ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Mustafa Sütlaş
Sayfa 28
Hak İhlalleri de Hak Arayanlar da Artıyor
Sağlık Bakanlığının 1998de uygulamaya koyduğu Hasta Hakları Yönetmeliğinin gerekleri yerine getirilmiyor; giderek daha çok hasta hak ihlalleriyle karşılaşıyor. HAYADa göre hak ihlallerindeki artış, sağlık alanının ticarileşmesinden kaynaklanıyor.
21 Ekim 2003
Hekimine ve Vatandaşına Güvenmeyen Devlet!
Haydi sen de bizim aramıza katıl. Bu konuya epey kafa yormuşsun. Bizden daha donanımlısın. bu sorunla da sen uğraş dedim. Birden yerinden kalktı. Benim bir işim vardı. Daha sonra uğrar yeniden konuşuruz, dedi. İşte zurnanın zırt dediği yer buydu.
18 Ekim 2003
Sağlıklı Bir Çevre ve Hayat İnsan Hakkıdır
Avrupa Komisyonu çevre kirliliğinin insan sağlığı üzerinde yarattığı risklerle mücadele amacıyla Çevre ve Sağlık Avrupa Stratejisi geliştirdi. Avrupada insan sağlığı çevre kirliliğinden olumsuz etkileniyor. Solunum yolu hastalıkları artıyor.
16 Ekim 2003
Tropikal Hastalıklar Hastanesi Kapanıyor
Şark çıbanı, sıtma, şarbon, verem ve hepatit gibi hastalıkların çok sık görüldüğü GAP Bölgesindeki Tropikal Hastalıklar Eğitim ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığının emriyle devlet hastanesine devredilecek. Tabip Odası karara tepkili.
14 Ekim 2003
Aloe Vera ve Sağlıkta Moda
999da dünya çapında bitkisel ilaçların satış rakamı 19.6 milyar dolara ulaşmış. 1994te 12.4 milyar dolarmış. Yani 5 yılda 7.4 milyar dolar artmış. ABD son on yılda bitkiseller pazarındaki büyüme yüzde 380 olarak tahmin ediliyor.
11 Ekim 2003
Görmezden Gelmek Kolaydır Ama...
Ben 25 yıldır cüzzamlılarla birlikteyim. Onları iyi etmek, sakatlıklarını daha azaltmak için, toplumda cüzzamla ilgili olumsuz düşünceleri ve ön yargıları değiştirmek için uğraştım, uğraşıyorum. Bu nedenle çok yakından hatta içeriden biliyorum.
4 Ekim 2003
Umut Maratonu Pazar Günü Maslakta
Kanadalı Terry Fox sağ bacağında kemik kanseri olduğunu ve diz üstünden bacağının kesileceğini öğrendiğinde 18 yaşındaydı. Foxun kanserli hastaların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla başlattığı Umut Maratonu 40tan fazla ülkede, 260 bölgede sürüyor.
1 Ekim 2003
Ülke Kent Gibi Yönetilemez Tayyip Bey!
Sağlıkta Dönüşüm projesi ve Kamu yönetimi yasa taslağıyla sağlık hizmetlerinin yerel yönetimlere devri planı özelleştirmede bir ara aşama gibi. Parası olanın tedavisine imkan veren girisimleri engellemek ve ücretsiz sağlık hizmeti için çaba gerekli.
27 Eylül 2003
TTB Eylem Takvimini Açıkladı
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile 25 tabip odasının başkanları, hükümet politikalarına karşı halkın sağlık hakkı, iyi hekimlik ortamının ve özlük haklarının iyileştirilmesini hedefleyen eylem takvimini açıkladı.
23 Eylül 2003
Hangisi Daha Kârlı: Hastane mi Otopark mı?
Hastane hizmetini para kazanmaya yönelik kullananlar, bu merkezi yerlerde yarın kira getirisi daha fazla olacağı için kat otoparkları, gökdelenler, iş merkezleri de kuracaklar mı? Ya da hasta yataklarını lüks otel olarak düzenleyecekler mi?
20 Eylül 2003
Maden 65 Yıldır Kapalı, Zararı Sürüyor
TTB'nin Balyadaki kapalı maden sahasında yaptığı incelemeye göre; çevresel zararlar sürüyor. Atıkların yer altı sularına karışması ihtimali var; Manyas gölü, tarım ve hayvancılık tehlikede. Bölgede madenden kaynaklı hastalık ve ölümler görülüyor.
19 Eylül 2003
TTB Sağlıkta Dönüşümü Tartışıyor
Tıp fakültesi dekanlarına yazı yazan Türk Tabipler Birliği, hükümetin sağlık alanındaki icraat ve planlarını tartışma çağrısı yaptı. Görüşülecek konular arasında Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi ve YÖK Yasası da bulunuyor.
18 Eylül 2003
Silah ve Savaşa Dair Çelişkiler...
Bir süredir E-5 üzerinde Bakırköye varmadan İncirlide yolun kenarında bir savaş uçağı anıtı var. Sahici bir savaş uçağı yerden yeni havalanmış gibi orada duruyor bir süredir. Kim nasıl ve neden izin vermiş?
6 Eylül 2003
TTBden Hekimlere Eylem Çağrısı
TTB, Kamu Yönetimi Temel Kanunu, Yerel Yönetimler Kanunu, Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili taslakların yasalaşmaları haklinde sağlığın piyasaya devredileceğini vurguladı; AKP politikalarına karşı eylem programını uygulamaya koydu.
29 Temmuz 2003
DSÖnün Yeni Yönetimi Görevde
Dünya Sağlık Örgütünün genel direktörlüğü görevine seçilen Koreli Jong-wook, görevi Dr. Brundtlanddan devraldı. Örgütün yeni yönetim kurulunda İngiltere, Çin, Gana, Kuveyt, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, Rusya, İsveç, Botswanadan hekimler görev yapacak.
29 Temmuz 2003
Emir Komuta ile Hocalık!...
Tabip Odası, 2 senedir yeni hekimlere topluca hekimlik andı içiriyor ve aramıza hoş geldin diyor. Prof. Saylan da şölene katıldı ve beyaz önlüklü bir hekim abla olarak konuştu. Bu da gelinen noktada anlamlı bir tutumdu aslında.Tabii söyledikleri de.
26 Temmuz 2003
SSKlı Hastalar İlaç Sırasından Kurtulacak
SSK ile İlaç İşverenler Sendikası arasında imzalanan protokole göre, SSKlılar toplam yüzde 21 indirimli fiyattan olmak kaydıyla, Emekli Sandığı mensuplarına uygulandığı şekilde serbest eczanelerden ilaçlarını alabilecekler.
23 Temmuz 2003
Özel Sağlık Kuruluşlarına Yeni Düzenlemeler
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik ile sağlık kuruluşlarına getirilen tanımlar değişiyor, polikliniklerin müstakil binalarda olmamasına; esnek çalışma koşullarının yerleşmesine imkan veriyor.
22 Temmuz 2003
Ölmek mi Zor, Kalmak mı?
Sulfonamid ucuz ve hayati ve temel bir ilaç ve Dühring hastalığı için tek ilaç. Karı çok düşük olduğu için üretimi de yok, ithali de... Hastalar, bu sorunumuzu çözün diyor ve yoksa ölelim mi diye soruyorlar...
19 Temmuz 2003
Ölmek mi Zor, Kalmak mı Zor?
Sulfonamid bir ilaç, pek kar bırakmıyor ama çok hayati, dolayısıyla Türkiyede üretilmiyor. Oysa, Dühring hastalığı onsuz tedavi edilemiyor. Hastalar, devletten çözüm beklerken ölelim mi diye soruyor...
19 Temmuz 2003
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Ötekini Fark Etmek
Diyelim ki, kronik bir hastalığınız olduğu tespit edildi. Size bakan hekim bir süre tedavinizle ilgilendi fakat, bir gün o hekimin görevinden alındığını öğrendiniz. Şaşırmayın, bu ülkede sağlık hizmeti süreklidir anlayışı tahrifata uğradı.
12 Temmuz 2003
Hizmet mi? Sağlığı Piyasalaştırma mı?
SSKlılara devlet hastanesi kapısını açan protokol yürürlüğe girdi. Protokolden kimler, nasıl hangi koşullarla faydalanabilecek? Uygulama, sağlık hizmetleri alanındaki sorunları mı çözecek yoksa sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin önünü mü açacak?
10 Temmuz 2003
Behçet Aysan Şiir Ödülü Başvuruları Başladı
TTBnin Sivas katliamında yaşamını yitiren şair Dr. Behçet Aysan anısına verdiği Şiir Ödülü yarışması için son başvuru tarihi 30 Ekim. Yarışmanın seçici kurulu; Arif Damar, Emin Özdemir, Ahmet Telli, Ali Cengizkan ve Ataol Behramoğlundan oluşuyor.
8 Temmuz 2003
Yalanın Üstüne Gitmek!
Öğrencinin devamsızlığı, kamu çalışanının sürgünü, kovuşturması, soruşturmaları, politikacıların yargılanmaları sırasında ya da saçlar, sakallar ve akla gelebilecek pek çok şey için yalan raporlar... Herkes istiyor, hekimler veriyor...
5 Temmuz 2003
Düş Kurmak Güzel; İş Yapmak Daha Güzel!
Bir çok insanı elele verip bu festivali düzenlemeye yönelten amaç bir çığlıktır aslında. Bu çığlık; dün Bosnada, Irakta yaşananlara, yarın İranda ve başka yerlerde yaşanabilecek örneklerde duyacağımız çığlıkların bir benzeridir.
4 Temmuz 2003
Yoksulluk ve İnsan Hakları Kitap Oldu
TİHV ile İHDnin 15-17 Kasımda Ürgüpte düzenlediği Yoksulluk ve İnsan Hakları konferansında sunulan bildiriler ile konferans sonuç bildirgesi kitap halinde yayımlandı. 327 sayfalık kitapta 27 bildirinin tam metinleri yer alıyor.
1 Temmuz 2003
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Devlet Memuruna Uygulanamazmış!..
Devlet kusurlu davrandığı, hatta suç işlediği kanıtlanan ve ceza alan memurumu ben korurum diyor. Aslında bu karar, hukuk dışı uygulamalar yapan, konumundan kendisine çıkar sağlayan memurların neden cezalandırılamadığını çok iyi ortaya koyuyor.
28 Haziran 2003
Sağlık Reformu Değil, Sağlık Hizmetlerine Son
TTB, Sağlık Bakanı Akdağın Sözleşmeli Personel uygulaması ile Doğu ve Güneydoğuya gidecek hekimlere 5 milyar lira ücret verileceği yönündeki açıklamasını yalanladı; Tasarıda hekimlerin alacağı ücretin üst sınırı 2.5 milyar liradır denildi.
24 Haziran 2003
TTB Genel Kurulunda Sağlık Bakanına Tepki
TTB, kuruluş yasasının kabulünün 50. yılında 53. Olağan Genel Kurulunu yaptı. TTB Başkanı Sayek, sağlık alanındaki hızlı ve çarpık yasalaşmayı; AKP hükümetinin tutumunu eleştirdi. Sağlık Bakanı Akdağ ile bazı delegeler arasında tartışma yaşandı.
24 Haziran 2003
Madem Hak, Neden Verilmiyor?
Devlet her türlü hizmeti bedeli ödenmek kaydıyla verdirmek istiyor. Bu sağlığı hakolmaktan çıkaran bir yaklaşım. Paran kadar sağlık yani. Sağlık çalışanları verdikleri hizmet için para almayı öğrenince bunu niye devlete bırakalım, alalım dediler..
21 Haziran 2003
Engelliler Varlıklarını Gösterecek
2003 Özürlüler Yılı dolayısıyla 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak Kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Sezer yapacak. Kongreğ sırasında bilimsel tebliğilerin yanısıra sosyal aktiviteler de yapılacak.
10 Haziran 2003
Altın Saatlerden Altın Satırlara
17 Ağustos Depreminden sonra, deprem bilgilerini yaymayı amaçlayan radyo programı Altın Saatlerin kayıtları, internetten yayımlanacak. Açık Radyo ve Ağ-17 Dayanışma Gönüllülerinin girişimiyle başlayan Altın Satırları binlerce gönüllü hayata geçirdi.
9 Haziran 2003
1
...
26
27
28
29
30
...
35
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver