ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
kitap
Sayfa 3
Taşra üniversitelerine yakın plan: "AKP'nin arka kampüsü"
Kitap, AKP döneminde sayısı 53'ten 129'a çıkarılan devlet üniversitelerinin taşradaki kısmına dair detaylarla bezeli bir panorama sunuyor.
14 Ocak 2023
FOTO-RÖPORTAJ KİTABI
Zagros Dağları'nda bir yer: Taşlar Ülkesi
Hüsamettin Bahçe, Zagros Dağları’nın yamaçlarındaki Hewraman’ın doğasını, inancını, yaşamını fotoğrafladığı çalışmasını kitaplaştırdı. "Taşlar Ülkesi'nde" kitabında bölgedeki günlük yaşam, derviş ve pîrlerin 950 yıllık geleneksel zikir ayinleri de yer alıyor.
10 Aralık 2022
Bilal Seçkin
HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU / KOĞUŞTAN HÜCRELERE
“Yargı 22 yıldır operasyonun ardındaki iradeyi koruyor”
Avukat Güçlü Sevimli, “‘Hayata Dönüş’ bizatihi devlet operasyonu olduğu için yargılamalar, iktidardaki güçlere, değişen siyasi ortama ve dönemlere bakılmaksızın aynı mahiyet ve kapsamda devam etti” diyor.
19 Kasım 2022
Ayça Söylemez
Kenti kadınların gözüyle yazmak
Gönül Çatalcalı "Çöp" romanında, değişik coğrafya ve dil evreninden gelenleri aynı kentte buluşturur. Ancak, birbirinden uzak, kentin başka yüzlerinin insanlardır onlar. Nefret, yabancılaşma, korku ve ötekileştirme vardır.
19 Kasım 2022
Sevim Korkmaz Dinç
“HAYATA DÖNÜŞ / KOĞUŞTAN HÜCRELERE”
“Hayata Dönüş” hakkında ne biliyorsunuz?
Avukat Güçlü Sevimli imzalı kitap, operasyonunu adının neden “Hayata Dönüş” olduğundan başlayarak geçen 22 yılda neler yaşandığını, açılan davaların yargı koridorlarında nasıl kaybolduğunu anlatıyor.
15 Kasım 2022
Ayça Söylemez
“Dünyanın Çivisi”
Herkes Sümeyra abla gibi olmak istiyordu. Ama Sümeyra abla kendi olmaya o kadar istekli değil gibiydi. Çünkü hep ağlıyordu, içine içine…
12 Kasım 2022
Yeşim Özdemir
HALİL İBRAHİM DİNÇDAĞ
“Fatih Terim’in davası 3 ayda sonuçlandı, benimki 13 yıldır sürüyor”
Eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemlik görevine son verilen Dinçdağ, özel liglerde hakemliğe devam ediyor. 13 yıldır süren davasıyla ilgili olarak ise AİHM'e başvuracağını belirtiyor.
9 Kasım 2022
Merve Tur
Liyakat güzellemesi
Sezgintüredi ile Demirbilek'in ortak yazdıkları “Kavgaz: Çantacı"yı okuyunca insanın, "Evet, bu günlerde unuttuğumuz, unutturulan mevzu bu aslında" diyesi geliyor. Nedir bu mevzu derseniz: Liyakat. Romanın bel kemiğini oluşturuyor.
17 Eylül 2022
Hüseyin Bul
İKİ KİTAP, BİR SÖYLEŞİ
89 ülke gördü | Gez gez bitmiyor, bitmesin!
"Bir ülkeyi gezerken, yeni gezi hedeflerim oluşuyor. Bu sene Endonezya ve ikinci kez İran var planımda. Trans-Sibirya bir türlü gerçekleştiremediğim bir hayal..."
13 Ağustos 2022
Şadiye Dönümcü
biamag'da bu hafta
Kitap eleştirileri, film önerileri, göç hikâyeleri, Diyarbakır’ın “Ciger”i ve çok daha fazlası…
29 Temmuz 2022
HÂKİM’İN SURİYE’DEN FRANSA'YA GÖÇ HİKAYESİ
"Dertsiz bir yaşamdan cehenneme nasıl böyle hızlı geçmiştik?"
Suriyeli mülteci Hâkim Kabdi: “Sonuçta biz sürgünler biraz bitkiler gibiyiz. Kökünden sökülüp başka saksıya konulan bitkiler büyümeye devam eder ama güçleri ve istekleri azalmış olur.”
9 Temmuz 2022
Ece Deniz
Ahmet Güneş: Yolu severiz, yoldan çıkanı da
Farklı karakterler olmasını istedim. Göze çarpan suçları işleyenlerden... Kimseyi aklama ya da yadırgama derdim olmadan anlatmak istedim. Devrimcileri de delileri de aynı ringin içinde gezdirmek istedim.
2 Temmuz 2022
Hüseyin Bul
PANDORA KİTABEVİ BEYOĞLU’NA VEDA EDİYOR
“Pandora bu evrenin en önemli gezegeni oldu”
Beyoğlu’nun hafızası sayılan birçok mekân gibi Pandora Kitabevi de kapanıyor. Orhan Pamuk, “Buna bakıp toplumun okuma alışkanlıkları değişti gibi bir sonucu çıkarmayalım. Beyoğlu’ndaki insanların yapısı değişti yalnızca” diyor.
25 Haziran 2022
Ebru Apalak
"CHP, Kürde yapılanın kendisine de yapılacağını idrak etsin, gerisi kolay"
Sırrı Süreyya Önder, CHP’li belediye başkanlarının Kürt meselesi sorusuna verdiği “Onlar bizim zenginliğimiz” yanıtını, “Kendisini anapara, Kürdü de faiz gören anlayış” sözleriyle eleştirdi.
28 Mayıs 2022
Hayat birdenbire şaşı sineğe çevirir bizi
Başta sıradan dertlerle başlayan, başka insanların bilindik öyküleriyle çevrelenen kahramanımızın hayatı, beklenmedik gelişmelerle ilgimizi sürüklüyor.
30 Nisan 2022
Şenol Morgül
IRMAK ZİLELİ'DEN "ARKADAŞIM İÇİN"
"Gençler hamaseti gözünden tanır ve inanmaz size"
Günışığı Kitaplığı'nın Köprü Kitaplar koleksiyonunun 26. kitabını, Irmak Zileli kaleme aldı. "Arkadaşım İçin", önyargıların ve kuşkuların dünyasında, gençliği ayakta tutan en güçlü dayanak olan arkadaşlığı odağına alıyor.
23 Nisan 2022
Ayşegül Özbek
Ağaç ve Ahlâk... Tam da bugün, hemen şimdi
Böyle bir dünyada siyasi, kültürel, etnik vb. tüm kimliklerimizden sıyrılıp çırılçıplak bir insan olmayı, gezegenimize saygı duyulmasını, yarınlarımıza merhamet edilmesini istemek, yani Karay’ın yolundan gidip biraz ahlâk dilemek çok mu?
19 Mart 2022
Hatice Bakanlar Mutlu
biamag’da bu hafta
33. Trieste Film Festivalinden filmler, Tülin Tankut'tan çocuk edebiyatı, Defne Suman'dan "Kahvaltı Sofrası", Kürtçe müziğe saldırılar ve bir sorunun peşinde: "Biz yaş aldıkça zaman daha mı hızlı geçer?”
4 Şubat 2022
YAYINCILIKTA DARALMA
Basılan kitap miktarı bir yılda yüzde 20 düştü
Türkiye'de Ocak 2022'de basılan toplam kitap adedi Ocak 2021'e göre yüzde 20 azaldı ve 2016 düzeyine geriledi. YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy, Ocak 2022'de ilk kez basılan kitap bandrol sayılarında da yüzde 0,4 azalma olduğunu açıkladı.
4 Şubat 2022
Kamusal bir entelektüel: Edward Said’le Yeniden Başlamak
Fırat Mollaer, Edward Said’in düşünce sistematiğinde “başlangıç”ların da yerini işaret ederek bir derlemeyle karşımızda: “Edward Said’le Yeniden Başlamak: Entelektüel, Sürgün ve Şarkiyatçılık”.
4 Ocak 2022
Tuğçe Yılmaz
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Yayıncılıkta döviz krizi: Kitaplar çıkmıyor, dergiler yayınlanmıyor
Heretik'in Yayın Yönetmeni Levent Ünsaldı artık yeni kitap basamayacaklarını belirterek "Çok güzel kitaplar hazırlamıştık. Ona üzülüyorum. Çok uğraşmıştık" dedi.
2 Aralık 2021
Hikmet Adal
HAYRİ DEMİR'İN KİTABI
“Selahattin Demirtaş Bir Siyasi Rehinelik Öyküsü” raflarda
Kitap, binlerce sayfalık dava dosyalarını, tutanakları, savunmaları bir süzgeçten geçirerek, bir siyasi rehineliğin nasıl ve ne şekilde hayata geçirildiğine yanıt vermek amacıyla hazırlandı.
1 Aralık 2021
GÖRÜLMÜŞTÜR/ SİNCAN KADIN KAPALI CEZAEVİ
Pandemi Zayiatı| Evde kalamama-yaşanmamış aylar, yıllar
Pınar Öğünç’ün İletişim Yayınları’ndan çıkan “Pandemi Zaiyatı-Bir Yıldan 35 Hayat Hikayesi”ni cezaevinde okudum. Ve mahpusluk bir meslek sayılmasa da ben de buradaki mahpuslarla pandeminin başı ve şimdisi üzerine bir söyleşi yaptım.
1 Aralık 2021
Bircan Yorulmaz
“Sansür, geleceğe ipotek koymaktır"
Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği konferansta konuşan PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral, “Sansür düşünceleri, gerçekleri engelleme çabasıdır ve aynı zamanda geleceğe ipotek koyma tutkusudur" dedi.
14 Kasım 2021
Bir Hayat Üç Dönem
Bu ülkede özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasi talep edenler, emeğin hakkını savunanlar; kısacası sol muhalefet, devletten ve onun makbul vatandaşlarından sürekli zulüm gördü. Hoca anıları ve tanıklığı yoluyla bu serencamın 60 yıllık döneminin kronik özetini yapıyor.
13 Kasım 2021
Hüseyin Şengül
Stefano Mancuso ve Carlo Petrini’den Biyoçeşitlilik kitabı
Stefano Mancuso ve Carlo Petrini'nin kitabı Fatmagül Ezici'nin çevirisiyle Yeni İnsan Yayınevi'nden yayımlandı.
12 Ekim 2021
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
KİTAP, 10 EKİM GAR KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE ÇIKTI
Arda kalanların gidenlere borcu: "Ölüm Ne Yana Düşer Usta"
Ankara, Diyarbakır ve Suruç katliamlarını anlatan "Ölüm Ne Yana Düşer Usta"yı Gül Büyükbeşe ve Sibel Tekin'in hazırladı.
10 Ekim 2021
Aşı olmak ne işe yarar, yanıtı bu kitapta
Aşıların ne işe yaradığını öğrenmek, nasıl çalıştığını bilmek için Carme Dolz'un yazıp, Esther Méndez'in resimlediği "Aşı Olmak Çok Havalı!" kitabı çocuk okurlarla buluştu.
5 Ekim 2021
"Araştırma Denilince"
Siyasal alanda seçmen eğilimlerini belirleyen araştırmalar yapan, değişik toplumsal kesimlerle araştırma projeleri gerçekleştiren Tüzün’ün kitabında, bu çalışmaların önemli ve özellikli yanlarını anlatan özet bilgiler bulacaksınız.
25 Eylül 2021
Arif Şentek
Selahattin Demirtaş'ın yeni romanı Efsun 2 Ekim’de raflarda
Daha önce "Seher" ve "Devran" adlı iki öykü kitabıyla "Leylan" adlı romanı yayımlanan Demirtaş'ın "Efsun" romanı, çağdaş bir aşk hikayesi olarak da nitelendiriliyor.
24 Eylül 2021
Fırtınaya doğru bir kadın: Fahrelnissa Zeid
Fahrelnissa Zeid'in yaşamını ve sanatını kapsamlı bir şekilde ele alan ve Zeid ailesinin katkılarıyla hazırlanan kitabın yazarlığını Yahşi Baraz, editörlüğünü ise sanat tarihçisi Dr. Özlem İnay Erten ve Oğuz Erten yaptı. Kitapla birlikte açılan sergi ise Bozlu Art Project Mongeri Binası'nda 30 Ekim'e kadar görülebilir.
22 Eylül 2021
Erdoğan kitabını tanıttı: Baskısı da fena değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda kitabını muhataplarına ileteceğini açıkladı: “Görüldüğü gibi baskısı da fena değil. Bu da Arapçası…”
19 Eylül 2021
1
2
3
4
5
...
12
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver