ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Erol Önderoğlu
Sayfa 142
Gazetecilerin Mücadelesinde Olumlu Gelişmeler
Gazetecilere karşı işlenen suçlara yargı ve emniyetin ilgisinde bir artış gözleniyor. Umut davasının sonucu, Alişi tehdit eden Bartın Valisinin ve Koçaka saldıran belediyecinin mahkumiyeti, kaçırılan Üne Emniyet ilgisi bu yöndeki kanıyı oluşturuyor.
18 Kasım 2002
Altan ve Tunalıya Dört Davadan İki Beraat
Aktüel dergisi yazarı Altan ve yazı işleri Tunalı, iki davadan beraat etti. İki dava ise, Genelkurmaydan Andıç belgesi ile ilgili yanıt gelmediği için ertelendi. Avukat Çaylıgil, Yanıt gelmez. Karar verilmesini isteyeceğiz dedi.
16 Kasım 2002
Okuyana da Dağıtana da Dayak Tehdidi
Siyanür yöntemiyle altın üreten Normandy ile ilgili yayınlar nedeniyle Günlük Evrensel gazetesi çalışanları tehdit edildi. Şirket müdürlerinden Sivrioğlunun,Bu gazeteyi okuyanı da dağıtanı da gördüğünüz yerde dövün dediği iddia edildi.
16 Kasım 2002
Cezaevleri Yayınına 32 Yıl Hapis İsteniyor
F tipi ve Ulucanlar cezaevleri operasyonlarına ilişkin yayınlar nedeniyle Anadolunun Sesi radyosu yöneticisi Karakurt ve sunucu Demir hakim karşısına çıktı. Üç davadan yargılanan Karakurtun toplam 32 yıla kadar hapsi isteniyor.
15 Kasım 2002
Gazetecilerin Gözü Yargıtayda
Karikatüristler Ayrancıoğlu ve Saatçi; Superonline İnteraktif Birimi eski editörü Ak; Turkish Daily News yazarı Bekdil ve yazı işleri müdürü Çevik; Gün TV eski sahibi Bingöl ile birçok gazeteci, reform sonrası süreçte Yargıtay kararı bekliyor.
15 Kasım 2002
Gazeteciye Saldırının Cezası 142 Milyon Lira
Bir kültür merkezi açılışında Sabah gazetesi muhabiri Koçaka saldırmaktan suçlu bulunan Kağıthane Belediye Meclis üyesi Danacıoğlu, 1 ay hapse mahkum oldu. Suçsuzum diyen Danacıoğlunun cezası paraya çevrildi.
15 Kasım 2002
RSF: Hapisteki Gazetecilere Omuz Verin
Dünyada hapiste bulunan 110 gazeteciye dikkat çekmek için RSF, bir grup gazeteciyle beş ülkenin Paris Büyükelçilikleri önünde eylem yaptı. RSF, büyükelçiliklerin bulunduğu sokağa ilgili ülkede tutuklu bulunan gazetecinin ismini verdi.
14 Kasım 2002
Barış Görüşmelerini Yazan Gazeteciye Vize Yok
Hükümetle Tamil Kaplanları arasındaki barış sürecine ilişkin yazılar yazan The Daily Telegraph gazetesi muhabiri Paul Harris, vizesi yenilenmediği için Sri Lankadan ayrılıyor. RSF, gazeteciye vize verilmesini istedi.
9 Kasım 2002
Gazetenin Yayını Yaş Sınırı İle Durdu
Yeşil Göle gazetesi, Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla, yazı işleri müdürü Kılıçın yaş koşulunu yerine getirmediği gerekçesiyle kapatıldı. Altı aydır görevini sürdüren Kılıç, Kaymakam Güngörü eleştiren haberler yaptıklarını hatırlattı.
9 Kasım 2002
Kıbrıs Türkleri ve Rumları Aynı Sitede
Kıbrısta iki toplumun yakınlaşmasına hizmet eden Technology For Peace Projesi, hem barışa katkı yapacak yazı ve röportajları sitesinde yayımlıyor, hem de barış kurucularına girişimleri için sanal altyapı geliştiriyor.
8 Kasım 2002
Gazeteci Kayıp, Bilgiler Çelişkili
RSF, kayıp gazeteci Kolomietsin akıbetinden kaygı duyduğunu belirtti; soruşturma sırasında Kolomietsin mesleğinin gözönüne alınmasını istedi... Kolomiets Beyaz Rusyaya gidip intihar mı etti, mesleği nedeniyle cezalandırıldı mı, yoksa hayatta mı?
7 Kasım 2002
Radyo Anonsu Davası 2003e Kaldı
Diyarbakır Gün FM eski sahibi Bingöl ve sunucu Irmak, halkı itaatsizliğe tahrik etmek iddiasıyla yargılanıyor. Yayını keserken yaptıkları anons nedeniyle gazetecilerin 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.
7 Kasım 2002
RSFden Terörle Mücadele Yasasına Tepki
RSF, Rusyada terörle mücadele gerekçesiyle basına ağır kısıtlamalar getiren yasanın oylanması üzerine BMe ve Avrupa Konseyine başvurdu. Üç yayına baskıları kınayan RSF, Halk, Çeçenistan Savaşı konusunda zaten özgür ve güvenilir haberden yoksun dedi.
6 Kasım 2002
Basına Para Cezaları Artık Öldürücü Nitelikte
Maliye Bakanlığı 2003 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranını yüzde 59 olarak belirledi. TGC Başkanı Orhan Erinç, Bu yıl için öldürücü nitelikte olan basına para cezaları bütün medyayı yok edecek tutarlara yükselecek dedi.
6 Kasım 2002
Basın Kuruluşu ve Çalışanı Hedef Alınıyor
TGC, Ekim 2002 Basın Raporunda yerel medyaya yönelik yayın durdurma ve saldırılara da yer verdi. Rapora göre, Milli Gazete yazarı ve müdürü mahkum oldu, Hürriyet gazetesi toplatıldı, DİHA Ajansı Hürriyet ve Vatan gazetesine dava açtı.
5 Kasım 2002
Gazeteciler AKPnin Ne Olduğunda Anlaşamadı
Fransız TV5 televizyonu Kiosque program konusunu seçime ayırdı. Birand, Sirmen ve Kırıkkanat, AKPnin nasıl bir parti olduğu konusunda görüş birliğine varamadı. Görüşler, Türkiye ABDye hayır diyemez, Uzan-Berlusconi benzerliği haksızlık vs...
4 Kasım 2002
Hürriyetin formülü: Öfkeni Bırak, Oyunu At!
Seçim arifesinde Hürriyet gazetesinin sayfalarında, öfke terapisi ağır basıyor. Gazetenin formülü, Sakin Olun, Derinden Nefes Alın, Şimdi Oyunuzu Bırakın. Bir de bakarsınız tutar...
2 Kasım 2002
RSFden İtalyaya Cenova Uyarısı
RSF Genel Sekreteri Ménard, Floransada yapılacak Avrupa Sosyal Forumu öncesinde Cenova Zirvesinde yaşananların tekrarlanmaması konusunda İtalya Başbakanı Berlusconiyi uyardı. RSF, Cenova Zirvesinde 19 gazetecinin yaralandığını hatırlattı.
31 Ekim 2002
Datça Halkı da Gazeteci Karanın Yanında
Gazeteci Sinan Kara, beş davadan hakim karşısına çıktı. Kara, Ben daima duruşmalara katılıyorum. Ancak ne Kaymakam ne de Müftü duruşmalara geliyor. Bu bir yasal eksiklik dedi. Datça halkı, gazeteciye destek için imza kampanyası başlattı.
30 Ekim 2002
Sosyalist Gazeteciye Mahkumiyet
Alınteri gazetesi sahibi yazı işleri müdürü Sakine Yalçın, gazetede çıkan Hücreleri Parçala başlıklı yazıda Kanunları Tahkir ve tezyif ettiği iddiasıyla 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 71 milyon 182 bin lira para cezasına dönüştürüldü.
28 Ekim 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Gazeteciye El Bombalı Saldırı
Gazeteci Grigorian, Erivan sokaklarında uğradığı el bombalı saldırı sonucu ağır yaralandı. Üç yıl önce Ermenistan Meclisine düzenlenen saldırıyı araştıran gazetecinin hayati tehlikesi yok. RSF, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
28 Ekim 2002
RSF Basın Özgürlüğü Sıralaması Tam Listesi
RSF, 139 ülkenin dahil olduğu bir Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması yayımladı. Sıralamada Sıralamada İskandinav ülkeleri ilk, Asya ülkeleri ise son sıralarda yer aldı. Türkiye 99. sırada bulunurken ABD 17, Yunanistan 19, İtalya 40. sırada yer aldı.
26 Ekim 2002
Özgüdene Davaya Belçikadan Tepki Var
AGJPB Genel Sekreteri Martine Simonis, üyeleri Özgüdene dava açılmasını Adalet Bakanı Çelikele gönderdiği mektupla kınadı. Simonis, Gazetecilere mesleklerinden dolayı bu tür işlemler yapmak hükümetinizin yaptığı açıklamalara ters dedi.
26 Ekim 2002
Gazetelerin Yayın Yasağı İtirazı Reddedildi
Savcı Yüksel haberlerine getirilen yayın yasağına itiraz eden Hürriyet ve Vatan gazeteleri olumsuz yanıt aldı. Ankara 2 Nolu DGM, yayın yasağının yerinde bir karar olduğuna oybirliğiyle karar verdi.
26 Ekim 2002
Gazeteci Öldürüldü, Kuşku Radikal Partilerde
Günlük Kawish gazeteci muhabiri Soomro, evinin önünde öldürüldü. RSF, Soğukkanlılıkla bir gazeteciyi katletmek bu radikal partilere yakın kişilerin anlayışında varsa, bu partilerin seçimlerde başarı kazanmasını endişe ile karşılamak gerekir dedi.
26 Ekim 2002
Türkiye Basın Özgürlüğü Sıralamasında 99.
RSFnin ilk kez yayımladığı ve 139 ülkenin yer aldığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralamasında Türkiye 99. oldu. ABD 17, İtalya 40, İsrail 92, Filistin Yönetimi 82, Küba 134. sırada yer alıyor. Kosta Rica ve Benin kıtalarında örnek ülkeler.
25 Ekim 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Yazar Houellebecq Beraat Etti
Platform kitabı yazarı Houellebecq, Irk temelinde saldırı ve İslam toplumuna yönelik kin ve düşmanlığa teşvik iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme kararına yazarın, bir grubu değil, bir dini hedef almasını gerekçe gösterdi.
24 Ekim 2002
Erinç: DGMnin Yayın Yasağı Hukuka Aykırı
TGC Başkanı Erinç, Savcı Yükselin bir kaset nedeniyle başka bir göreve verilmesiyle ilgili haberler bir kotada değerlendirilemez ama, genelde TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesine uyulmuyor diyor; yasak kararını ise sansüre dönüşmekle eleştiriyor.
24 Ekim 2002
Gazeteci Üç Yıldır Hapiste, Akıbeti Meçhul
Iraklı gazeteci Hassan, Saddam Hüseyinin oğlu Udainin bir derginin yazı işleri müdürlüğünü yapması teklifini reddetti. Cezalandırılmaktan korktu, ülkeyi terk etmeye çalışırken yakalanıp tutuklandı. RSF, gazetecinin akıbetinden endişeli...
23 Ekim 2002
Gazeteci Karanın Davaları Birleştirildi
Datça Asliye Ceza Mahkemesi, Datça Haber gazetesi sahibi Karaya, Gazete idare yerini gerçeğe aykırı bildirdiği gerekçesiyle açılan davayı diğer dört dava ile birleştirdi. Böylece, Kara 30 Ekimde beş dava kapsamında hakim karşısına çıkacak.
23 Ekim 2002
Cinayete Adı Karıştı, En İyi Polis Seçildi
Gazeteci Krishna Senin ölümünde adı geçen polis şefi Thananın Yılın En İyi Polisi Ödülünü almasına RSF tepki gösterdi. Ödülün geri alınmasını ve cinayet soruşturması başlatılmasını isteyen RSF, İşkencecilere verilen bu değer isyan ettirici dedi.
22 Ekim 2002
Yazı Yoluyla Örgüt Yardımı İddiasına Beraat
Günlük Evrensel gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Taylan Bilgiç, yayın yolu ile yasa dışı silahlı örgüte yardım iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Gazetecinin, Demokrasi Adına Amerikan Destekçiliği başlıklı yazı nedeniyle hapsi istenmişti
22 Ekim 2002
1
...
140
141
142
143
144
...
151
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver