Pınar Tarcan'ın editörlüğünde hazırlanan biamag'da bu hafta okuyacaklarınız...
Evrim Kepenek, Babası Savaş Buldan'ın öldürüldüğü gün doğan Zelal Buldan ile "Babam Hakkında" isimli belgeselini konuştu. Zelal Buldan, faili meçhul cinayetlerin geride kalanlara neler hissettirdiğini anlattığı gibi tüm kamuoyuna da "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" diye sesleniyor.
Öğretim Görevlisi Fetiye Erbil, çocukların "sosyal medyada var olmama hakları" üzerine yazdı. Erbil, "Bu meselenin çocuk hakları ihlali olmasının ötesinde çocuklar için getirdiği başka sakıncalar da var" diyor.
Mehmet Sürücü, bugünlerde herkesin sığınağı olan "ev" kavramını kaleme aldı: Ev, sağladıkları yanında yaşamdaki sorumlulukların, rollerin, yüklerin de belirli olduğu, reddedilemediği, yapma yükümlülüklerinin, dayatmalarının uygulama alanıdır.
"Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın ölüm orucu adaleti tümden ortadan kaldırıyor ve bize şunu gösteriyor: Adil yargılanma yoksa, başka hiçbir hakkından söz edemezsin, nereye kadar başını kuma gömeceksin?" diyen Zeki Rüzgar sordu: Adalet ölsün mü?
Pınar Tarcan'ın röportajı: George Floyd Protestolarının Beş Farkı: Benzerleri Obama döneminde de sıkça yaşanmıştı ancak bu son olay bir dönüm noktası, yeni yasalar için bir öncü olabilir mi? Dr. Hakan Güneş'e sorduk...
Ömer Çiftçi, "İnsanoğlu her zaman kendi benliğini koruma ya da dayatma arzusu içerisinde oldu ve başaramadığı durumlarda ise savaşla halletmeye çalışmıştır" derken, savaşlar tarihi üzerinden sorgulama yaptı.
Füsun Ertuğ, Arlene Voski Avakian'ın geçtiğimiz Mart ayında Aras Yayıncılık tarafından Meral Camcı'nın olağanüstü çevirisi ve Ayşe Gül Altınay'ın önsözüyle yayımlanan Aslan Kadının Mirası adlı anı kitabı üzerine yazdı.
Şeyhmus Diken kaleme aldı: Kürtler Bilge Vesek'ini Kaybetti; "Önce aileden dört kişiyi Diyarbakır'a getirdiler. Bir kaç gün sonra da Sabri abiyi. Maalesef virüs ve ağır zatürre hâli alıp götürdü onu aramızdan."
Pandemi sürecini Ürdün'de geçiren Cevdet Acu yazdı: Amman'da ne zaman korona krizi ve bu krizin ortaya çıkardığı sonuçları mülahaza etsem, Ahmet Telli'nin bir şiirindeki "yanlış adresteydik, kimsesizdik belki" dizesi aklıma geliyordu.
Arif Şentek, 15-16 Haziran direnişinin Ankara cephesini anlattı: 15 Haziran günü İstanbul'dan gelen haberler Ankara'nın "ezberini bozacak" nitelikteydi.
Covid-19 küresel ekonomiyi gafil avladı, Eylem Bostancı yazdı: Amaç, gerekli güvenlik önlemleri dahilinde tekrar 'normal'e dönmek. Belirsizliğin hâkim olduğu bu ortamda ekonomi için sadece "iyimser" ve "kötümser" senaryoları üretilebiliyor.
Rosalino Levantino'nun kaleminden: Kudüs'e mi Alternatif? Her sene on binlerce inançlı kişi yedi gün boyunca topluca yürüyüp kutsallıkla bezenmiş sürece dahil olmaya çalışıyor.
(PT)