ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Burçin Belge
Sayfa 25
Şımarık Katil, Şov Yapıyor
DİSK Genel Başkanı Kemal Türklerin öldürülmesiyle ilgili davada sanık Ünal Osmanağaoğlu kendisini savundu: Saçlarıma, burnuma, yanaklarıma bakın hakim bey. Ben katile benziyor muyum? Emekli bir işçi fısıldadı: Şımarık katil. Burası tiyatro mu?
8 Kasım 2001
Osmanağaoğlu:Türkleri Kontrgerilla Öldürdü
DİSKin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Kemal Türklerin öldürülmesi ile ilgili davaya devam edildi. Sanık Ünal Osmanağaoğlu, Kemal Türkleri, 1 Mayıs 1977de 34 kişinin katledilmesinden sorumlu olanların öldürdüğünü söyledi.
8 Kasım 2001
Belgeler 6 Yıldır Mahkemeye Gelemedi
Ünal Osmanağaoğlu, Kemal Türklerin 1980de öldürülmesi olayının asli faillerden, Bahçelievler ve Mamak katliamının da sanıklarından biri. 1999da yakalandı, şimdi cezaevinde. İdam cezası ile yargılanıyor. Ama, 6 yıldır belgeler mahkemeye ulaşamadı.
8 Kasım 2001
Halka Kurt, IMFye Kuzu
DİSK ve KESKin birlikte düzenledikleri Ankara Yürüyüşünün ikinci gününde Saraçhanede miting yapıldı. İşçiler, hükümeti Halkın karşısında kurt, IMF karşısında ise kuzu olmakla suçladılar.
7 Kasım 2001
Türkiyede Şarbon Riski Yok
KLİMİK, Biyolojik Savaş, Biyoterörizm ve Şarbon konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Türkiyede şarbon riski bulunmadığı belirtildi.
5 Kasım 2001
Gençlik ve Sivil Toplum Tartışılıyor
Ulusal düzeyde gençlik konseyi bulunmayan tek Avrupa ülkesi olan Türkiyede, Gençlik, Katılım ve Sivil Toplum sempozyumu başladı. Sempozyumda, Avrupa Birliği Gençlik Politika ve Programları ile Türkiyenin durumu tartışıldı.
3 Kasım 2001
Filistinli Gençlerin Gazetesi
Filistinli 8 genç, 1992 yılında yerel bir gazetede, haftanın bir günü yayınlanacak tek sayfalık bir ek çıkarmaya başladı. Kendilerini yayın kurulu olarak görevlendiren bu gençler, mülteci kamplarında, okullarda ve iş yerlerinde gençlerin sesi oldu.
3 Kasım 2001
İnternette Siyasetçinin Rolü Tartışıldı
VII. Türkiyede İnternet Konferansı inet-tr2001 İstanbulda başladı. Konferansın İnternet ve Siyasi İrade oturumunda, milletvekilleri internetin gelişiminde siyasetçilerin sorumluluklarını tartıştı. Tartışma, çok laf, az öneri ile tamamlandı.
3 Kasım 2001
Demokrasi Talebinde Israrcı Tutum Eksik...
22 sivil toplum örgütünün düzenlediği Gençlik, Katılım ve Sivil Toplum Sempozyumunu izleyiciler eleştirdi: Seçkinci, lobici, bireyci, bir yaklaşım sergilendi. Demokrasi talebinde ısrarlı bir tutum yoktu.
2 Kasım 2001
Dönüşleri Hiç de Muhteşem Olmadı
Kore Gazileri ile Sözlü Tarih Çalışması yapan Gülsema Dalgıç anlatıyor: Birisi, Koreye gidenlerin ailesine maaş bağlanacağını duyarak, ailesinin rahatı için gittiğini söyledi. Çoğu laf arasında ağzından kaçırıyor aslında gitmek istemediğini...
2 Kasım 2001
Korede ya da Afganistanda Kan Bedeli Ödemek
Gülsema Dalgıç, Kore Gazileriyle ilgili çalışmasından hareketle Afganistandaki savaş için şu yorumu yapıyor: NATOya girebilmek için gerekli kan bedelini Korede ödedik. Şimdi Avrupa Birliğine girmek istiyoruz. Bunun da bedeli Afganistanda ödenecek
2 Kasım 2001
Eski Bir Askerin Kaleminden Kore Savaşı
1950 yılının Haziran ayında başlayan Kore Savaşı, bu ülkeden binlerce kilometre uzaklıktaki Türkiyede milyonlarca kişinin hayatını değiştirdi. Kendisi de emekli bir asker olan İbrahim Artuçun anlatımıyla, Kore Savaşına katılanların yaşadıkları...
2 Kasım 2001
Soner: Basın Kuralsızlaşmanın Öncüsü Oldu
TGSnin ilk kadın Başkanı Şükran Soner, Son krizde işten atılan işçiler, toplam sendikalı işçi sayısından fazla. Medya, toplumun kültürsüzlüğünde vitrin kullanmayı iyi keşfetti. Medya, siyasi iradeye karşı şantaj aracı olarak kullanılıyor dedi.
26 Ekim 2001
Afganistandan Türkiyeye Göç Yok
Birleşmiş Milletlerin Ankara Mülteciler Yüksek Komiserliğinden Metin Çorabatır, Afganistandan Türkiyeye kitlesel göç sözkonusu değil diyor. Çorabatır, gelişmiş ülkelere sığınma başvurusunda Afganistanın 1. Türkiyenin de 3. olduğunu da hatırlattı.
24 Ekim 2001
Medeni Kanun Tasarısı Eşitsizliği Sürdürüyor
Medeni Kanun Tasarısı, Çarşamba günü Meclis gündemine giriyor. Avukat İnci İşbulur, yasa tasarıyla mal rejiminin, iki ayrı uygulama getirdiğini, bunun da eşitsizlikleri derinleştirdiğini vurguluyor.
24 Ekim 2001
Tasarı Yeni, Zihniyet Eski
Avukat Canan Arın Medeni Kanun Yasa Tasarısını bianet için değerlendirdi: Tasarının mal varlığı rejimini düzenleyen maddesi bugünkü biçimiyle yürürlüğe girerse, 17 milyon evli kadın mağdur olacak. Tasarının ilk hali yürürlüğe girmeli.
24 Ekim 2001
Ölüm Orucunda 41. Kayıp
Cezaevlerinde tecride karşı ölüm orucu eylemini Kandıra F tipi cezaevinde sürdüren Ali Ekber Barış, 170. günde hayatını kaybetti. Barışın ölümüyle, 364 gündür sürdürülen ölüm orucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 41e yükseldi.
19 Ekim 2001
Asker Gönderme Yetkisi Anayasaya Aykırı
Prof. Zafer Üskül, hükümetin Meclisten aldığı yetkinin Anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Üskül, asker göndermesi halinde Türkiyenin Afganistana savaş açmış sayılacağını hatırlatarak, bu durumun uluslararası hukuka göre meşru olmayacağını söyledi.
13 Ekim 2001
Umut Maratonu Sürüyor
Kanadalı Terry Fox sağ bacağında kemik kanseri olduğunu ve diz üstünden bacağının kesileceğini öğrendiğinde 18 yaşındaydı. Tedavisi sırasında kanserli hastaların sorunlarına tanık olan Fox, hastaneden çıktığında harekete geçmeye karar vermişti.
13 Ekim 2001
Mensur Akgün: ABDye Mesaj Var
Türkiye aldığı uçsuz bucaksız yetkiyle aslında müttefiklerine sesleniyor: Eğer Iraka müdahale eder, bölgedeki Kürt gruplarını silahlandırırsanız; Irakın toprak bütünlüğü tehlikeye girerse Iraka asker gönderirim. Musula girer zor çıkarım.
12 Ekim 2001
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Havadan Yardım Ciddiyetsiz Bir Yaklaşım
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu: Bir hekim olarak, bölgeye bombalarla eş zamanlı olarak atılan ilaç ve gıdalara yardım demek bana doğru gelmiyor.
11 Ekim 2001
Metin Çorabatır: Göç Beklemiyoruz
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Metin Çorabatır, bianete yaptığı açıklamada, Afganistandan Türkiyeye bir mülteci dalgası beklemiyoruz dedi.
10 Ekim 2001
İngiltereyi Mahkum Etmekten Kaçınmadılar
Prof. Dr. Süheyl Batum: İngiltere, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini iç hukuk sistemine almadığı gerekçesiyle sözleşmeye aykırı karar verdiğinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bundan etkilenmemiş ve İngiltereyi mahkum etmekten çekinmemişti.
8 Ekim 2001
İnsan Hakları Mahkemesinin Etkinliği Artıyor
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Türk yargıcı Rıza Türmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine karşı Türkiyede belli bir tepki oluşmasına karşın, Türkiyedeki insanların bu mahkemeyi giderek daha fazla kullandığını hatırlattı.
8 Ekim 2001
Nişanlısını Evliliğe İkna Edemeyen Biri Gibi
İnsan Hakları ve Avrupa Birliği konulu konuşmasında Prof. Dr. Mümtaz Soysal Avrupa Birliği kolay hazmedebileceği ve kendisine bir şeyler katacak ülkelerin üyeliğini kabul etmek istiyor. Biz kolay hazmedilecek bir ülke değiliz dedi.
8 Ekim 2001
Pişkinsüt: DGMler Kaldırılmalı
Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt, ABye Üyelikte Türkiyenin Konumu adlı panelde konuştu. Pişkinsüt, Türkiye Cumhuriyeti 12 Eylül mantığından kurtarılmalıdır. Adalet Bakanlığı yeniden yapılandırılmalı, DGMler kaldırılmalıdır dedi.
6 Ekim 2001
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
İşkence Polisin Altkültüründe Var
Avrupa Birliğine Adaylık Sürecinde Türkiyede İnsan Hakları Eğitimi ve Uygulamaları, konulu konferansta dün polisin insan hakları eğitimi tartışıldı. Toplantıda polisin altkültürünün işkenceye elverişli olduğu öne sürüldü.
5 Ekim 2001
Sivil İtaatsizliğin Kısa Tarihi
Thoreu, kölelik karşıtı harekete dikkat çekmek için kelle vergisini ödemeyi reddedip hapse girmişti. Kölelik karşıtı hareketin önde gelen isimlerinden Ralp Wald Emerson,ona neden içeriye girdiğini sorduğunda yanıtı Sen ne diye girmedin? oldu.
5 Ekim 2001
İnsan Hakları Eğitim İster
Avrupa Birliğine Adaylık Sürecinde Türkiyede İnsan Hakları Eğitimi ve Uygulamaları toplantısında, Türkiyedeki insan hakları ihlallerinin bir türlü önüne geçilemediği, bunun da ulusal ve uluslararası alanda sorunlara neden olduğu belirtildi.
5 Ekim 2001
Psikiyatristler İstanbulda Toplandı
İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve Türkiye Psikiyatri Derneğinin düzenlediği, Türkiyede Psikiyatrinin Geleceği: Bilgi Üretimi ve Uygulamaya Yansıması konulu 37. Ulusal Psikiyatri Kongresi, dün İstanbulda başladı.
4 Ekim 2001
Kadınlar Savaşı ve Cinselliği Tartıştı
Savaş zamanlarında cinsellik üzerindeki baskılar artar. Cinselliğin bastırılması, savaş ve militarizasyon arasında güçlü bir bağ vardır. Barış, sadece silahlı çatışmanın olmaması demek değildir. Her alanda eşitlik ve sosyal adaletin sağlanmasıdır.
2 Ekim 2001
Marmara İletişime Koç Vurdu
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi boşaltılıyor. 1 Ekimde açılacak olan fakültede derslere 2 Ocak 2002ye kadar ara verildi. Binanın Koç Grubuna satıldığı iddia ediliyor. Dekan Ünsal Oskay emekliliğini isteyerek kurumdan ayrıldı.
2 Ekim 2001
1
...
23
24
25
26
27
28
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver