ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Emine Özcan
Sayfa 23
Ülkü Azrak Almanya'dan Liyakat Nişanı Aldı
Bilim, kamu hukuku, Anayasa hukuku alanlarında çalışan ve aynı zamanda Türk Alman Kültür Kurumu Başkanı olan Prof. Dr. Ülkü Azrak'a Almanya Cumhurbaşkanı imzasıyla birinci sınıf liyakat nişanı verildi.
4 Aralık 2007
Ülkü Azrak Almanya'dan Liyakat Nişanı Aldı
Bilim, kamu hukuku, Anayasa hukuku alanlarında çalışan ve aynı zamanda Türk Alman Kültür Kurumu Başkanı olan Prof. Dr. Ülkü Erzak'a Almanya Cumhurbaşkanı imzasıyla birinci sınıf liyakat nişanı verildi.
4 Aralık 2007
"Sulukule Hakkını Aradıkça Belediye Bastırıyor"
Fatih Belediyesi Sulukule'nin yıkımına, Taşoluk'ta henüz tamamlanmamış evlerin kurasını çektirerek devam ediyor. Sulukule Platformu "Sulukule'de 60 YTL kira ödeyemeyen insanlar Taşoluk'ta aylık 760 YTL'lik masrafı nasıl öder?" diye soruyor.
4 Aralık 2007
Hakimler ve Savcılar Kanunu
"Kadrolaşmaya Karşı, Hakim Savcı Alımında Mülakat Kalkmalı"
Hukukçu Sarıhan: Mülakatta seçimi yapan ekibin dünya görüşlerine uygun hareket edecektir. Ayrıca mülakatın yargıda tarafsızlığa engel olacağına dair başka örnek kararlar var.
3 Aralık 2007
SKYGD'den Romanlar ve Sosyal Politika-2
"Doğu-Batı Fark Etmiyor, Romanlar-Domlar Dışlanıyor"
Çanakkale’den Fatma: “Roman olmak nasıl bir şey biliyon mu? Fakirlik, her şeyden mahrum olmak demek…” SKYGD'nin çalışması Zonguldak ve Çanakkale'de Romanlar, Mardin ve Batman'da Domlarla yapılan görüşmelere dayanıyor. Romanlara yapılan ayrımcılığın doğusu batısı yok.
3 Aralık 2007
SKYGD'den Romanlar ve Sosyal Politika-1
"Romanlar 'Sorun' Değil 'Sorunu Olan Toplum' Olarak Gündeme Alınmalı"
SKYGD “Romanlar ve Sosyal Politika” projesinde "Dilden, gönülden, sokaktan, işten, sinemadan, lokantadan Romanların dışlanması sürdükçe, eksik bir toplum olmaya mahkumuz" diyen dernek AB uyum sürecinin önemli olduğunu söylüyor.
3 Aralık 2007
"HIV+ ile Değil HIV+ Önyargısıyla Yaşamak Zor"
"Eğer bu bir şut ise çok güzel göğüsleyip topu yere indirdim. Bu virüsün üzerine takılmış etiketler virüsten daha yıpratıcı. Virüsün nerden nasıl bulaştığı değil onunla nasıl yaşanacağı önemli."
1 Aralık 2007
UNICEF'in İyi Niyet Elçileri: Yıldız Kenter, Ayşe Kulin, Müjdat Gezen
Yıldız Kenter, Müjdat Gezen ve Ayşe Kulin UNICEF'in iyi niyet elçileri oldu. Kenter "Çocuklara el uzatmak görevim" derken Kulin, Kardelenler kitabını yazarken doğulu kız çocuklarıyla tanışıp çok etkilendiğini ve artık her projeye destek verdiğini söyledi.
30 Kasım 2007
TESEV'in "Yargıda Algı ve Zihniyet Kalıpları" Raporu/5
'Sessiz İktidar' Yargı: "Bizim AİHM'yle İşimiz Yok"
TESEV'in raporuna göre hukuk uygulayıcılarının çoğu AİHM kararlarını takip etmiyor, kararları medyadan öğreniyor, AİHM'nin Türkiye'ye karşı önyargılı olduğunu düşünüyor.
29 Kasım 2007
TESEV raporu/4
"Devlete Karşı Yapılmış Suça 'Fazla Ceza Ver' Anlayışı Hakim"
"Yargıda Algı ve Zihniyet Kalıpları" raporuna göre hakim ve savcılar yeni bir anayasa istiyor, yargı bağımsızlığına dair düzenlemelerin kendilerine yeterli güvence sağlamadığını düşünüyorlar.
28 Kasım 2007
TESEV'in "Yargıda Algı ve Zihniyet Kalıpları" Raporu/1
Yargıç: Ülkem Söz Konusuysa Hukuk Mukuk Dinlemem
Hakim ve savcılar "Ben devletçi hukukçuyum", "Devlet olmazsa hukuk olmaz, biz de olmayız" diyorlar ve insan haklarının da abartıldığını düşünüyorlar.
28 Kasım 2007
TESEV raporu/3
Hakim ve Savcılar Kendilerini Yalıtarak Yaşıyor
TESEV'in "Yargıda Algı ve Zihniyet Kalıpları" raporuna göre hakim ve savcılar toplumda kendilerinin kutsandığına inanıp asosyalleşiyorlar. Teftiş ve sicili göz önünde bulundurup çevre genişletmiyor, halk arasına karışmıyorlar.
28 Kasım 2007
TESEV raporu/2
Yargı Nasıl Denetlenir?
TESEV'in "Yargıda Algı ve Zihniyet Kalıpları" raporunun araştırmacısı Sancar "Toplumsal barışın sağlanması yargının tarafsızlığıyla mümkün" dedi.
28 Kasım 2007
Doktor Herkesin İçinde Sordu: "HIV+'li Siz misiniz?"
Pozitif Yaşam Derneği'nin HIV/AIDS'le yaşayanlara yönelik hak ihlalleri raporuna göre en çok test sonucunu öğrendikleri hastanelerde mahremiyetleri hiçe sayılıyor ve ayrımcılığa maruz bırakılıyorlar.
27 Kasım 2007
Küresel BAK toplantısı sonucu
Barış İçin Israrlı Olunmalı..
"Barışa Bir Şans Verin"de Çongar, Cemal ve Çalışlar atmosferi değerlendirdi: "Hükümetin barışa meylettiği gözönünde tutulmalı ve iyi değerlendirilmeli."
27 Kasım 2007
"Suyu Az Tüket" Diyen Devlet Golf Sahası Açıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı 110 golf sahasının açılacağını duyurdu. ÇMO'ya göre bu durum devletin su politikasızlığının ürünü. Suyu idareli kullanın diyerek suya zam yapan devlet diğer yandan golf sahası açıyor.
26 Kasım 2007
Bir kadın köy öğretmeni anlatıyor
"Gezmem Tozmam, Lüks Yaşamam, O Parayla Çocuklar Okusun"
35 haneli bir köy. Çocuklar, mesela cam bardağı bile bilmiyorlar. Anneleri benimle yaşıt, hatta benden küçük. Kız çocuklar beşinci sınıfı bitirince evleniyor. Başımız açık olduğu için bize kafir gözüyle bakılıyor...
24 Kasım 2007
Öğretmenler Günü'nde Hediye Alsan da Dert, Almasan da...
Öğretmenler Günü'nde "alınan/verilen" hediyeler çok çeşitli: "Çiçek, kalem, defterin dışında yarısı yenmiş bir simit, çaydanlık takımı ve banyo lifi..." Öğretmen Barış'a göre "Bir güzel söz yeter".
23 Kasım 2007
Hayvan Hakları Komisyonu'ndan Şenpolat:
"Umalım da Et Sektörü Kopya Koyun Oyalı'ya Göz Dikmesin"
Avukat Şenpolat, Oyalı'nın günümüz kapitalizminde hastalıkların önlenmesine değil her geçen gün artan et tüketimine hizmet edeceğinden kaygılı.
23 Kasım 2007
Emin Bal: Gazetecilik Yaptım, Yanlış Bir Şey Yapmadım
Haberini yaptığı cenazede atılan sloganları adli mercilere bildirmediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Bal bugünkü duruşmada hakime "Gazetecilik görevimi yaptım" dedi. Dava Ocak'a ertelendi
22 Kasım 2007
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Çocuk Hakları Günü'nde çocuklarla...
"Ne Ev Ne Araba, Hayat İyi Olsun Yeter"
Çocuklara Çocuk Hakları Günü'nü sorduk: "Çocuk hakkı okula gitmek, gezmek, koşmak, zıplamak demek", "Kız çocuklarının okula gönderilmemesi haksızlıkmış", "Çocuk Hakları Günü bayram gibi bir şey".
20 Kasım 2007
Gazi Üniversitesi'nde araştırma görevlisine şiddet
"Sessiz Kalmak Yeni Saldırılara Davetiye Çıkarır"
Gazi Üniversitesi'nden Akyol "Öğrenci Konseyi Başkanlığına aday olacak mısın?" diye soran grubun saldırısına uğradı. Genç Sen: Sembolik demokrasiye bile tahammülleri yok. Eğitim Sen: Yetkililer görevlerini yapmadıkları sürece saldırganlar saldırılarını sürdürecekler.
19 Kasım 2007
"Devlet doğduğu andan itibaren çocuktan sorumludur"Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu Kuruldu
"Devlet Doğduğu Andan İtibaren Çocuktan Sorumludur"
Platform'dan Akço "Çocuk istismar, ihmalinin ardında kişilerin değil devletin eksikliği olduğunu söyledi ve "devletin bütün çocuklara yönelik yaklaşım oluşturması gerekliliğine işaret etti.
19 Kasım 2007
Romanlar ilk kez Meclis'te
"Hür Doğduk, Hür Yaşarız, Kime Ne?"
Oturumda AKP'liler projeyi anlatıyor, Sulukule Romanları "Evlerimizden çıkmayız" diyerek dilekçelerini İnsan Hakları Komisyonu'na veriyorlar. Romanlar Meclis'te, Meclis inliyor. Şarkılar manidar, mesajlar net: "Şikayetim var" ve "Hür doğdum hür yaşarım".
16 Kasım 2007
Artık Taraf Gazetesi de Var
Taraf Gazetesi "Düşünmek taraf olmaktır" şiarıyla çıkıyor. Taraf çalışanı Örer "Hayatın içinde, İkitelli anlayışından bağımsız haber yapmak dinamizmimizi yükseltiyor. Taraf medyada yeni bir soluk oldu" diyor.
16 Kasım 2007
Gülten Kaya'yla Ahmet Kaya'nın 7. ölüm yıldönümünde söyleşi
"Ahmet Kaya'nın Özlediği Demokrasi Adına Gelişme Yok"
Eşinin mezarı başında konuşan Gülten Kaya "Onun da uğruna sürgün olduğu Kürt sorununda olumlu gelişme yok, sembolik uygulamalar heyecan vermiyor. Anadiliyle konuşmak en doğal hak, kimse bu hakkı alamaz ya da veremez" dedi.
16 Kasım 2007
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Allah Korkusu Başladı, Asayiş Berkemal...
"Allah Korkusu" Hafriyat Karaköy'de sürüyor. Grubun katılımcılarından Furni "Allah korkusu, ABD'de 11 Eylül korkusu gibi işlenebilecek sıradan bir tema. Amacımız kriz çıkarmak değil. Gelen tepki bizi de şaşırttı" diyor.
14 Kasım 2007
Telekom grevinde 30. gün
Baskı, Soğuk, İlgisizlik... Telekom İşçisi Direniyor!
İşçiler grev kırıcılık gerekçesiyle İstanbul Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu. Grev aleyhine haber yapan medyaya tepkililer. Tüketici grevden habersiz. Ama işçi umutlu; "Sermaye bizi yıkamaz" diyorlar.
14 Kasım 2007
78'lilerden Karakaya'ya destek
"Karakaya'yı Anmak Suçsa Hepimiz Bu Suça Ortağız"
77'de öldürülen oğlu Karakaya'yı mezarı başında andığı için hakkında 'suçu ve suçluyu övme' gerekçesiyle dava açılan Ayşe Karakaya'nın davasının dördüncü duruşmasına İzmir 78'liler Derneği de destek amaçlı katılıyor.
13 Kasım 2007
Grev Kırıcılık Serbest Olunca, Grev Hissedilmiyor
Telekom grevine, İstanbul, Diyarbakır ve Ankara'da yasal olmayan müdahalelerle devam ediyor. Kristal İş'ten Çelik "Grevin etkisi, grevdeki işçinin yerine yasal olmadığı halde başkasının çalıştırılmasıyla azaltılıyor" diyor.
12 Kasım 2007
Kardaş ve Akad yorumladı
"Sekiz Asker Başkaları Teslim Olmasın Diye Tutuklandı"
Askerlerin tutuklanması için Kardaş "Toplumsal vicdanı yaraladı. 'Neden ölmedin?' diye bir suçlama olmaz. Asıl sorumlulardan hesap sorulmalı" dedi. Gazeteci Akad'a göreyse teslim olmak bir tercih olarak sunulmasın diye bu karar verildi.
12 Kasım 2007
İlerleme Raporunda çevre
"AB Çevreyi Görmezden Gelmiş"
Yeşiller'den Şahin "İlerleme raporunda, çevre bölümü eksik hazırlanmış, insan hakları bölümünde somut örneklere yer verilirken çevre bölümünde uygulamaya değinilmemiş. Çünkü çevre, Türkiye'nin sanayi, kalkınma politikalarının bir parçası ve hiç biri sürdürülebilir değil" diyor.
9 Kasım 2007
1
...
21
22
23
24
25
...
32
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver