ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
kitap
Sayfa 9
KİTAP
Boşanan Kadınlar Anlatıyor: Yeni Bir Hayat Kurmak
Esra Yıldırım'ın “Yeni Bir Hayat Kurmak- Kadınlar Anlatıyor: Babalık, Evlilik ve Boşanma” başlıklı çalışması İletişim Yayınları’ndan çıktı.
16 Eylül 2017
Ahmet Demirel'den: Salâhattin Köseoğlu'nun Milli Mücadele Hatıraları
Prof. Dr. Ahmet Demirel'in Birinci Meclis'teki İkinci Grup'un kurucularından Salâhattin Köseoğlu'nun hatıralarından yola çıkan kitap raflarda.
15 Eylül 2017
OYA YAĞCI YAZDI
Mânâyı Kuran Derttir!
Adalet duygusu incinenlerin ve içlerinde bir oyukla yaşayanların seveceği bir roman “İkircikli Biricik.” Hayatı yaşamayı dert edinenlere önerilir...
26 Ağustos 2017
Oya Yağcı
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Dido, Selamın Baş-Göz Üstüne!
Arada bir kitaplığınızdan size şöyle bir melul / mahzun el eder, göz kırpar ve bakarlar. "Bak, ben burdayım" der gibi! Kırmaz, çeker alırsınız yerinden, şöyle bir okşarsınız yıpranmış, eprimiş kapağını.
26 Ağustos 2017
Şeyhmus Diken
DENİZ POYRAZ YAZDI
Bir İmkânın Ufukta Yanıp Söndüğü An
Yolculuk Sürer, Nuri Salman’ın biyografisi üzerinden, Türkiye’nin yakın tarihine ve dününden bugününe bakabilme imkânı sağlıyor.
26 Ağustos 2017
Deniz Poyraz
SONER SERT YAZDI
Unutulan Yıllar
“Unutulan Yıllar”, Cumhuriyet’in ilk akademisyenlerinden biri olan Niyazi Berkes'in yaşamının ilk yıllarından kırklı yaşlarına kadar yaşadıklarını konu alıyor.
26 Ağustos 2017
Soner Sert
PERİHAN TUNÇBİLEK YAZDI
Modern Çağın Hüzünlü Bir Aşk Hikayesi
Balkanlara veya Makedonya’ya turist olarak giderseniz yerel rehberler mutlaka Mustafa Kemal Atatürk ve Eleni Karinte’nin bu aşkından bahsederler.
12 Ağustos 2017
Perihan Tunçbilek
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
"Bir Mısra" Boyu Maceranın Kitabı!
Mazlum Alptekin'in "Ahmed Arif/Bir Mısra Boyu Maceram" kitabı, Ahmed Arif hatıratını pekiştiren "Kahveci Sadık, Mebus Hatçe, Melahat..." ve daha nice hikâyelerin de şöyle bir görünüp kaybolduğu metinlerle süslü bir kitap olmuş.
12 Ağustos 2017
Şeyhmus Diken
EKİN EMEK BERBER YAZDI
Şiddete Karşı Ses Çıkarabilmek İçin Yol Haritası
"Nasıl Korunabilirdik?" Ural Nadir’in 12 yıllık Sincan Çocuk Yuvası ve aile danışma merkezleri deneyimlerinin birikimiyle, şiddete uğrayan kadınların ve şiddet ortamında büyüyen çocukların tanıklıklarıyla birleştiği bir çalışma.
12 Ağustos 2017
Ekin Emek Berber
OYA YAĞCI YAZDI
Yara İyileşir Ama İz Bakidir!
Zeynep Kaçar ilk romanı “Kabuk”ta, uyumun batağında yaşam savaşı veren, ortalama dünyanın saklı hikayelerini anlatıyor.
12 Ağustos 2017
Oya Yağcı
SERDAR KORUCU YAZDI
Bir Katolik Ermeninin Tanıklığında Soykırım
Simon Arakelyan’ın ‘Ankara Vukuatı / Menfilik Hatıralarım’ kitabı Aras Yayıncılık’tan çıktı. Kitabın en önemli özelliği soykırıma şahit olarak yazarın Ankara’daki Katolik Ermeni toplumu içinden gelmesi.
12 Ağustos 2017
Serdar Korucu
AYŞE ÖZLEM İNCİ'NİN RÖPORTAJI
"İnsan Yazarken Vicdanına Takılıyor"
İlk matbu eseri "Korku Yokuş Aşağıydı" geçtiğimiz günlerde yayımlanan Anıl Mert Özsoy ile son kitabı ve öyküleri üzerine konuştuk.
22 Temmuz 2017
Ayşe Özlem İnci
RONİ BULUT YAZDI
Toplumsal Bir İleti: "Yeryüzünde Sesler"
Bağımsız bir gazeteci olarak çalışan Memet, yüksek sesle patlayan bombalardan sonra şehirde dolaşan çıplak insanların gizemini çözmeye çalışır.
22 Temmuz 2017
Roni Bulut
SEYFİ ÖNGİDER YAZDI
Fırtınalı Yıllar
Kurtuluşçular'dan yönetici komiteleri veya Merkez Komite’ye bağlı uzmanlık organlarında görev alan onbir kişinin anlatımları 12 Eylül öncesi kadar sonrasını da, yani yenilgi ve bozgun yıllarını da anlamak açısından gerçekten önemli.
15 Temmuz 2017
Seyfi Öngider
NESRİN BAYTOK YAZDI
Emrah Polat'ın "Yüzler"i
Roman, karakterin zayıflıklarını, kötülüklerini, oradan oraya savruluşlarını ironik bir dille anlatıyor. Artık tam da karakterleri tanımaya başladığınız, her birine alıştığınız noktada da sürpriz bir finalle bitiyor.
15 Temmuz 2017
Nesrin Baytok
FUNDA DÖRTKAŞ YAZDI
Soğuk ve Temiz
Melike Uzun, romanın karakterlerinin kendilerini kendi zihinlerinde canlandırıp var edişlerine müdahale etmiyor, kelimelerin efsunlu dilini, acıya ağılatıyor.
15 Temmuz 2017
Funda Dörtkaş
SONER SERT YAZDI
Ortaçağda Entelektüeller
Jacques Le Goff imzalı Ortaçağda Entelektüeller isimli kitabı günümüz entelektüel anlayışına dair de kılavuz niteliğini değerinde…
8 Temmuz 2017
Soner Sert
HÜSEYİN ŞENGÜL YAZDI
Mısır’ın Sureti: Yakupyan Apartmanı
Yakupyan Apartmanı'nı yalnız edebiyatseverlerin değil, ülkede neler oluyor diye soranların da okuması gerek. Yakupyan Apartmanı Mısır toplumsal hayatının bir aynası ve orada, Türkiye toplumsal hayatının birçok yansısını da görmek mümkün.
8 Temmuz 2017
Hüseyin Şengül
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
Çevre Günü İçin Yazarlardan Kitap Önerileri
Yazar ve uzmanlardan doğaya karışırken okuyabileceğiniz kitaplar önermelerini istedik. Büyük kentlerde her ne kadar zor olsa da bulabildiğiniz bir yeşillikte keyifli okumalar diliyoruz.
5 Haziran 2017
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Unutkan Ayna’nın Sırrı!
Gürsel Korat, sadık edebiyat okurunun yüzüne bir ayna tutuyor. Arkası sırlı, ama o sır’ın altı edebi bir yüzleşme ile tutkulu bir ayna! Adı “unutkan” olsa da ironik ve sahici bir yüzleşme aynası.
3 Haziran 2017
Şeyhmus Diken
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
BANU BÜLBÜL'LE SÖYLEŞİ
Jaguarın Gözleri
Jaguarın Gözleri aslında kadınların dayanışmayla nasıl da yaşamı ilmek ilmek ördüklerini gösteriyor. Yazarı Banu Bülbül'le söyleştik.
3 Haziran 2017
Yetgül Karaçelik
FUNDA DÖRTKAŞ YAZDI
Hatırlamanın Sırrı, Unutmanın Sitemi: Yas Orkestrası
Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun öykülerinin kerameti dünyadır; dünyanın tartısı da insan. On beş öyküde dünya ezberlemiş, insan bilmiş. Söz, doğumun kırkına çıkınca cümle, ölümün kırkından toprağa düşünce ses olmuş.
3 Haziran 2017
Funda Dörtkaş
FÜSUN ERDOĞAN YAZDI
Salavat Tepe
Soykırım öyküleri tarihin derinliklerinden çekilip çıkarıldığında, yalanın, yok saymanın, saptırmanın, tarihi kocaman bir kara örtünün altında saklamanın kimseye faydası olmadığı açığa çıkacak.
27 Mayıs 2017
Füsun Erdoğan
OYA YAĞCI YAZDI
Sibel Öz’den Kozmetiksiz Öyküler...
Sibel Öz’ün “Serçeler Ölürse” öykü kitabını okuduğumda, Suruç’tan itibaren hayatımız serçe mezarlığına dönmüştü. Kitap, yaşamın, tanıklığa taşınan ortaklığının ve aksayan ritminin de yaşamaya dair olduğunu hatırlamamı sağladı.
27 Mayıs 2017
Oya Yağcı
BERKAY ÜZÜM YAZDI
Beşinci Köşe ve İçimdeki Kalabalık: Kent Yaşamına Dair Öyküler
Beşinci Köşe ve İçimdeki Kalabalık, kentin sebep olduğu yalnızlıkları ve modern yaşamın baskıcı unsurlarının sonuçlarını anlatırken, mağdur edilen kadınlara dair de sözünü esirgememesiyle öne çıkan, bir çağdaş öykü kitabı…
27 Mayıs 2017
Berkay Üzüm
BÜŞRA KÜÇÜK YAZDI
Dokunmadan
Okunası, temas edilesi bir kitap Dokunmadan. İnsanı kendi geçmişine, hem yakın hem uzak mazisine götüren, anlatılan hikayeden bağımsız olarak anlatış biçimiyle de geçmişte bir yerlere çeken bir hali var romanın.
29 Nisan 2017
Büşra Küçük
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Margosyan’ın Tanrı’ya Kelamı!
Usta bu defa alışılmışın tersine bir başka “iş” yapmış. Hani sıkça yaptığı “Diyarbekir / Dikranagerd” muhabbetinden sıyrılarak bir başka “iş”… Adeta bizim buraların, yani sizce “oraların” tabiriyle “arının deliğine parmağını sokmuş”.
22 Nisan 2017
Şeyhmus Diken
YETGÜL KARAÇELİK'İN SÖYLEŞİSİ
Muzaffer Kale: Herkesin Yolu Kendi İçinden Başlıyor
Son kitabı Sabahın Bir Devamı Vardı'yı konuştuğumuz Muzaffer Kale "Herkesin başına geldiği halde, çoğunun ayrımında bile olmadığı ayrıntılardan mı ibarettir öykü" diyor.
15 Nisan 2017
Yetgül Karaçelik
"1225 Sayfalık Savaş ve Barış, Silivri Cezaevi'nde 200 Sayfaya İndi"
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, hapishane kütüphanesinden Savaş ve Barış’ı istedi. 1225 sayfalık kitap 200 sayfalık nüsha olarak gelince iade etmek zorunda kaldı. Dışarıdan kitap alması ise yasak...
17 Mart 2017
ELİF AKGÜL YAZDI
Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler
Ne olmak istiyorsun? Matematikçi mi? Pilot mu? Casus mu? Aktivist mi? Primatolog mu? Yoksa korsan mı? Ya da bir imparatoriçe!
11 Mart 2017
Elif Akgül
"Kadınlar Hep Vardı: Türkiye Solundan Kadın Portreleri" Raflarda
Feryal Saygılıgil’in derlediği “Kadınlar Hep Vardı: Türkiye Solundan Kadın Portreleri”, Türkiye solundan kadınların hikayelerini ve direnişlerini bugüne aktarıyor.
6 Mart 2017
BİANET’E GELENLER
“Dünyada Konumlanmış Olmaya Görsel Bir Nazar”
Turgut Yüksel yeni kitabında insanın varoluşunun son haline bakıyor, baktırıyor; çizgilerinin içinde sakladığı seslerin mırıltısıyla insanı gıdıklıyor.
25 Şubat 2017
Yüce Yöney
1
...
7
8
9
10
11
...
17
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver