ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Çiçek Tahaoğlu
Sayfa 46
Akdenizli gençler çokkültürlülük ve sanatı tartışıyor
Halklar Türküleriyle Radyoda Buluşuyor
Yön Radyo Çin’le Rusya’ya müzikli köprüler kurmuş, şimdi de Ermenistan’dan Radyo Van’la radyocu değiş tokuşu yapıyor.
1 Mart 2011
Akdenizli Gençler Çokkültürlülük ve Sanatı Tartışıyor
İstanbul'da Kongolu Bir Müzisyenin İsyanı
Türkiye aldığı göçle birlikte gitgide çokkültürlü bir ülke haline geliyor. Burada geçici olarak bulunan mültecilerin bu kültür mozaiğine katkısı büyük. Onların sanatsal yaratıcılık ve üretimleri barış ve sevgi mesajları veriyor, İstanbul’da yaşayan Kongolu reggae sanatçısı Enzo İkah gibi.
28 Şubat 2011
Akdenizli Gençler Çokkültürlülük ve Sanatı Tartışıyor
Sanatçılar Değil, Eserleri Göç Ediyor
Kültürlerin buluşma merkezi Kuledibi’nde Japonya’dan Brezilya’ya insanların kendilerini ifade ettiği fanzinler “even my mom can make a book” sergisinde buluştu. Göçmen eserler yakında İsveç ve Sırbistan’a doğru yola çıkıyor.
28 Şubat 2011
SÖYLEŞİ
Cashman: "Biz Eşcinseller Açık Oldukça Toplumun Fikri Değişir"
Michael Cashman, Hrant Dink Anısına Konferans'a katılmak üzere geldiği İstanbul'da bianet'le Türkiye ve İngiltere'de LGBT mücadelesini konuştu.
15 Ocak 2011
Kürt Sorunu ve Çözüm Önerileri Sempozyumu
Reilly: Diyaloğa Girmemek Barışı Zorlaştırır
EDP'nin düzenlediği Kürt Sorunu ve Çözüm Önerileri Sempozyumu'nda Maya Arakon, Zeynep Gambetti, Bahar Şahin Fırat, Ziya Halis, Ferdan Ergut ve Sinn Fein temsilcisi Joe Reilly, toplumsal çatışmalarda çözüm tarzı ve dilini tartıştı.
18 Aralık 2010
NEFRET SUÇLARI
"Nefrete Karşı Sanatçılar" Anlattı
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nın cumartesi günki son oturumunda sanatçı ve aktivist Gabrielle Le Roux, fotoğrafçı Diana Blok, Şarkıcı İlkay Akkaya, Temsiliyet filmi oyuncularından Ayta Sözeri, Görkem Kanbolat Arslan ve modacı Barbaros Şansal konuştu.
28 Kasım 2010
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması
Tuncel, Karakaş ve Maes Transfobik Şiddeti Konuştu
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nda siyasetçiler transfobik şiddeti konuştu. Panele BDP'den Sebahat Tuncel, DSIP'ten Şenol Karakaş ve Hollanda Büyükelçiliği'nden Nicole Maes katıldı.
28 Kasım 2010
NEFRET SUÇLARI
Transseksüelliğin Patolojikleştirilmesine Dur De!
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nda STOP 2012 kampanya organizatörleri ve LISTAG psikiyatristi ve Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi üyesi Seven Kaptan'ın katılımıyla "Trans Patolojikleştirilmesi" tartışıldı.
28 Kasım 2010
Manifesto: "Çağdaş Sanatın Bilinçaltının Şifreleri"
Ali Artun, modernizmi ve avangardı anlamak için sanat manifestolarını inceliyor. Son iki yüzyılın manifestolarını derlediği yeni kitabı "Sanat Manifestoları, Avangard Sanat ve Direniş".
27 Kasım 2010
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması
CETAD Toplantıları İstanbul'dan Sonra Ankara, İzmir, Eskişehir ve Diyarbakır'da
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nın bugünki "Aile ve Nefret" oturumunda Lambda İstanbul Aile Grubu (LISTAG) ve Cinsel Eğitim ve Tedavi Araştırma Derneği'nin (CETAD) çalışmaları konuşuldu.
26 Kasım 2010
AKDENİZLİ GÖÇMENLER KONUŞUYOR
Türkiye’de Göçmen Görünmez Olmak Zorunda
Avrupa’dan gelen göçmene kapı açık, Doğu’dan gelene kapalı. Kaçaklık, düşük ücret,emek sömürüsü, en kötü koşullarda barınmak,hukuksuzluk, insanca yaşayamamak, “misafirhanelere” kapatılmak, hatta ölmek demek…
15 Kasım 2010
"Gazeteciler Deprem Haberlerinde Travmayı Beslememeli"
Medyada depremle ilgili birçok haber yer aldı; ancak okuyucular bu haberlerden uzak duruyor. Psikiyatri Derneği’nden Doç. Dr. Kaya, bianet’e bu durumun nedenlerini ve nasıl çözülebileceğini anlattı: Gazeteciler bu travmayı beslemek yerine dayanışmayı artıran, bilgilendirici haberler yapmalı.
19 Ağustos 2010
"Fiilen Denetim Yok, Yeni Binaların Güvenilirliğini Deprem Gösterecek"
Mimarlar Odası’ndan Eyüp Muhçu "Şirketler, binalarını denetleyecek şirketleri, özel denetim şirketleri arasından kendileri seçiyor. TOKİ'yse kendi binalarını kendi denetliyor. İki tarafta da fiilen denetim boşluğu var" dedi.
18 Ağustos 2010
ÇİÇEK TAHAOĞLU'NDAN
Fındık İşçileri: Yoklukla Ayrımcılık Arasında
Her Temmuz’da, binlerce fındık işçisinin Karadeniz'e gitmesiyle mevsimlik işçilik konusu Kürt meselesi ile iç içe geçmiş bir şekilde gündeme geliyor. Biz de Sakarya'ya gelen fındık işçileriyle ücretleri, koşulları, ayrımcılığı konuştuk.
14 Ağustos 2010
"Kadınların Emeği Nusaybin'de Buluşuyor"
Kadın kenti ilan edilen Nusaybin’de “1. Sınırsız Kadınların Emeği Nusaybin’de Buluşuyor Projesi” kapsamında Nusaybinli kadınlarla sinema, heykel, fotoğraf, camaltı boyama, tiyatro ve kadın hakları atölyeleri düzenleniyor.
27 Temmuz 2010
Akdenizli Gençler
Türkiye: Genç Nüfus, Eğitim, İşsizlik, Siyaset
Gençlerin eğitime, sağlığa, çalışma hayatına erişimleri, siyasetle ilgileri ne durumda?
19 Temmuz 2010
Akdenizli Gençler
Türkiyeli Gençler; Farklı Kimlikler, Benzer Endişeler
Gençler ülkedeki adaletsiz ve baskıcı iklimle eşitsiz eğitim sisteminden şikayetçi. Tepki gösterdiklerinde cezalandırılmak değil, ciddiye alınmak istiyorlar.
19 Temmuz 2010
Okuldan Haber Odasına 2010
OHO Öğrencileri Sertifikalarını Alkışlarla Aldı
Okuldan Haber Odasına programı sertifika töreniyle sona erdi. Öğrenciler beş gün boyunca etik ve politik olarak sorumlu habercilik alanında çalıştı; hak örgütlerini, medya kuruluşlarını ziyaret etti. Son gündeyse kendi gazetelerini hazırladı.
16 Temmuz 2010
OKULDAN HABER ODASINA
OHO Öğrencileri Kendi Gazetelerini Hazırladılar
OHO’nun son gününde öğrenciler Ahmet Şık, Ahmet Tulgar ve Murat Çelikkan yönetiminde kendi gazetelerini hazırladılar.
16 Temmuz 2010
OKULDAN HABER ODASINA
OHO Öğrencileri Hak Örgütlerini Ziyaret Etti
OHO öğrencileri hak örgütlerini ziyaret etti. Programda BMMYK, Lambdaistanbul ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi vardı.
15 Temmuz 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Okuldan Haber Odasına 2010
"Gazetecilikte En Önemli Şey Doğru Soruları Sormak"
OHO’nun bugünkü konukları TRT Türk’ten Işın Eliçin ve Güçlü Özgan, Milliyet gazetesi yazarı Devrim Sevimay ve BBC Türkçe’den Murat Nişancıoğlu'ydu. Gündem "Haber nerede" sorusuydu.
13 Temmuz 2010
Okuldan Haber Odasına 2010
OHO Öğrencileri İlk Haberlerini Yazdılar
Ali Öz’un Türkiye Politik Panorama’sını izledikten sonra, öğrenciler Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ile medyada tartışma yaratmış haberleri etik gazetecilik ilkelerini gözeterek baştan yazdılar.
13 Temmuz 2010
Okuldan Haber Odasına 2010
“Türkiye Basınının Don Kişotlara İhtiyacı Var”
OHO’nun ikinci gününde Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Özlem Dalkıran ve gazeteci Hilmi Hacaloğlu, öğrencilerle hak örgütleri ve medya ilişkisini, hak haberciliği anlayışını tartıştı.
12 Temmuz 2010
Okuldan Haber Odasına 2010
OHO’dan İlk Gün Mesajı: Gazetecinin Görevi Sorumlu Habercilik
OHO 2010'un ilk günü Fikret İlkiz’in gazetecilerin özlük hakları ve sorumluluklarını anlatmasının ardından, Prof. Dr. Özden Cankaya’nın günün değerlendirmesini yapmasıyla sona erdi. Günün en önemli mesajı: “Gazeteci, yaptığı haberlerde ırkçılığı, ayrımcılığı ve cinsiyetçiliği yeniden üretemez.”
11 Temmuz 2010
OKULDAN HABER ODASINA 2010
Kadın Gazetecilerin Hakları İçin Örgütlenmeye İhtiyacı Var
Gazeteci-yazar Berat Günçıkan ve İstanbul Life Yayın Yönetmeni Efnan Atmaca, OHO öğrencileriyle merkez medyanın reflekslerini, işleyiş mekanizmasını ve kadın gazetecilerin yaşadıkları sorunları tartıştı.
11 Temmuz 2010
Okuldan Haber Odasına İstanbul'da Başladı
IPS İletişim Vakfı'nca düzenlenen OHO 2010'da iletişim fakültelerini bu yıl bitiren 37 gazeteci buluştu; beş günlük programda hak haberciliği temelinde sunumların yanı sıra atölyeler, hak örgütleriyle gazete ve televizyon haber merkezleri ziyaretleri yer alıyor.
11 Temmuz 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Avrupa Sosyal Forumu
ASF’den NATO Uluslarına Afganistan’daki Savaşa Karşı Birlik Çağrısı
“Afganistan’daki Savaşı Durdurun” panelinde savaş karşıtları, NATO ülkelerinin halklarını savaşı durdurmak için hep beraber harekete geçmeye çağırdı.
2 Temmuz 2010
Avrupa Sosyal Forumu
“Türkiye’nin Kamu Yararı Güden Su Politikalarına İhtiyacı Var”
TMMOB’nin düzenlediği “Su Haktır Ticarileştirilemez” panelinde suyun ticarileştirilmesi, bu ticarileştirmenin tarım ve çiftçi üzerine etkisi, çevreye etkisi ve küresel su politikalarının Türkiye’deki yansımaları tartışıldı.
2 Temmuz 2010
AVRUPA SOSYAL FORUMU
Yunanistan ve Türkiye Hükümetlerine Çağrı: Askeri Harcamaları Kısın
“Yunanistan ve Türkiye: Savaş ve Milliyetçiliğe Karşı Ortak Mücadele. Askeri Bütçelerin Azaltılması Yoluyla Barışa Hizmet Etmek” başlıklı panelde, Türkiye ve Yunanistan halklarına militarizme karşı dayanışma çağrısı yapıldı.
2 Temmuz 2010
AVRUPA SOSYAL FORUMU 2010
ASF'de Gençlere "Topyekun Barış" Çağrısı
Avrupa Sosyal Forumu’nda çeşitli gençlik örgütlerinin katılımıyla, Türkiyeli gençlerin barış ve savaş süreçlerindeki konumu ve rolü tartışıldı.
1 Temmuz 2010
AVRUPA SOSYAL FORUMU
"Nükleer Silahsızlanma İçin Barış Görüşmeleri Şart"
“Avrupa ve Ortadoğu'da Nükleer Silahlanmaya Karşı Mücadele” panelinde Greenpeace aktivisti Dominic Moran, Üslere Hayır Ağı'ndan (No Bases Network) Hans Lammerant ve Ufuk Uras konuştu.
1 Temmuz 2010
AH OH: Bir “ğ” Projesi
“ğ” küratörlüğünde düzenlenen AH OH sergi projesi, farklı sanatçıların vaat, sadakat, güven, aile, mahremiyet, cinsellik ve ahlak gibi olguları sorgulayan işlerini bir araya getiriyor.
23 Haziran 2010
1
...
44
45
46
47
48
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver