ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Mustafa Sütlaş
Sayfa 20
Uzun: Yazarın Görevi Adalet İçin Direnmek
Bilgi Üniversitesinde düzenlenen konferansta, Mehmet Uzunun yazarlık serüveni, sürgünün yazarlığına etkileri tartışıldı. Uzun, yazarlığının başkaldırı olduğunu anlattı, yazarın tek bir görevi vardır: adalet, vicdan ve merhamet için direnmek dedi.
19 Şubat 2007
Çocuklar ve Medya-2
Yaşananlar, bu akıllı gıdanın bu reklamlarla sağladığı haksız kazanç, ama daha önemlisi tıp ve medya tarihinde aldığı yer bu konudaki tutumumuza örnek oluşturmalı. Bir kez daha: En az yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.
17 Şubat 2007
Çocuklar ve Medya
Sosyal Pediatri Derneğinin düzenlediği Basın-Yayında Çocuk Sağlığı sempozyumunun sonuç bildirgesi konuyla ilgili tüm taraflara çocukların korunması için sorumluluklarını hatırlatıyor. Bu bildirgeyi herkes kendisi için bir rehber saymalı.
10 Şubat 2007
Peki Mağdurlara Ne Oldu, Onlar Ne Yapıyor?
Eğer Zaman gazetesi bu soruların yanıtlarını Bakanlığı eleştiren bir yayın organı olmamak için yazamadıysa o zaman bu haberciliği hem gazetecilerin meslek örgütleri hem de toplum ve başta hak ve sağlık örgütleri bu gazeteye hesap sormalıdır.
3 Şubat 2007
Cinsel İstismar, Çocuklar, Bazı Çelişkiler-II
Medyanın bu konuda ortak değerleri ve özel bir dili olmalı ortak ve benzer bir tavır söz konusu olmalıdır. Bu tür haberler hem yetkililer, hem yargı, hem kamuoyu hem de gazeteciliğin olağan denetim ve izleme mekanizmaları ile yakından izlenmelidir.
27 Ocak 2007
Hrant Dinki Koruyamadık, Hepimiz Suçluyuz!
Bir kahraman olmamasına karşın elbirliğiyle yalnız bırakarak kahramanlaştırdık, hedef haline getirilmesine izin verdik. Onu koruyamadığımız için bu cinayette dolaylı da olsa katkımız var. Bu suçun kefareti yok mu? İşte asıl söylemek istediğim bu.
22 Ocak 2007
Cinsel İstismar, Çocuklar ve Bazı Çelişkiler
Çocuk tanımının somut uygulamadaki bir boyutu olan sağlık güvencesi ve yasa tarafından güvence altına alınan çocukların durumuna ilişkin düzenleme 18 yaşın altında her çocuğun gereksindiği sağlık hizmetlerinin kamu tarafından karşılanmasını gerektirir.
20 Ocak 2007
Satmak mı Satmamak mı?
Bir ilaç firmasının devlete olan ticari faaliyetindeki yasal olmayan faaliyetler konusu ancak iş resmiyete dökülünce medyada kendisine yer bulmuş ve kısıtlı sayıda yayın organında yayınlanabilmiştir.
13 Ocak 2007
Medyanın Sağlığa Katkısı
Sağlık hizmeti sunanların üçte ikisi bilimsel etkinliklere katılmak veya düzenlemek için ticari sağlık sektörünün desteğini makul dahası gerekli görüyor. Peki ya bu insanların bilim üretenleri, yeni bir şeyler bulmak için araştırma yapanlar?
6 Ocak 2007
2006ya Elveda mı; 2007ye Merhaba mı Demeli?
Omuz omuza verebilsek, gerçek bir dayanışma içinde olabilsek ve her birimizin birer Sisyphos değil de onun çeşitli parçaları, eli, ayağı, gözü, kulağı olduğumuzu anlayabilirsek sanırım tanrılara kafa tutmaya başlayabileceğiz. 2007de iyi olmaz mı?
30 Aralık 2006
Sağlık Sistemi Çöktü Ama Kimse Yazmıyor!
Türkiyede her gün her an vatandaşın sağlık hakkı, hasta ve yakınlarının hasta hakları ihlal edilir, bilir misiniz? Peki ne kadarı onların haber olur, gazetelerde, dergilerde yazılır, radyolarda söylenir, televizyonlarda gösterilir onu da bilir misiniz?
22 Aralık 2006
Medya Tüketicisiysek Haklarımızı Bilelim!
Bizim haber alma hakkımız diye bir şeyimiz yoktu ki, sağlık hakkımız, hasta haklarımız olsun. Olsa olsa tüketici hakkımız olurdu. Parasını verdiğimiz kadar. Bu yazımı beğenmezseniz bir ay içinde bana iade edebilirsiniz; hemen yenisini veririm.
16 Aralık 2006
Sağlığın Ticarileşmesine Medyanın Katkısı
Artık hastalar satılıyor. İyileştirilen hastaların reklamları yapılarak bu satış gerçekleştiriliyor. Reklamlar herkese kazandırıyor çünkü. Kazananların arasında bir kesim daha var: Reklamın yapıldığı ana akım medya ve onun olanakları.
9 Aralık 2006
Muhalefet Etmek mi, Habercilik Yapmak mı?
Muhalif medya muhalefet edenlerden yola çıkarak sağlıklı bir sağlık ortamı talebini dillendiriyor, mevcudu eleştiriyor.Görülen o ki bununla yetiniyor; kamunun bilgi alma hakkının gereğini yerine getirdiğini düşünüyor/varsayıyor. Peki gerçekten öyle mi?
2 Aralık 2006
Sağlıklı Sağlık Medyası Okuryazarlığı
Yaşamsal konular veya sağlık/tıp alanında bir haberi okurken; eğer kendi yaşam ve sağlığınızla ilgili daha önceden belirlenmiş parasal değer ya da karşılık tarif etmişseniz, ancak o değerle kıyaslayarak o haberin sizin için anlamını belirlemelisiniz.
25 Kasım 2006
Doğru Kişiye Doğru Zamanda Doğru Soru Sormak
Her biri bireysel olarak birer drama neden olsa da olayın büyüklüğü, sıklığı ve yoğunluğu, taraflardan birisinin artık bitkisel hayata girmiş olan sosyal devlet olması bir trajedi. Bu trajediyi ortaya koyacak tek yapı var: Dördüncü kuvvet denilen medya.
18 Kasım 2006
Medyadaki Sağlık Haberlerini Okumak
Kamu ve özel kaynaklardan hiperaktivite ve dikkat eksikliği denen tablo için kullanılan, çocukları uyuşturarak birer robota döndüren o malum ilaca kaç para ödüyoruz? Yasa ticari sırları bilgi edinme kapsamı dışında bıraktığı için yanıtını bilemiyoruz.
11 Kasım 2006
Medyayı Pazarlama Alanı Olmaktan Kurtarmak
Başka bir sağlık medyası, sağlıklı sağlık medyası mümkün. Başka bir sağlık medyasını hep birlikte, gerçekten kamunun haber alma özgürlüğünü ve kamu yayarını önceleyerek üretmeli. Bu ancak ve öncelikle sağlığın metalaşmaktan kurtulmasıyla mümkün olacak.
3 Kasım 2006
Sosyal Hak Gözlemcileri İhlalleri Derliyor
Sosyal Haklar Derneği, aylık ihlal raporlarını Sosyal Hak Gözlemcilerinin katkısıyla oluşturuyor. Gözlemcilerin gönderdiği ama medyada yer almayan ihlaller raporlara yansıyor. Hak ihlallerini iletmek için derneğin İnternet sayfalarına uğramak yeterli.
1 Kasım 2006
Merhaba Acil Dokuzuncu Yılında
Yön FMde yayınlanan Merhaba Acil programı, Türkiyenin en uzun soluklu sağlık programı niteliğini taşıyor. Bugün dokuzuncu yılına giren, Ecz. Turunç, Dr. Kutay ve Dr. Sütlaşın hazırladığı Merhaba Acil sağlık üzerine sesi duyulmanın sesi oluyor.
30 Ekim 2006
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Medya Hastalık Satışına Ortak Olabiliyor
Savaş endüstrisi ve onun bütünleyeni olan bilişim endüstrisinin ardından gelen en büyük ekonomik güç hangisidir? Bunun somut örneklerini biraz gazete okuyan, televizyon izleyen herkes biliyor: Tıp teknolojisi ve ilaç endüstrisi.
28 Ekim 2006
Partizan Olmadan Militan Olmak
O partizan olunmadan militan olunabileceğini gösteren bir insandı. İşte onun bu yüzü nedeniyle ondan sevgi, şefkat ve her koşulda güler yüzlü olmayı öğrendik. Bu örgüte yeni bir yüzü o böylelikle getirdi. Yaşama ve ilişkilere yeni bir çıta koydu.
21 Ekim 2006
Özel Müzeler ve Özel Müzecilik
Yasal sınırlılıklar, bu iş gerekli niyet ve emeğin çokluğu, elektronik ortamın olanaklarıyla birleşince, bir şeyleri biriktiren ve onları toplumla paylaşmak isteyenlerin önüne bambaşka bir ufuk açıldı: Elektronik ortam müzeleri.
14 Ekim 2006
Köy Değil, Müze Köy
Yeniden gelme sözü vererek ayrıldığınızda, keşke burada bir evim olsa diye düş kurabilirsiniz. Ben de o zaman size orada bir evi olmak yerine sizin geçmişinizden kalan izleri aramanızı ve oralarda yeni ve benzer güzellikleri bulabileceğinizi söylerim.
7 Ekim 2006
Mustafa Kabakçının Köy evi Müzesi
Küçük Deliller köyüne vardığımızda; beyaz boyalı bir ev gördük. Ev Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mustafa Kabakçıya aitmiş. Kabakçı, tıpkı Alibey Kudar ya da Hakan Gürüney gibi topladıkları ve biriktirdiklerini yaptırdığı evin her yerinde sergiliyordu.
30 Eylül 2006
Alibey Öğretmen ve Etnoğrafya Müzesi
Alibey öğretmen 12 Eylülde emekli olup Tahtakuşlar köyüne döndü; biriktir dedi, zamanı durdurmak için. Spor yapıyor, müzikle uğraşıyor, muhabirlik ve makale yazma da sevdiği işler arasında. Çadırlar, kilimler, kitaplar, yani yaşam Galeride buluşuyor.
23 Eylül 2006
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Bozkırın Ortasında Bir Kültür Adası
Baksı Müzesi dediğimiz yer aslında bir Halk Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi. Hüsamettin Koçan Bir düştü ve zamanla bu bireysel düşü yaşama katacak ısrarlı bir tutkuya dönüştü diyor. Ancak insan ögesine hala çok gereksinim var.
16 Eylül 2006
İnsan Bedeni ve Sağlığı Kapışma Alanı Değil
Maliye Bakanlığının Bütçe Uygulama Talimatları aracılığı ile halkın sağlığı üzerinde yürüttüğü uygulamalar, insanların yaşama ve sağlık hakkını ortadan kaldırıyor. İlacın rantı olamaz ve rant elde etmenin bir unsuru olarak kullanılamaz.
15 Eylül 2006
Bozcaada da, Tarihi Gürüneyler Yazıyor
Doğduğunuz, doyduğunuz, durduğunuz ve duygulandığınız şehir, kent, yer için ne yaptınız? Bana değil kendi kendinize yanıtlamanız için sordum bu soruyu. Ben birisini anlatacağım sizlere: Adı Hakan Gürüney. O yapmış ve yapmaya devam ediyor.
9 Eylül 2006
Sağlık Hizmetine Erişim ve Yararlanmada Yargı
Gereksindikleri sağlık hizmetleri hak olduğu halde yerine getirilmeyen vatandaşlar; önce bu hakkın gereği hizmetin bir tıbbi zorunluluk olduğunu hizmeti vermekle yükümlü sağlıkçılar aracılığıyla belgelemeli, bu hizmet veya ürünü kamudan talep etmelidir.
26 Ağustos 2006
Çocukların Ağrıları ve Acılarının Giderilmesi
Hekimler ve sağlıkçılar çocuklara yönelik olarak uyguladıkları tanı ve tedavi süreciyle ilgili işlemler sırasında çocuğun ağrı ve acı duymaması için gerekli özen ve dikkati göstermeli. Aileler de haklarının bilincinde olarak hizmet talebinde bulunmalı.
19 Ağustos 2006
Çocukların Tanı ve Tedaviye Katılımı
Mevzuatta olmasına rağmen çocuğun tanı ve tedavi sürecine aktif katılımı sağlanamıyor. Çocuğu bilgilendirmeme korkmasına, güven duymamasına neden olur. Çocuklar da kendi sağlıklarıyla ilgili kararları yeterince aydınlatıldıktan sonra vermeyi istemelidir.
12 Ağustos 2006
1
...
18
19
20
21
22
...
29
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver