ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Fikret İlkiz
Sayfa 37
Erken Çözümü Seçmek
Yaşanılan erken seçim ortamındaki sorunları görmezden gelmek yerine; sorunları demokratik hukuk devleti ilkeleri göre giderebilmek için erken hukuki çözümler üretmeliyiz.
10 Ekim 2002
Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü
Umut Vakfı Bireysel Silahsızlanma Günü olarak ilan ettiği 28 Eylülde Taksim Gezi Parkında kırmızı halı üzerine ayakkabı ve güller bıraktı. Umut Vakfının gücüne güç katmak gerekiyor.
3 Ekim 2002
12 Eylül Tarihi
Geçmişi ile hesaplaşmamış ve geçmiş tarihinin acılarını dindirmek için acılara neden olan sorumluları yargı önüne çıkaramamış bir ülkede geleceğin demokratik hukuk devletini kurmak çok zor. 12 Eylül 1980 tarihini unutmamak gerekir.
19 Eylül 2002
e-Hukuk Devleti
Yasa devleti olmak yerine hukuk devleti olmayı hedef seçmeliyiz. E-Devlet temeli böyle atılabilir. Yoksa daha çok bilişim şuraları toplar, bir çok bilişim zirvelerini açar ve kaparız. Az şey yapıp, çok şey yapmış gibi davranmanın en kolay yolu bu galiba.
15 Eylül 2002
Cezaevinin Karası
Yargıçların kararı yasaya uygundur. Rahat etsinler. Hukuka aykırıdır. Adaletli değildir. Rahatsız olsunlar. Sinan Kara ile ilgili yasaya uygun görülen hukuka aykırı mahkumiyet kararını içimize sindirecek olursak, ifade özgürlüğümüzü karartmış olacağız.
3 Eylül 2002
Yaşamın Güvencesi
Asıl olan TCKnin 159. maddesinin tamamen kaldırılmasıdır. Ancak yine de bu değişiklikle maddenin yorumunda uygulayıcılara yol gösterilmeye çalışıldığını ve yasa koyucunun amacının bir kez daha açıklandığını kabul etmek iyi niyetli bir yorumdur.
28 Ağustos 2002
Yasa Gerekçeleri ve AB
Uyum yasalarının kendi içinde uyumunu sağlayacak hukuksal temellerin yaşama geçirilmesini istemeliyiz (...) Kopenhag kriterleri yaşama geçirilmelidir. Avrupa Birliği için bu yasa değişiklikleri yeterli görülebilir. Acaba Türkiye için yeterli sayılır mı?
22 Ağustos 2002
Asılarak Öldürülenlerin Can Hesabı ?
İdam cezasının 2002 yılında da olsa kaldırılmış olması çok olumlu ve çok önemli bir adımdır. Sorulması gereken soru ise şudur: Asılarak öldürülenlerin can hesabını şimdi kim verecek? Artık ölüm cezaları üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçilecek mi?
18 Ağustos 2002
RTÜKde Miş ile Muş...
RTÜK Yasasının imalatında ANAP damgası vardır. Anayasa Komisyonu çalışmaları ile Meclis tutanaklarını inceleyin göreceksiniz ... ANAP mensupları bu günkü 4756 sayılı RTÜK Yasasının mimarlarıdır. Gerisi miş (!) ile muştur(!).
12 Ağustos 2002
Uyum Yasasında RTÜK
Özensiz ve hemen yazılmış teklifin iki ay önce kabul edilmiş Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile ilgili yasal değişikliklerde değişiklik yapmayacağı ve yasada olmasını istedikleri sınırlandırmalarla birlikte sistemin varlığını sürdüreceği kuşkusuz...
8 Ağustos 2002
Uyum Yasasında Hata
23 Temmuz 2002 tarihinden itibaren gazetelerde yer alan haberlere göre yeni bir Yasa Tasarısı daha hazırlandı. Tasarı ABye uyum adıyla bazı yasalarda değişiklik öneriyor. Adı Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi Taslağı.
3 Ağustos 2002
Yayın Yasağı Kalkmış...
Anladım. Yayın yasağı alınır. Yayınlara yasak konur. Yayın yasağı kaldırılır. Ne zaman mı? Siz bilmezsiniz...Belki 1,5 yıl sonra...F tipi cezaevleri hakkındaki bu tür ve bu tip haberlerin basında ilgi gördüğü/görmediğine göre yasak konur/kaldırılabilir.
22 Temmuz 2002
İnternete ve Herkese Özgürlük!
Hepimizin geleceği ve İnternetin yaşamımızdaki yeri demokratik hukuk devleti ilkelerinin gerektirdiği yasalarla belirlenmelidir. O nedenle İnternet ortamındaki yayınları; Basın Yasası hükümlerine göre düzenlemekten vazgeçmek gereklidir.
17 Haziran 2002
Basın Yasası ve Öngörülen Değişiklikler
Prof. Dr. Toroslu, Prof. Dr. Zabunoğlu, avukat Günay ve iletişim hukukçusu İlkizin hazırladığı tasarı: Basın özgürdür. Basın özgürlüğü, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın haber edinme ve yayma hakkını içerir.
17 Haziran 2002
Cumhurbaşkanı Neden Haklı?
1982 Anayasasının bazı maddeleri değişti. Hak ve özgürlükler biraz soluk aldı derken, anlaşılan o ki, TBMM ve hükümet hiç değişmedi. Zihniyetini de değiştirmeye niyetli gözükmüyor. Sadece ABye şirin gözükmeye çalışıyorlar.
11 Haziran 2002
Cumhurbaşkanı Haklıdır
Sayın Sezer dün ne düşünüyor ise bugün de aynı kanıda. Yasanın yürürlüğünün durdurulmasını da istiyor. Anayasa Mahkemesi öncelikle bu konuda karar vermeli (...) Üst kurul seçimini Meclise bırakmak, hukuktan ve demokrasiden vazgeçmekle eş anlamlıdır.
30 Mayıs 2002
Sorunlar İfade Özgürlüğü Temelinde Çözülür
İlerleyen teknolojinin her gün gelişmesi karşısında hukuki mevzuatımızın çözüm bulduğu sorunlar yeni sorunlar yaratıyor. Bu durum İnternetin kendi yapısından ve hukukumuzun gereken suç tanımlamalarını yapmamasından kaynaklanıyor.
15 Nisan 2002
Mini Paket Demokrasi mi?
Hükümet TCKnun 312.maddesi ile 159. maddesini değiştirmek istiyor. Bu maddelerde önerilen değişiklik yapılmazsa, daha demokratik bir ülke olarak kalacağız. maddelerle yapılmak istenen mini demokrasi paketi, ağır bir demokrasi darbesi niteliğinde
21 Şubat 2002
10 Ocak Günü Manzara-i Umumiye
Milletin müşterek sesi gazeteci, muhtaç olduğun kudret geçmiş basın tarihindeki gazetecilerden devraldığın onurlu mücadele azminde, kaleminin ucunda, bilgisayarının tuşlarında ve demokrasi inancında mevcuttur.
21 Şubat 2002
Anayasa Değişikliklerinde Birinci Tur
Meclisin Anayasanın 37 maddesindeki değişiklikleri süratle gerçekleştirmesi, geç kalınmış ama öncelikli bir yasal düzenlemedir. Bu değişiklikler, atılması gereken adımlar ve demokrasi için yeterli değildir. Paralel uyum yasaları çıkarılmalıdır.
5 Ekim 2001
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
İşkenceyi Önlemek Kaç Para?
İşkence yasağının ihlali ile ifade özgürlüğü ve diğer hak ihlalleri nedeniyle hepimizin cebinden ödenen paraların asıl sorumluları kimlerdir? Asıl soru budur. Asıl suç failleri; işkence suçunun failleri olmakta ısrarlı davrananlardır. Pişkinsüt değil.
3 Ağustos 2001
Tekeller Yerel Medyayı Yok Edecek
Radyo ve tv sahipleri, devlet ihalelerine girebilecek ve tüm taahhütleri alabileceklerdir. Yasadaki engel kalkmıştır. Menkul kıymetler borsasında işlem yapmaları da serbest bırakılmaktadır. Bölgesel ve yerel yayın kuruluşlarının çoğu yok olacaktır.
26 Temmuz 2001
İnternet Yayınına Ceza ve Anlamı
Internette yayınlanan gazetelerin ve içeriklerinin Basın Kanununa göre değerlendirilmesi olanaksızdır. Servis sağlayıcıların hukuki sorumlulukları, internet ortamında yapılan yayınlar bakımından kimlerin sorumlu olacağı ayrı ayrı düşünülmelidir.
26 Temmuz 2001
Haber Kaynakları ve Haklar
Mahkemelerin haber kaynaklarını açıklama konusunda verdikleri kararlar, yasalara uygun olsa bile, basının bilgi verme ve toplumun gerçekleri öğrenme hakkı üzerinde olumsuz etki yapar.
20 Temmuz 2001
Meclis GündemindekiAnayasa Değişikliği
TBMM tarafından daha önce beş kez değiştirilen 1982 Anayasası ile ilgili olarak, son olarak Partilerin üstünde uzlaşmaya vardığı değişiklikler...
9 Temmuz 2001
Parti Kapatılması ve 69. Madde
Fazilet Partisinin kapatılmasının ardından, kamuoyunda tartışılacak maddelerin başında, siyasi partilerin yasaklanan fiiller açısından odak olma halinin gündemi oluşturacağı kuşkusuzdur.
7 Temmuz 2001
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
İnternette Sorumlu Müdür ve Özgürlük
3984 sayılı yasa ile 5680 sayılı basın yasasını değiştiren 4676 sayılı yasayla yapılan düzenlemede bulunmayan sorumlu müdür kavramı ve İnternet ortamındaki yayınlar...
13 Haziran 2001
İnternet, Radyo TV Yasası Hukuk Dışı
3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa Tasarısı ve Basın Yasası Değişikleri ile İnternet Yayıncılığı Düzenlemesinin Yaratacağı Sorunlar...
12 Haziran 2001
RTÜK ve İnternet: Ne Yapmalı?
Umutsuzluk umuda dönüşebilir. Ancak kamuoyunun böyle bir yasaya tepki göstermesi gerekiyor. İhlal edilen görsel, işitsel, yazılı basın ile internet ortamında yayın yapan gazetecilerin ifade özgürlüğü değil, tam aksine herkesin düşünce ve ifade özgürlüğü.
9 Haziran 2001
Yeni Radyo TV Yasası AİHSe Aykırı
3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa ve Değişiklik Tasarısının Yaratacağı Sorunlar
8 Haziran 2001
Internet Bohça Yaması mı?
Türkiyede internet için yasa yok. Anayasa Komisyonu RTÜK Yasasını değiştirirken internet yayıncılığını da Basın Yasası içinde değerlendirip yeni sorunlar yumağı yaratıyor. Bu son derece yanlış ve hatalı bir tutumdur. Neden mi? Yazıyı okuyun ve görün.
29 Mayıs 2001
Diyarbakırda Aranan Avukat
Konuşmanın yasaklandığı, görmenin suç sayıldığı bir tiyatro oyununun afişi önünden avukatlar, konuşarak ve görerek geçiyordu.
29 Mayıs 2001
1
...
34
35
36
37
38
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver