ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
küresel ısınma
Sayfa 2
Türkiye En Çok Salım Yapan 15. Ülke
Küresel Karbon Bütçesi 2019 raporuna göre Türkiye en çok salım yapan 20 ülke arasına girdi. Türkiye'nin 15. sırada olduğu listede ilk sıralarda olan Çin ve ABD'nin salım oranını düşürdüğü görülüyor.
5 Aralık 2019
WMO: 2019 Tarihteki En Sıcak İkinci Yıl
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Madrid'teki BM İklim Konferansı'nda (COP25) yeni bir rapor açıkladı. Zirvenin en önemli raporuna göre 2019 dünyanın en sıcak ikinci ya da üçüncü yılı olarak tarihe geçecek.
4 Aralık 2019
Greenpeace: Son 40 Yılın En Sıcak Kasım Ayını Yaşıyoruz
Greenpeace Akdeniz'den iklim kriziyle ilgili yeni açıklama geldi: İstanbul son 40 yılın en sıcak kasım ayını yaşıyor. Ay başından bu yana güneşli ve sıcak günler geçiren İstanbul'da sıcaklık ortalaması 20 derecenin üzerinde. Sebebi iklim krizi.
19 Kasım 2019
İklim Krizi: Antarktika'da Büyük Ayrılık
Antarktika'da elli yıl sonra en büyük ayrılık yaşandı. 315 milyar ton ağırlığındaki buzul kütlesi son 50 yıldır ana karadan ayrılan en büyük buzul oldu.
1 Ekim 2019
ILO RAPORU: İklim Krizi 80 Milyon Kişiyi İşsiz Bırakacak
Rapora göre iklim krizinden en çok etkilenecek olan sektör tarım. Ayrıca bu sektörde çalışan özellikle hamile kadınlar da küresel iklim krizinden en fazla zarar görecekler arasında yer alıyor.
2 Temmuz 2019
Antarktika'da Buz Tabakası 'Sıra dışı Şekilde' İnceldi
Son araştırmalara göre Antarktika'nın 1990'ların başına göre beş kat hızlı buz kaybettiğini ortaya koydu.
17 Mayıs 2019
Kuzey Kutbundaki Isınma Sera Gazı Salınımını Artırıyor
İklim değişikliği aktivistleri ve bilim insanları dünyanın 6. büyük yokoluş sürecine girdiğini hatırlatmaya devam ederken, Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kuzey kutbuyla ilgili yeni veriler ortaya koydu.
17 Nisan 2019
KÜRESEL KARBON BÜTÇESİ:
"2018'de Karbon Emisyonları Rekor Kırıyor"
Küresel Karbon Projesi için hazırlanan Küresel Karbon Bütçesi raporuna göre, 2017'de yüzde 1.6 artan karbon emisyonunun 2018’de yüzde 2,7 oranında daha artması bekleniyor.
7 Aralık 2018
IPCC 1,5°C Derece Raporu Yayınlandı
Kore’nin Incheon kentide yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan Hükümetlerarası İklim Paneli raporu, küresel ısınmayı 1,5ºC ile sınırlandırmanın, sürdürülebilir kalkınma ve insan refahı için büyük önem taşıdığını gözler önüne seriyor.
8 Ekim 2018
'İklim Değişikliğinde Rakamlar Gizleniyor'
Ömer Madra,onlarca bilim insanının ve 250 araştırmacının katkı sunduğu, yaklaşık 24 bin uzmanın kaleme aldığı altı bin yayının incelendiği IPCC'yi yorumladı: "Gerçek rakamlar kamuoyundan gizleniyor"
5 Ekim 2018
Evrim Kepenek
Küresel İklim Eylem Zirvesi Öncesi Küresel Isınmaya Karşı Etkinlikler
Kaliforniya’da 12-14 Eylül’deki Küresel İklim Eylem Zirvesi öncesi 89 ülkede düzenlenecek 748 etkinlikle iklim değişikliğine dikkat çekilecek. Türkiye’de de iklim hareketi gönüllüleri 10 ilde 14 farklı noktada etkinlik düzenleyecek.
7 Eylül 2018
Dünyada Bu Yaz Seller, Orman Yangınları ve Aşırı Sıcaklarla Geçiyor
Afet kontrolüyle ünlü Japonya'daki sel felaketlerinde 33 kişinin öldüğü, aşırı sıcakların kuzey kutbundaki Kanada'yı vurduğu bir yaz geçiriyoruz. Ekosistemdeki değişikliklerin bu yaz neler yaşattığını derledik.
27 Temmuz 2018
Hikmet Adal
Körfez Akıntısı 16 Asrın En Düşük Seviyesinde
Körfez Akıntısı (Gulf Stream) son 1600 yılın en düşük seviyesinde. Akıntının durması Avrupa’nın soğuması, ABD’nin doğu kıyılarında su seviyesinin hızlı bir yükselişi ve tropikal yağmur düzenlerinin bozulması anlamına geliyor.
12 Nisan 2018
Damian Carrington
WWF: İklim Değişikliği Akdeniz’deki Canlı Türlerini Tehdit Ediyor
WWF, karbon salınımının kontrolsüzce artmaya devam etmesi halinde, Amazon ve Galapagos gibi bölgelerde hayvan ve bitki türlerinin yaklaşık yarısının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.
15 Mart 2018
Kutup Ayıları Yaşam Mücadelesini Kaybediyor
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, buzulların hızla erimesi ve açlık nedeniyle soyları beklenenden hızlı tükenmeye başlayan kutup ayılarının mücadelesini görüntüledi. Araştırmacılar "Kutup ayıları kaybettikleri bir savaş için mücadele veriyorlar" yorumunu yaptı.
7 Mart 2018
ŞANVER İSMAİLOĞLU YAZDI
Doğanın Parlamentosu Yok, Yasalarını Kendi Yapar
Binlerce yıllık insanlık tarihinde, doğanın bu ölçekte ve bu denli sistematik yok edilmesine ilişkin olmasa da, yaşanmış büyük doğa felaketleri ve toplumsal mücadeleler bağlamında daha karanlık ve umutsuz dönemler yaşandı ve aşıldı.
16 Temmuz 2016
Şanver İsmailoğlu
PROF. LEVENT KURNAZ YANITLADI
Neden Her Sene Daha da Sıcak Oluyor?
Her sene yaz başındaki haberlerde “cehennem sıcaklarının” geleceğini okuyoruz. Peki bu her senenin daha sıcak olduğu anlamına mı geliyor? İklim bilimci Prof. Kurnaz yanıtladı.
16 Haziran 2016
Elif Akgül
Paris Anlaşması Daha İmzalanmadan Neleri Değiştirdi?
Paris Anlaşması bugün imzaya açılıyor. Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN) Paris Anlaşması kabul edilir edilmez, küresel ve yerel düzeyde yaşanan önemli etkilerini derledi.
22 Nisan 2016
BEGÜM ZORLU’NUN SÖYLEŞİSİ
Küresel Isınmayı Durdurmanın Ekonomisi
Franck LeCocq ile uluslararası aktörlerin ekonomik engellerden bahsederek küresel iklim değişikliğinin etkilerine karşı kolektif hareket etmemesi ve bu engellere nasıl çözümler sunulabileceği üstüne konuştuk.
9 Mayıs 2015
Begüm Zorlu
ÖMER MADRA YANITLADI
Dünya Şantiye Halinde Ama Her Yerde Direniş Var
Kuraklık haberlerini okurken bir yandan sellerin kentlerdeki tahribatını dinliyoruz, yağmurdan sokağa çıkamazken barajlar bir türlü dolmuyor, GDO Türkiye’ye girmiyor derken arka kapıdan dolanıyor... Açık Radyo'dan Ömer Madra’ya sorduk: Neler oluyor?
7 Haziran 2014
Yüce Yöney
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
DENİZ ALAN HELD'DEN
Ürettiğin Kadar Tüket!
Hiçbirimiz yaşadığımız yere HES ya da nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Oysa talebi biz yaratıyoruz. İhtiyacımız olan enerjiyi üretene karşı çıkmadan önce bir de kendimizin ne kadar tükettiğini hesaplayalım önce.
30 Kasım 2013
Deniz Alan Held
SİVİL İKLİM ZİRVESİ BELEDİYELERE SESLENDİ
Seçimde Seragazı Azaltma Sözü Verin
Sivil İklim Zirvesi bildirisinde, Türkiye'nin seragazı emisyonunu en az yüzde 15 azaltması ve bu konuda belediyelerin seçimlerde söz vermesi gerektiği belirtildi.
25 Kasım 2013
KÜRESEL EYLEM GRUBU
"Küresel Isınmanın Sebebi Petrol Şirketleri ve Hükümetler"
BM İklim Zirvesi'nden Filipinler’deki tayfun felaketiyle ilgili hiçbir sonuç çıkmamasını protesto eden Küresel Eylem Grubu aktivistleri "Somali ve Filipinler'deki felaketlerin sebebi çevreyi katleden projelerdir" dedi.
23 Kasım 2013
Mine Kösem
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU
0,9 Derece Isındık, Deniz 19 cm Yükseldi
Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin iklim değişikliği raporuna göre, iklim değişikliği var mı yok mu tartışması ortadan kalktı. Değişiklik insan faaliyetlerinden kaynaklanıyor ve acilen harekete geçilmeli.
27 Eylül 2013
Nilay Vardar
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE MADRA'YLA KONUŞTUK
"Yüzleşip Değiştirmek Zorundayız"
Ömer Madra gezegenimizdeki yaşamı kendi ellerimizle yok ettiğimizle yüzleşmek zorunda olduğumuzu söyledi. Değişim için tek umudun, çevre hareketlerinin birleşip tek ve büyük bir harekete dönüşmesinde olduğunu anlattı, Gezi Direnişi’ni örnek verdi.
5 Haziran 2013
Yüce Yöney
IPCC BAŞKANI PACHAURİ
Dünya Gelirinin Yüzde 3’ü İklim Değişikliğini Önleyebilir
Nobel ödüllü Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin Başkanı Pachauri, küresel gayri hasılanın yüzde 3’ünü kullanılarak küresel iklim değişikliğinin azaltabileceğini söyleyerek Gandhi’ye gönderme yaptı.
20 Mayıs 2013
Nilay Vardar
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Seragazı Emisyonu 11 Yılda Yüzde 124 Arttı
2011'de toplam seragazı emisyonu karbondioksit eşdeğeri olarak 422,4 milyon ton. 11 yıl içinde yüzde 124 artış var.
13 Nisan 2013
Enerji Tasarrufu Rehberi
Lambanın tozunu silmek, uzun perdeler kullanmamak, buzdolabını duvardan 10 santimetre uzağa yerleştirmek, elektrik süpürgesinin torbasının sık sık değiştirmek...Bu yöntemlerle enerji verimliliğini arttırarak tasarruf edebilirsiniz.
15 Ocak 2013
Zenginler, Yoksulları ve Doğayı Kaderine Terk Etti
Son yirmi yılda iklim değişimine ilişkin resmi ağızların verdiği onca söze, yapılan zirveye ve açıklamaya karşın bir arpa boyu yol alınamadığı gibi insanlık ve canlı yaşamının kendisi giderek hızlanan biçimde uçuruma sürükleniyor.
22 Kasım 2011
Stefo Benlisoy
ÖMER MADRA'DAN
10 Ekim'de Eylemceye Çağrı
Gezegenin iklimini istikrara kavuşturmak, küresel adalete ilişkin, ahlaki bir mesele. 10 Ekim Pazar günü birlikte çalışır, eylem yapar, eğlenirsek, yılın en iyi günü haline getireceğimiz kesin. Bunları doğru dürüst yapabilirsek, ihtiyaç duyduğumuz siyasi çözümlere doğru da dev bir adım atmış olacağımızın garantisi var.
9 Ekim 2010
Ömer Madra
"Pakistan'da Sel ve Rusya'da Aşırı Sıcaklar İklim Değişikliğinin Göstergesi"
Uzmanlar, Pakistan'da çok fazla hasara sebep olan seli ve Rusya'daki aşırı sıcak hava dalgasını küresel ısınmanın olağanüstü sonuçları olarak nitelendiriyor. Sigorta şirketlerine göre, afet sayısı son 30 yılda üç kat arttı.
13 Ağustos 2010
KÜRESEL ISINMA
Öğrenciler İklim Değişikliğine Karşı Kilimanjaro'ya Tırmanacak
Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Dünya Doğal Mirası kabul edilen Afrika'daki Kilimanjatro dağına tırmanacak. Amaç, dağın buzullarının yüzde 80'ini eriten iklim değişikliğine dikkat çekmek. Öğrenciler "İnsanların doğanın efendisi değil, parçası olduklarının farkına varması gerek" diyor.
1 Şubat 2010
Çağla Ağırgöl
1
2
3
4
5
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver