Pınar Tarcan'ın editörlüğünde hazırlanan biamag'da bu hafta okuyacaklarınız...
- Buralardan Sisam'a giden "kaplan"... Arif Şentek, ilginç bir yaşam hikayesi aktardı: Fransız okullarına gidiyordum, çocuklarla konuşuyordum. Bu bana acı veriyordu. Kendi ülkemde bunu yapamıyordum...
- Ayça Söylemez'in kaleminden Hasan Can Kaya'nın hikayesi: Tam dibe vurduğu sırada, pandemi döneminde YouTube kanalından milyonlara ulaşan komedyen Hasan Can Kaya, yakında ekrana transfer olabilir.
- Evrim Kepenek, "Teatra Jiyana Nû/Yeni Yaşam Tiyatrosu"nun yasaklanan oyunu "Bêrû"nun oyuncuları Rugeş Kırıcı ve Ömer Şahin'le konuştu. "Sanat engellenemez."
- Sinem Taş, Yeryüzünden İnsan Hikayeleri'ne Isabel ile devam ediyor: Isabel'in kökleri birçok kıtadan besleniyor. Kendisi Almanya'da doğup büyümüş. Onunla dans ve hareket terapisi kurslarına katılmak için geldiği İspanya'da tanıştım.
- Pandemiyi nasıl bilirdiniz? Selay Dalaklı yazdı: Pandemiyi nasıl bilirdiniz?
Bir an için COVID-19 salgınının bittiğini, hatta salgının üzerinden yıllar geçtiğini düşünelim. Geriye dönüp baktığımızda bu günleri nasıl hatırlayacağız? Pandemi, toplumsal hafızada kendisine nasıl bir yer bulacak? Ya da bulabilecek mi? - Kırmızı Oda gibi psikoloji dizileri etik mi? Dilek Şen, Psikiyatrist İlker Küçükparlak'a sordu.
- Murat Türker yazdı; Peygamberinle çağdaş olmanın ayrıcalığı...Gezegenimizde yaşayan tek peygamber olma iddiasıyla yoluna devam eden Raël bir seks tarikatının başı olduğu ithamıyla da karşı karşıya kalabiliyor...
- Pınar Tarcan derledi: 'Aşık Erkekler'in fotoğrafik tarihi... 1850'lerden 1950'lere "aşık erkeklerin" bir asırlık fotoğrafları saklanmış kutulardan çıktı ve yeni bir kitapta birleşti.
- Şeyhmus Diken diyor ki: ! Galiba biz toplum olarak Tanpınar'dan apartılmış ifadeyle "Sükut Suikasti"ne uğradık. Reflekslerimizi yitirdik. Anlamsız sessizliklerimizle anlamlı varoluşları tuhaf şekilde görmezden geliyoruz.
- Cenk Özbay, popüler kültür ikonlarından Hande Yener hakkında yazdı.
(PT)