ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Mustafa Sütlaş
Sayfa 14
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Tabip Odası Seçimleri Demokrasinin Varlığını Gösterdi
Tabip Odası seçimleri yalnız hekimlik ve sağlık ortamı açısından değil, ülkenin demokrasisi ve geleceği açısından da çeşitli işlevleri olabilecek bir toplumsal, sosyal olgudur.
13 Mayıs 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ YAZDI
Sağlık Alanında da "Hak Haberciliğinin Sesi": bianet
Dünyaya dışlananların, hakları çiğnenenlerin, ihmal edilenlerin olduğu yerden bakan, sesi duyulmayanların seslerini duyurmaları için oluşturulmuş bir kanal...
4 Mayıs 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Hekim mi, Öğrenci mi, "Köle" mi?
Asistan Hekimler Bildirgesi: "Uzmanlık eğitimi, merkezi olarak standardize edilmelidir." Özlük hakları kısıtlıdır; çalışma koşulları özellikle süreleri itibariyle çok zordur. Yerleri yurtları belirsiz, yemeyen, içmeyen, uyumayan, sadece çalışan "köle"lerdir. Dahası "köprüden geçtikleri" bu dönem içinde herkese "dayı" demek, kendi görevleri dışındaki işleri de yapmak zorundadırlar.
29 Nisan 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Hekimlerin İşaret Ettiği Doğruları Toplum Bilmeli
Beşinci kez düzenlenen Dr. Füsun Sayek Eğitim Hastaneleri Kurultayı'nda yüzden fazla hekim sorunlarını ve taleplerini konuştu. Ortaya çıkan iki sonuç bildirgesi Türkiye'deki sağlık sistemine dair kapsamlı bir bakış sunuyor.
22 Nisan 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Anadil ve Sağlıklılık
Bir anne, bir çocuk, bir kadın, bir insan dilini bilen ve anlayan bir sağlıkçı ya da hekim olmadığı için sağlık hizmeti almayı geciktiriyor ve bundan kaynaklanan geri dönüşümü olmayan olumsuzluk ve mağduriyetlerle karşılaşıyorsa, duracak, düşünecek, bekleyecek zamanımız yok demektir
8 Nisan 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Sağlıkçılardan Eylem Çağrısı
Sağlık örgütleri Kamu Hastane Birlikleri Yasası'nın halkın sağlığını doğrudan olumsuz etkileyeceğini ileri sürerek tüm topluma "olağanüstü hal" çağrısında bulundu.
2 Nisan 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
"Soyu Koruma"nın Anlamı!
Günümüzde geçerli olan "hak temelli yaklaşım" sağlıklılığı hedefler. Burada yönetmelikte öncelendiği gibi "soyun" değil "üremenin sağlıklılığı" hedeflenmelidir.
26 Mart 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
İş Kazalarının Faturası Kime Çıkıyor?
Haberci ‘gerçek’ ve ‘istatistik’ arasındaki farkı bilmeli ve doğru bildirmeli. Haber bu şekilde sunulunca, söz konusu sorundaki "insan unsuru", "iş yeri sahibi ve yönetiminin", ayrıca da düzenleme ve denetimle görevli "otoritenin sorumluluğu" ortaya çıkmıyor.
18 Mart 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
14 Mart Tıp ve Sağlık Haftasında Temel Talep "Sağlık Hakkı"
Medya bu sorunları göstermeli, bu talepleri hem duyurmalı, hem de bunları yerine getirmeyenlere hesap sormalı. Toplumun ve hepimizin "sağlık hakkı" için... 14 Mart kutlu olsun...
11 Mart 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
"Kas"ımızın Son Damlasına Kadar!
Kısa adı KASDER olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği de onlardan birisi. Yeşilköy'de kendi çabaları ve dayanışmaları ile oluşturdukları binalarından atılmaları söz konusu.
4 Mart 2010
Bugün, Yarın, Bu Hafta
3 Mart 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Kas Hastaları da TEKEL İşçileri Gibi Sürekli Direnişe Geçiyor
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, yaklaşık 100 000 kas hastasının toplumla entegrasyonunu sağlamak, daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak için destek sunan bir sivil toplum örgütü. Belediyenin dernek binasını boşaltma kararına karşı bugün eylem var.
26 Şubat 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Sağlıkta 56. Sırada Olmak...
Emniyet ve Güvenlik bakımından "83." Sırada olan Türkiye'nin "dünyanın en büyük 17. ekonomisi"yken bu noktada bulunması sanırım üzerinde hepimizin tartışması gereken noktalar.
25 Şubat 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
"Mesai Dışı Poliklinik" Uygulamasının Anlamı
"Kamuda ücretli ve sözleşmeli sağlık personeli artık en az '16 saat' yani 'tüm gün' çalışacak." Üstelik de ertesi gün yine görevinin başında olacak. Bu ülkede çalışma yaşamını düzenleyen yasalar var, altına imza konulmuş uluslar arası sözleşmeler var, çalışanların mücadele ile kazandıkları hakları var. Ama belli ki bunların hiç biri düzenlemeyi yapanı ilgilendirmiyor.
18 Şubat 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
TEKEL İşçilerinin Direnişinin "Sağlığa" Katkısı
Türk Psikiyatri Derneği: "Başta tekel işçileri olmak üzere 4-C kapsamında çalışma koşullarına maruz bırakılan işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesine yönelik gerekli düzenlemelerin yapılmasının toplum ruh sağlığının korunması açısından gerekli olduğunu bildiririz."
11 Şubat 2010
TEKEL DİRENİŞİ
Tekel İşçileri Bu Ülkenin "Turnusol Kağıdı"dır!
Aralarında tereddütleri olanlar, ikirciklenenler, yorulanlar, çeşitli nedenlerle umudunu azaltanlar ya da hepten yitirenler olabilir. Bazıları, başlangıçtaki coşkularından uzaklaşmış olabilir. Bunların hiçbiri onlara "saygı duyulması" zorunluluğunu ortadan kaldırmaz ve destek verilmesini önlemez.
3 Şubat 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Bakanlık Domuz Gribi Aşısının Olası Yan Etkilerini Takip Etmeli
Sağlık Bakanlığı 4 milyon insana aşı yapıldığını açıkladı; 200 ila 1000 kişide yan etki görülebilir. Bu çok nadir yan etkilerin hepsinin, en azından tedavi, sürekli tıbbi bakım, sakatlık hali ve rehabilitasyon hizmet talebi ortaya çıkaracağı açıktır.
28 Ocak 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'tan
Üç Yıl Oldu Hala Orada Yatıyorsun...
Ben sen değilim, ben Hrant değilim; iki elim, iki kolum, aklım, yüreğim var ama yine de eksiğim çok. Bunu biliyorum.. "Güvercin tedirginliği" ile bize bakan o gözlerin "gülene" kadar da benim, bizim görevimiz bitmeyecek. Bunu biliyorum.
23 Ocak 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
"Tam Gün Çalışma" Değil 24 Saat Sağlık Hizmeti
Hekimlerin aktif çalışma süresini 6 saate indirin, kendilerini geliştirmeleri, bilimi üretmeleri ve öğretmeleri için gerekli olanak kaynakların tümünü onlara sunun, sonra 24 saatte dört vardiya olacak şekilde çalışmalarını planlayın, toplu sözleşme haklarını tanıyın ve bunlarla birlikte "yalnız kamuda ya da serbest çalışma" uygulamasını getirin.
22 Ocak 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Sağlık Çalışanları İçin Rehber
Judith Asher, Danielle Hamm ve Julian Sheather tarafından hazırlanan, İngiliz Tabipler Birliği (BMC) tarafından aslında 2007'de yayınlanan, kapaklarıyla birlikte tümü 37 sayfalık bu rehberi Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi "sağlık hakkı" konusundaki çalışmalarının bir parçası olarak Türkçe'ye çevirip ve elektronik ortam aracılığıyla mesaj göndererek isteyen herkesin erişimine sunuyor.
15 Ocak 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Sağlık Neden "Manşet"te Değil?
Haberin kaynağı ile yazanı bir "kısır döngü" içinde asıl yapması gerekeni yapmadan yalnızca günü izlemek ve "ahlanıp vahlanacak" durumları ortaya koymakla yetiniyor. Tabii ki bu durumda "ahlar vahlar" ve o çığlıkları atan insan sayısı çoğalıyor.
8 Ocak 2010
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Sağlığımız Her Yerde "Para"landı...
Şimdi sıranın doğrudan bize gelmesini beklemeden, "sağlıkta dönüşüm"e itiraz etme ve sağlık hakkını savunma zamanı. Bu konuda en önemli görevlerden birisi de kuşkusuz "medya"ya düşüyor. Herkese sağlıklı yıllar!
31 Aralık 2009
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
SGK Eczanelerle Tek Tek Sözleşme Yapmanın Gerekçesini Açıklasın
Eczacıların "hizmet dışı" kalmalarının önüne geçebilmeleri için en üst meslek örgütleriyle birlikte yaptıkları "4 Aralık Eylem"i nedeniyle, örgütleriyle birlikte örgütlü eczacıların cezalandırılmak istenmesi, yalnız "demokrasi"nin bir kenara atılması değil, aynı zamanda "sağlık hakkı ve hasta hakları"nın da ihlâli anlamına da gelmektedir.
25 Aralık 2009
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Grip Salgını: En Büyük Yıkım Güvensizlikten Kaynaklanır
Bunların tümü "kuşku"ya neden olacak durumlar; ama buradaki "kuşkular"ın bilimsel olmadığı açık. Çünkü günümüzde bilim kendi varlık nedeninin dışında başka konularla ilgili, başka amaçlar için yapılır hale geldi. Bilimin bir değer, bu değerin de "parasal" bir karşılığının olması, "zurnanın zırt dediği yer".
18 Aralık 2009
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Fizik Tedavi Hastanemizi Geri İstiyoruz!
Sağlığıma Engel Olma Platformu, alışveriş merkezi inşaatında zarar gören İstanbul Fizik Tedavi Rehablitasyon Hastanesi'nin en kısa zamanda yeniden hizmete sokulmasını istedi. Hasta ve hasta yakınları, hak savunucuları hastane önündeydi.
14 Aralık 2009
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
Eczacılar Kendileri Kadar Toplumun Sağlığı İçin Kepenk Kapattı
"Beş kuruş"luk çıkar, her şeyin önünde ve üzerinde. Çok uluslu ilaç şirketleri, depocular, özel sağlık kurumları, SGK, hükümet, işte o çok önemli hale gelen "beş kuruş" için çatışıyor ve insanlar, hastalar, yakınları mağdur oluyor.
11 Aralık 2009
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
MUSTAFA SÜTLAŞ'tan
Hakları Kimler, Nasıl Savunmalı?
Türkiye Sakatlar Derneği başkanı Şükrü Boyraz, "Ayrımcılık engellilerin karşılaştığı temel bir insanlık ayıbı olmaya devam etmektedir" dedi.
5 Aralık 2009
KURBAN BAYRAMI
"Yetkisiz Kurban Kesimi Sağlık Riski Yaratıyor"
İstanbul Veterinerler Odası, devletin kurban kesiminde yasadışılığı özendirdiğini; yetkisiz kişilerce yapılan kesimin hem hayvanların acı çekmesine hem de halk sağlığının riske girmesine neden olduğunu vurguladı.
25 Kasım 2009
"Yüzlerce Hasta İki Yıldır Tedavi Olamıyor"
Sağlığıma Engel Olma Platformu, alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle zarar gören İstanbul Fizik Tedavi Hastanesi'nin onarılarak hizmete sokulmasını istiyor.
23 Kasım 2009
MUSTAFA SÜTLAŞ'tan
Memleketin Şarkıları Kadar Acı Çekenler...
Enver Gökçe'yle ilk o kantinde karşılaştım. Kendisiyle değil tabi. Bir kitabıyla. Öğrencilerden birisi ona "yardım" olsun diye bir şiir kitabını çantasına doldurmuş satıyordu. Kitabın adı Panzerler Üstümüze Kalkar'dı. Ben de aldım...
21 Kasım 2009
SAĞLIK İÇİN MEDYA, MEDYA İÇİN SAĞLIK
Pratisyen Hekimler Toplum Sağlığı İçin Buluştu
"İyi hekimlik, toplum sağlığı ve mesleki geleceğimiz için hep birlikte; ticaret değil sağlık hizmeti" temasıyla gerçekleştirilen 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi'ne 49 ilden 600’ün üzerinde hekim katıldı.
20 Kasım 2009
SAĞLIK İÇİN MEDYA, MEDYA İÇİN SAĞLIK
Domuz Gribiyle İlgili Bilim Kurulu Ne Diyor, Nasıl Diyor?
Bu soruların yanıtları kamuoyuna sunulmaz ise, politik ve idari bir makam olan Sağlık Bakanlığı'nın uygulamalarının bilimsel olduğu iddiası havada kalacaktır.
13 Kasım 2009
1
...
12
13
14
15
16
...
23
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver