ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Erol Önderoğlu
Sayfa 96
Basın Özgürlüğü Ödülü Esas Bugün Lazım
TGC, RTÜKün Meclisin eline geçtiği, devletin medya patronlarını sermayeleri üzerinden denetime giriştiği, editoryal baskıyı da gazetecinin yediği bir ortamda, koşullara dikkat çekmek için Basın Özgürlüğü Ödülünü mücadeleci bir gazeteciye verebilirdi.
25 Temmuz 2005
Fikir Denetimi Asker İçin Hala Bir Öncelik
RSF Avrupa Bürosu sorumlusu Pascale Bonnamour, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Başbuğun medyaya ilettiği taleplerin, fikir denetiminin asker için halen bir öncelik olduğunu gösterdiğini ifade ederek, bunların tamemen aşırı olduğunu açıkladı.
22 Temmuz 2005
BİA2 Üç Aylık Medya Gözlem Raporu-Tam Metin
17 sayfalık rapor 53 davayı 76 medya kuruluşu ile 68 gazetecinin durumunu, saldırı ve tehdit, gözaltı ve tutuklamalar, dava ve girişimler, AİHM başvuru ve kararları, RTÜK uygulamaları, düzenleme ve hak aramalar ile sansüre tepkiler başlıklarıyla işliyor.
22 Temmuz 2005
Basın Davasında Independent Haberleri Delil
Demokrat İskenderun gazetesi sahibi Ersen Korkmaz, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde kaleme aldığı bir yazıdan 2 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Gazeteci,Hükümetin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif iddiasıyla yargılanıyor.
22 Temmuz 2005
Ağacıka Tekmeyi Hiç bir Gazeteci Görmedi!
Başbakan Erdoğanın korumasından yediği tekmeye açtığı davada olayı kanıtlaması istenen Star yazarı Ağacık, 25 Temmuzdaki dava için tanıklık yapacak meslektaş bulamadı. Ağacık, Gazetecisi sağır ve dilsiz olan ülkede insanlar özgürleşemez dedi.
22 Temmuz 2005
TCK,TMY, RTÜK Gölgesinde Örgütsüz Gazetecilik
Horoz hapisteki tek gazeteci. Gazetecilere saldırılar ve davalar arttı. GÜN TVye Kürtçe yayın izni vermeyen RTÜKün program durdurma cezaları arttı; savunma istemi ve uyarılar azaldı, para cezası uygulaması başladı. Türkiye AİHMne 113 bin YTL. ödeyecek.
22 Temmuz 2005
Asker İstedi, Terör Yasası Değişecek
Genelkurmayın önceki gün medya için yaptığı toplantıda Terörle Mücadele Kanunu gözden geçirilsin mesajı Mecliste yankı buldu. 14 yıllık TMKnun bir kez daha değiştirilmesi için bir komisyon oluşturuluyor. Komisyon yasada değişiklik için çalışacak.
21 Temmuz 2005
Myanmarlı Karikatürist Chit Sweye Özgürlük
Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Myanmar Medya Derneği ortak bir açıklama ile tutuklanan karikatürist ve Ulusal Demokrasi Ligi yöneticisi Chit Swenin özgür bırakılmasınnı istedi. Swe serbest bırakılsa dahi, karikatür çizmesi yasaklanabilir.
21 Temmuz 2005
Medyaya Psikolojik Savaş Rolü Sansür Getirir
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Tosun, Medyanın haber verme süreciyle TSKnın terörle mücadele sürecinin çatışabileceğini söyleyerek ekledi: Demokratik toplumda bu çatışma medyanın terörizm değerlerini paylaşması ile yorumlanamaz.
21 Temmuz 2005
Arınç, Ahlaksız Yayın İçin Titizlik İstedi
TBMM Başkanı Arınç, geçen hafta seçilen RTÜK üyelerini kabulünde, kültürel, milli ve ahlaki değerlere zarar veren yayınlara dikkat çekti. RTÜK Başkanı Dr. Zahid Akman da Teşekkür için buradayız. Meclisin güvenine layık olmaya çalışacağız dedi.
21 Temmuz 2005
Güvenlik Medyayı Tehdit Ediyor
Org. Başbuğun medyaya yaklaşımını, TGC sekreteri Olcayto, Yeni sansür kokuları alıyoruz; ÇGD, Hukukun aşılmasına izin yok; Temelkuran, gazeteci gerçeğin tarafında kalmalı Bayramoğlu, Askerileşme dozunun artması riskini taşır diye değerlendirdi.
20 Temmuz 2005
TGC: TCK Varken Basın Özgürlüğü Ödülü Olmaz
25 Temmuzda Sansürün Kalkırılışın Yıldönümünü bir törenle kutlayacak olan TGC, gecede 2005 Basın Özgürlüğü Ödülü verilmeyeceğini açıkladı. Ödül Seçici Kurulu, TCK gerçeği karşısında ödül verilmemesi oybirliğiyle kararlaştırıldı dedi.
19 Temmuz 2005
Açlık Grevindeki Tutuklu Gazeteci Hastanede
Muhalif ve aydınların öldürülmesinde Tahran rejimini sorumlu tuttuğu için beş yıldır hapiste bulunan gazeteci Ekber Genci, 37 günlük açlık grevinden sonra hastaneye kaldırıldı. RSF ve CPJ, Gencinin derhal ve koşulsuz olarak tahliye edilmesini istedi.
19 Temmuz 2005
Radyo Dünyanın Şirketi Feshedilmeyecek
Adana 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, PKK lideri Öcalanın sözlerine yer verdiği için kapatılması istenen Radyo Dünyanın bağlı bulunduğu şirketin feshedilmeyeceğini açıkladı. Gerekçe, aynı nedenle açılan propaganda davasının beraatle sonuçlanması.
19 Temmuz 2005
Haitide Fidyesi Ödenmeyen Gazeteci Öldürüldü
Port-au-Princede kaçırılan tanınmış gazeteci Jacques Roche, 250 bin dolarlık fidye ödenmediği için öldürüldü. Gazeteci, dört gün sonra işkence görmüş halde bulundu. RSF, ülkede asayişin bir an önce sağlanarak suçluların cezalandırılmasını istedi.
18 Temmuz 2005
Muhabir Okumamış Niçin İntihara Kalkıştı?
Yıllarca sigortasız çalıştırıldığı dönemler için dava açan DHA muhabiri Okumamış, işyerinde baskı gördüğü iddiasıyla intihara kalkıştı. Gazeteci saldırı gerekçesiyle işten atıldı. DHA temsilcisi Gündoğdu, Dava açtığı için atılmadı dedi.
18 Temmuz 2005
Erinç ve Ekşi: RTÜKte Siyasi Kadrolaşma
Hürriyet başyazarı Ekşi ve Cumhuriyet yazarı Erinç, RTÜK üyelerinin AKP ve CHP tarafından seçilmesini bir kadrolaşma girişimi olarak görüyorlar. Erinç, Kendi payına düşen üç üyeliğin yüzü suyu hürmetine bu yaklaşım CHPye yakışmadı dedi.
15 Temmuz 2005
Tunus 20 Siteyi Rutin Olarak Sansürlüyor
IFEXe bağlı 13 örgütün oluşturduğu Tunus İzleme Grubu, Kasım 2005te yapılacak Dünya Bilgi Toplumu Zirvesine ev sahipliği yapacak olan Tunuslu yetkililere, İnternette sansürü kaldırın, taahhütlerinize uyun çağrısı yaptı.
15 Temmuz 2005
Kadınsız RTÜKün Başkanı Zahid Akman Oldu
Kadın üyenin olmadığı RTÜKün Başkanlığına Dr. A. Zahid Akman, Başkan vekilliğine ise Dr. Abdülvahap Darendeli seçildi. Devir teslim töreninde konuşan eski RTÜK Başkanı Fatih Karaca, kurum üyelerinin seçimle belirlenmesini bir başarı olarak nitelendirdi.
15 Temmuz 2005
Başbakan Lanetlediği Medyayı Hiç Tanımıyor
ÇGD Genel Başkanı Doğan Tılıç, BBC ve Reuters ajanslarının PKKyı milis olarak ilan etmesini kınıyor ve lanetliyorum diyen Başbakan Erdoğan için Başbakan lanetlediği medyayı tanımıyor dedi. TGC, Başbakanın sözlerini yönetim toplantısında ele alacak.
15 Temmuz 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Emine Algan Vatana Açtığı Davayı Kazandı
Geçen yıl Roche skandalı haberleriyle Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü ile Nokta Dergisinin Doruktakiler ödülünü kazanan ve üç ay önce işine son verilen gazeteci Emine Algan, Vatan gazetesine açtığı işe iade davasını kazandı.
15 Temmuz 2005
Bir Haber Dört Sanık Gazeteci
Cumhuriyet gazetesi sahibi İlhan Selçuk, Sorumlu Müdür Mehmet Sucu, yayın yönetmeni İbrahim Yıldız ve muhabir İlhan Taşçıya, Kızıltepede Uğur Kaymaz ile babasının öldürülmesiyle ilgili yayınlar nedeniyle 50 bin YTLlik dava açıldı.
14 Temmuz 2005
RSF, Gazeteci Hrant Dinke Davayı Kınadı
RSF, Agos gazetesi Yayın Yönetmeni Dinke bir yazıdan 3 yıl hapis istenmesine tepki gösterdi. Gazeteci, Suçlanan ifadem, sembolik niteliği yok edilerek, bağlamından kopartıldı dedi. Gazeteci tehdit eden Ülkü Ocakları temsilcisi Temiz, mahkemeye çıktı.
14 Temmuz 2005
Gazete, Haksız Tekzipten Tazminat Alabilir
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Batmandaki özel bir hastanenin tekzibini yayımlayan Batman Doğuş gazetesinin haksız tezkip tazminatının reddedilmesine karşı çıktı. Yargıtay, oybirliğiyle, zarar açıklattırılarak araştırılıp hüküm kurulmasını istedi.
14 Temmuz 2005
52 Yıllık Gazeteciye Bir de Ceza Davası
Dicle Üniversitesinin bir fakültesindeki eksiklikleri yazan Siirtte Mücadele gazetesinin sahibi Cumhur Kılıççıoğlu, bir öğretim üyesinin açtığı iki davada hem 10 bin YTL tazminat hem de 2 yıl hapis istemiyle yargılanacak.
13 Temmuz 2005
Gazeteciyi Tehdit Eden Ülkücü Yargılanıyor
Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Levent Temiz, Agos gazetesi Yayın Yönetmeni Dinki tehdit ettiği gerekçesiyle yarın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasından yargılanacak. Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Neden 312den değil? diye sordu.
12 Temmuz 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Hukukçu Aygünün Davası Elazığda Sürecek
İl Jandarma Alay Komutanınca tehdit edildiğini açıkladığı için eski Tunceli Barosu Başkanı avukat Hüseyin Aygüne biri Tunceli diğeri Elazığda açılan iki hakaret davası birleşti. Dava Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesinde sürecek.
12 Temmuz 2005
Teşmil: Medyaya Asgari Ölçütler Gelmeli
Üç aydır Başbakanlıkta bekletilen teşmil başvurusunun gündeme alınmasını isteyen TGS Genel Başkanı İpekçi, Uyutma devresine alınmış gibi gözüküyor diye tepki gösterdi. İpekçi, Asgari ölçütlerin medya sektöründe de benimsenmesi lazım dedi.
11 Temmuz 2005
Zehra Kazemi Öldürüleli İki Yıl Oldu
Gazeteci Zehra Kazeminin İranda sorguda öldürülmesinin üzerinde iki yıl geçti. Ailesi, gazetecinin naaşını Kanadaya nakletmek istiyor. Kanada hükümeti ise, İran ile diplomatik ilişkileri sınırlandırdı. RSF, adaletin yerini bulmasını istedi.
11 Temmuz 2005
Ermeni Kimliği Yazısına 6 Yıl İsteniyor
Haftalık Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Ermeni kimliği üzerinde yazdığı bir dizi yazısında Türklüğü tahkir ve tezyif ettiği iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Savcı, gazeteciye ceza verilmesini istedi.
11 Temmuz 2005
Siyasi Partiye Baskılar AİHMde Görüşülecek
AİHM, Demokrasi ve Barış Partisinin üç yöneticisi Refik Karakoç, İlhan Güneri ve Nevzat Eskinin başvurularını yarın ele alacak. İzmirli avukatlar Noyan Özkan ve Senih Özay dahil 10 kişi ile Aczmendi lideri Gündüzün başvuruları da görüşülecek.
11 Temmuz 2005
Arap Liderlerin ve Halkın Tepkisi Farklı
Gazeteci Mahalli, ABDnin Saddam Hüseyinin kitle imha silahına sahip olmadığını ve El Kaide ile ilişkisi bulunmadığını açıklamasının Arap halklarının tepkisini artırdığını, bunun da radikal İslamcılarca bu tür saldırılarda kullanıldığını söyledi.
8 Temmuz 2005
1
...
94
95
96
97
98
...
105
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver