ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
kitap tanıtımı
Sayfa 2
“Benim Meksikam” hangisi?
Benim Meksikam’ı özgün kılan en önemli yanı, yazarın mimariden tarihe; gündelik yaşamdan politikaya uzanan yaratı alanlarını gezerken aralarında kurduğu ilişkinin geziyi, dolayısıyla kitabı nasıl zenginleştirdiğini göstermesi.
12 Kasım 2022
Tülin Tankut
Söz yine Fato’da
Ödüller, festivaller, ünlü arkadaşlar, yazarlar, çizerlerle geçen dolu dolu ve rengârenk, her detayı merak uyandıran bir hayat hikâyesi.
10 Eylül 2022
Ferda Akbalık Zarakolu
İKİ KİTAP, BİR SÖYLEŞİ
89 ülke gördü | Gez gez bitmiyor, bitmesin!
"Bir ülkeyi gezerken, yeni gezi hedeflerim oluşuyor. Bu sene Endonezya ve ikinci kez İran var planımda. Trans-Sibirya bir türlü gerçekleştiremediğim bir hayal..."
13 Ağustos 2022
Şadiye Dönümcü
MEKTUPLARLA KADIN ÖYKÜLERİ
Okuyanda sorular bırakan mektuplar
Seçkideki öykülerin, gerçek yaşamdan esinlenerek yazılmış olması, edinilen deneyimlerin içeriden gözlemlenerek yansıtılması, hiç tartışmasız okurun kadın sorunlarına ilgisini artıracaktır.
16 Temmuz 2022
Tülin Tankut
Ağaç ve Ahlâk... Tam da bugün, hemen şimdi
Böyle bir dünyada siyasi, kültürel, etnik vb. tüm kimliklerimizden sıyrılıp çırılçıplak bir insan olmayı, gezegenimize saygı duyulmasını, yarınlarımıza merhamet edilmesini istemek, yani Karay’ın yolundan gidip biraz ahlâk dilemek çok mu?
19 Mart 2022
Hatice Bakanlar Mutlu
Korkunçluğun güzelliği: “Günler Aylar Yıllar”
Masalsı bir anlatıyla sona eren roman, bu denli zor bir anlatının 105 sayfada nasıl bu kadar etkili anlatılacağının en başarılı örneklerinden biri.
12 Şubat 2022
Tuğçe Yılmaz
ALMANYA’YA GÖÇÜN 60. YILI
Bir yolculuktan deneyimler
Her ömür bambaşka. Her ömür koca bir derya. Her ömür, doldurulmuş bambaşka yolculuklarda.
20 Kasım 2021
Ganime Gülmez
majak'tan cenk'e cenk'ten majak'a
ad koymak ve bir "adı" olmak
iyi ki varsın sevgili majak, iyi ki onu ve bu yolculuğun hikâyesini yazmışsın sevgili vercihan...
20 Kasım 2021
Mustafa Sütlaş
Akıl tutulmasına tutulan ayna: “Sabotaj”
Yazar Selim Erdoğan, son romanı “Sabotaj”da distopik bir dünya çizmeye çalışıyor; ancak yaşadığımız gerçekliğe baktığımızda anlatıların hiçbiri distopik kalmıyor.
20 Kasım 2021
Tuğçe Yılmaz
SAKLI TARİHİN İZİNDE
Tarih bilinci ve siyasi kimlik
Bir sosyalistin kendisiyle Ermeni sosyalistleri arasında bir süreklilik olabileceğini merak etmemesi üzerinde düşünmek gerekir. Kadir Akın'ın "Saklı Tarihin İzinde" bu gerçeği bir daha önümüze getiriyor.
17 Ekim 2021
Seyfi Öngider
"Araştırma Denilince"
Siyasal alanda seçmen eğilimlerini belirleyen araştırmalar yapan, değişik toplumsal kesimlerle araştırma projeleri gerçekleştiren Tüzün’ün kitabında, bu çalışmaların önemli ve özellikli yanlarını anlatan özet bilgiler bulacaksınız.
25 Eylül 2021
Arif Şentek
Evet “Hatırlamak”
Bir dönemin kişisel tanıklıkları ekseninde sinema-siyaset dünyası ve o dünyalara dair anılar yaşanmışlıklar hüzün ve keyif halleri bir film şeridi misali akıp gitmiş.
28 Ağustos 2021
Şeyhmus Diken
TÜRLERARASI BİR ROMAN
"Bir bakmışsın yerdesin, bir bakmışsın yokyerde”
Mekân yokyer; karakterler ne hayvan ne insan, ne madde ama sürekli birbirine dönüşmeye, iç içe geçmeye hazır varlıklar; zaman ise gece-gündüz, geçmiş-gelecek ayrımının olmadığı, günlerin geçmediği, çizgisellikten kopuk bir kavram.
28 Ağustos 2021
Hatice Bakanlar Mutlu
HAYATIMIN ROLÜ
“Anne, ışıklar!”
Hayatımın Rolü, tarihi ekonomik krizlerle geçen ve yoksullaşmanın her geçen gün arttığı ülkemizde maalesef oldukça tanıdık bulacağımız bir hikâye.
1 Mayıs 2021
Günnur Aksakal
GÖZÜMÜN KARARI, DAMAĞIMIN TADI
Dört mevsim Mehlika Sultan
Yemek kitaplarının bir özelliği de asla eskimemesi. Yazılanları canlandırabilirsiniz, pişirip sofranıza koyabilirsiniz, bugünlerde olduğu gibi mutfakta daha çok zaman geçiriyorsanız Işıl size yardım edebilir.
1 Mayıs 2021
Asuman Bayrak
KORKUYA MEYDAN OKUMAK
Güney Kore’de yapayalnız bir çocuk
“Mucize Çocuk” 15 yaşındaki Gim Conghun’un travmatik öyküsü eşliğinde bir ülkenin travmatik öyküsünü anlatıyor.
27 Mart 2021
Özlem Karahan
Sürgünlük ve iki kitap
Banyas 1985 ve Kürt Hâkim üzerinde çokça konuşulacak iki önemli kitap, hem sadece Kürtlerin değil Türklerin de hikayeye vakıf olması için okumaları gereken kitaplar...
27 Mart 2021
Şeyhmus Diken
KEMAL ALTUNBOĞA YAZDI
Bir kavuşma öyküsü: Bizon Raymon
Kitap sevgisini, kütüphanelerin büyüleyiciliğini ve dostluğun gücünü yansıtan bir hikaye.
27 Şubat 2021
Kemal Altunboğa
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Şairin muhalifliği
Dönüp yine söze sığınalım vasati hayatların mağrur kelamıyla şairlerin sesine, sözüne, kelamlarına kulak verelim. Zaman dediğiniz var olmanın yoldaşı değil mi ki!
12 Aralık 2020
Şeyhmus Diken
ŞANVER İSMAİLOĞLU’NDAN
Bizler de seni çok sevdik Yavuz Abi
Franco İspanyası’ndan 1968 Paris barikatlarına uzanan,Türkiye ve Avrupa sol siyasi tarihinin en önemli figürleriyle yol arkadaşlıkları, dostluklar ve aynı zamanda paylaşılan acılı anılarla dolu bir hikaye.
24 Ekim 2020
Şanver İsmailoğlu
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
DENİZ POYRAZ YAZDI
Masalsı İtirazın Romanı
Nobel Edebiyat Ödülü, insana ve kâinata dair evrensel ölçekte duyarlılık geliştirebilmiş yazarlara veriliyorsa şayet, Tokarczuk’un bu metni, söz konusu olgunluğa çoktan erişmiş gibi gözüküyor.
22 Şubat 2020
Deniz Poyraz
AYÇA SÖYLEMEZ’DEN
“Bir Gün Özgürlükleri de Yazma Umuduyla”
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla başlayan, milletvekillerinin ikinci hapishane dönemini anlatan “Değişen Bir Şey Yok / Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri” kitabında siyasiler, mücadelelerini anlatıyor.
28 Eylül 2019
Ayça Söylemez
Dokunulmazlıklar Kaldırıldıktan Sonra Ne Oldu?
Milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecini, hapisteki siyasetçilerin de ağzından anlatan “Değişen Bir Şey Yok / Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri” 20 Eylül’de satışa çıkıyor.
16 Eylül 2019
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Vasatlığa Yergi: Belleğin Girdapları
Modern dünyanın kalıplaşmış/paketlenmiş değerlerine kafa tutan, vasatlığa yergide bulunan, her paragrafı düşündüren, başarılı bir roman…
24 Ağustos 2019
Merve Küçüksarp
PÜREN MUTLUTÜRK MERAL YAZDI
Velev ki Hetero!
Heteroseksüelliğin kavram olarak 19. yüzyıl sonunda ve hangi amaçla ortaya çıktığını bir araştırma-inceleme çalışması olarak ortaya koyan Blank, kavramın bir ihtiyaç olarak hukuki bir süreç sonucunda ortaya çıktığını açıklıyor.
6 Nisan 2019
Püren Mutlutürk Meral
SÜLEYMAN ARIOĞLU YAZDI
Bir Fotoğrafın İzinde: Madam Amati
Yazar Rita Ender bir fotoğraftan yola çıkarak, İzmirlilerin “Madam Amati”sinin izlerini doğduğu Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’na, İtalya’ya, Nazilerden kaçtığı Almanya’ya dek sürdü ve bir keman ikonunun bilinmeyen biyografisini ortaya çıkardı.
16 Mart 2019
Süleyman Arıoğlu
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Hayatın “Hepyek” ile İmtihanı
“Yoksulluğunu gelir kapısı” yapmayıp inadına isyan edenler. “Yenikliğini peşinat” hanesine yazmayıp “bir gün devran bize de döner” diyenler. “Haksızlıklarını koz” olarak kullanmayanların cesur dünyasını olanca çıplaklığı altında yüze vuruyor Seray Şahiner.
9 Mart 2019
Şeyhmus Diken
SÜLEYMAN ARIOĞLU YAZDI
“Amerikan Rüyası”nın Kalbine Gonzo Yolculuğu
Yerlerin kusmuğa boğulduğu otel odaları, türlü yaratıkların belirdiği halüsinasyonlar, kapıldıkları vehimlerle mizah ve korku karışımı sahnelerin çokça yer tuttuğu anlatıda Thompson, Tanrı, Papa, Başkan, General her türlü otorite ve kurulu düzene kafa tutarken, Amerikan Rüyası’nı da ti’ye alıyor.
2 Mart 2019
Süleyman Arıoğlu
SÜLEYMAN ARIOĞLU YAZDI
“Varlığı Kanıtlanmış” Afrikalı Amazonlar
Alpern’in, Dahomey’in kadın savaşçıları ile giyim kuşamları, evlenmemeleri, cesur savaşçılar olmaları gibi bazı özellikleri nedeniyle yer yer aralarında benzerlikler kurduğu, mitolojideki Amazonlar birbirlerinden çok farklı.
23 Şubat 2019
Süleyman Arıoğlu
SÜLEYMAN ARIOĞLU YAZDI
Bir Enkazın Anatomisi
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, yeni çıkan kitapları Metastaz’da devletin tastamam bir fotoğrafını çekiyorlar: İç içe geçen devlet, tarikat ve sermaye, hayale dönüşen hukuk devleti ve demokrasi.
9 Şubat 2019
Süleyman Arıoğlu
ATA HACIMALE’DEN
Makine Çağının Mekanik İnsanları
Berna Durmaz, sıradan insanların sıra dışı yaşamlarını büyük bir ustalıkla kaleme almış Metal Hayatlar’daki kısa öykülerinde. Kısa ama vurucu öyküler bunlar, her biri birer demir leblebi adeta; küçük fakat yutması zor.
12 Ocak 2019
Ata Hacımale
SÜLEYMAN ARIOĞLU YAZDI
Yeni Bilmece: Kayıt Dışı Proletarya
Mike Davis, “Eski Tanrılar Yeni Bilmeceler- Marx’ın Kayıp Teorisi” adlı kitabıyla “Günümüz dünyasının en hızlı büyüyen küresel sınıfı 'kayıt dışı proletarya', toplumun devrimci dönüşümünü gerçekleştirebilir mi?” sorusuna yanıt arıyor.
5 Ocak 2019
Süleyman Arıoğlu
1
2
3
4
5
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver