlar.
17 Kasım 2004
Özgürlükler ABDsinden Emperyal ABDye
Kültürel ve dinsel popülizmin esas itibarı ile kimlere hitap ettiğini, bu eğilimlere kimlerin oy verdiğine bakınca, bizdeki gibi, doğu ve batı kıyısı demokratlara oy veriyor, orta ve güney, tarımsal alan, daha fakir Amerika Busha veriyor.
13 Kasım 2004
ABD Seçimlerinde Dünya da Oy Kullanmalıydı!
Amerikalı yazar Michael Albert, ABD seçimleri ile ilgili görüşlerini Açık Gazeteye aktardı: Seçimlerinin birinci kuralı şudur: kamuoyunu hiçbir şeye karıştırmayın! Kamuoyunun kayıtsızlığını sağlamak ve bunu sürekli kılmak.
3 Kasım 2004
Erselden İktisadi Açıdan İlerleme Raporu
Rapor son derece olumlu, fakat iktisadi açıdan önemli bir pürüz var, o da istihdam sorunu. Önümüzdeki süreçte bu soruna çözüm bulmak şart. Bu da ancak tasarrufun ve yatırımın artması, ciddi sanayileşme ve eğitim politikalarının uygulanması ile olur
16 Ekim 2004
New Yorkta Bir Avukat: Aslı Bali
Bali, 11 Eylülden sonra ABDde uygulanan temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı çeşitli yasalar ve polisiye tedbirlere karşı, göçmenler, Araplar ve bütün yabancıların hakları başta olmak üzere, temel vatandaşlık haklarını koruma mücadelesi veriyor.
24 Ağustos 2004
New Yorkta Bir Avukat: Aslı Bali
Bali, 11 Eylülden sonra ABDde uygulanan temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı çeşitli yasalar ve polisiye tedbirlere karşı, göçmenler, Araplar ve bütün yabancıların hakları başta olmak üzere, temel vatandaşlık haklarını koruma mücadelesi veriyor.
24 Ağustos 2004
Algı Kapılarını Açmak
Alternatif medyanın amacı, kamuya duyurulmayan, kamuya çarpıtılarak iletilen haberleri insanların kolaylıkla erişebileceği kanallarda yayımlamak. Yani algı kapılarını açmak, algı düzenini değiştirmek, kolonize edilmiş zihinleri daha sorgulayıcı kılabilmek
3 Temmuz 2004
Egemenlik Avrupa Milletinin mi?
AP seçmenlerin yaşamları ile doğrudan ilgili kararlar almıyor. AB ve günlük yaşamla ilgili kararlar Avrupa Komisyonunda alınıyor; yerel parlamentolar bunu onaylıyorlar veya onaylamıyorlar. AP bir tür danışma parlamentosu konumunda.
19 Haziran 2004
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Karşılıklı Bağımlılık
Açık Radyo bağımlısıyım diyorsanız, Açık Radyonun da size bağımlı olduğunu unutmayın! Açık Radyo, dinleyicisini arıyor! 29 Şubat Pazar günü, saat 11:00de başlayan kampanya ile ilgili olarak Açık Radyonun çağrısını ilişikte okuyucularımıza sunuyoruz..
1 Mart 2004
Yapısal Reformlar Nasıl Gelişecek?
Bir demokratik toplumdasınız. Bir karar alıp bir şeyleri değiştireceğim diyorsunuz ve bunun bir de maliyeti var. O maliyeti ödeyenler bunu ödemeye razı mı, değil mi? Bu soruları sormak gerekiyor...Ersel makro ekonomik yeniden yapılanma konusunu irdeledi.
28 Şubat 2004
Küresel Isınma: Herşey Aniden Olup Bitebilir!
Kuzey yarıkürenin büyük bölümünde sürekli ve kesintisiz korkunç kışların hüküm sürmesine, bu bölgelerde 3 yıl gibi bir sürede yaşamanın imkânsız hale gelmesine, 2 milyar civarında insanın açlıktan, soğuktan ölmesine ya da göç etmesine yol açacaktır.
21 Şubat 2004
2004 NATO Zirvesi ve Zürih Andlaşması
45 yıl önce, Zürihte Türkiye ile Yunanistan bir Kıbrıs Cumhuriyetini nasıl tanımak durumunda kaldı? İnönünün ABD etkisini teslim ettiği meclis konuşması. İstanbuldaki 2004 NATO Zirvesinde neler konuşulacak? Genelkurmay 2. başkanının İsrail ziyareti..
14 Şubat 2004
Avnery: Filistin Çözülene dek Yaşayacağım!
Gush Shalom kurucularından, 55 yıllık barış aktivisti, eski milletvekili, gazeteci yazar Avnery ile terörizmin tanımı, Camp David miti, Filistinin tümünü İsrail devleti haline getirmek isteyen Şaron ve duvarı, ABDnin tavrı ve çözüm önerileri üzerine...
31 Ocak 2004
Türkiye İki İmparatorluk Arasında
Memâlik-i Osmaniyeden Avrupa Birliğine adlı yeni kitabı yayımlanan Prof. Keyder, çoktaraflı küresel yönetişim dönemini, hegemon Amerikan devletinin buna direnişini, küreselleşmeyle devlet-toplum ilişkisinin önem kazanan yönünü anlatıyor...
10 Ocak 2004
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
2004e Nasıl Bir Tabloyla Giriyoruz?
Geride bıraktığımız 2003ün genel tablosunu, olumlu ve olumsuz göstergelerini değerlendiren Hasan Ersel, 2004ün potansiyel risk kalemlerine de -TLnin değerlenmeye devam etmesi, yatırımların artmaması, reel ücretlerin artış oranı vb.- dikkat çekiyor.
1 Ocak 2004
Saddamın Özlü Özgeçmişi
Saddamın kimlerce, kimlerle ve nasıl yargılanacağı tartışılıyor ya şimdi; geçmişe ve özgeçmişe dönmenin tam zamanı. Amerikalı yazar ve araştırmacı Shalom, Znette Washington Posttaki Saddam Özgeçmişini şerhlerle yeniden veriyor, özetliyoruz...
17 Aralık 2003
Deli Gömleği
180 ülkenin iklim konuştuğu Milano toplantısında Rusya Federasyonu da Kyoto Protokolünü onaylamayacağını ilân etti; Protokol muhtemelen artık asla yürürlüğe girmeyecek. Böylece, gezegenin kavrulup gitmesinin önüne geçmek için son umut ışıklarından biri..
6 Aralık 2003
Nice Yıllara Açık Radyo!
İstanbulda 94.9dan yayın yapan Açık Radyo bugün sekiz yaşını doldurdu; Bianet olarak Açık radyonun doğum gününü kutluyor; radyonun hikayesini Ömer Madraya bırakıyoruz.
13 Kasım 2003
Yayıncılar ve Fikri Mülkiyet Yasası
RATEM Başkanı Dursun Güleryüz, radyo ve televizyonlardaki müzik eserleri kullanım haklarıyla ilgili temel sorunları ve bu yıl içinde yasalaşması beklenen fikri mülkiyet kanununda değişiklik yapılması için yapılan görüşme süreçlerini anlatıyor.
12 Kasım 2003
Kamu Yönetimi Reformu Üzerine
AKP iktidarının hazırladığı, kamu yönetiminin anayasası olacak tasarının niteliğini, öngördüğü yerele yetki devrini, merkezi idarenin teşkilatlanmasına ilişkin sorunları, denetçiler sorununu TESEV direktörü ve konunun uzmanı Sayın değerlendiriyor.
10 Kasım 2003
1
2
3
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver