ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Internet
Sayfa 3
ADALET BORA'dan
Teknolojinin Asıl Hedefi; Küresel Köy'den Kölesel Köy'e
İyi biliyoruz ki, iletişim teknolojilerinin politik ve ideolojik hedefinde, köy yaptıkları dünyayı yakın bir gelecekte mezra haline getirmek ve onu yakasından tutup, istediği yöne silkelemek var.
11 Nisan 2009
Adalet Bora
Sansürlü İnternetimizin Yeni Yaşı Kutlu Olsun!
Türkiye, youtube, geocities, Richard Dawkins ve Nacizane Sözlük sitelerine getirilen erişim yasaklarıyla dokuzunce kez İnternet Haftası'nı kutluyor. 16 yıl önce doğan İnternetin Türkiye'de kolu kanadı kırık.
7 Nisan 2009
Erol Önderoğlu
6-21 Nisan
Türkiye'de İnternet 16 Yaşında Pahalı, Yasaklı ve Dağınık
İnternet Haftası, farklı illerde düzenlenen etkinliklerle başlıyor. Bilişim STK Platformu'ndan Akgül, internetin gelişmesi, erişimin artması için hükümet ve STK'lerin işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi.
6 Nisan 2009
Google Otomatik Çeviri Servisinde Artık Türkçe de Var
Google İnternet sayfalarını ve metinleri otomatik çeviren hizmetine Türkçe'yi de dahil etti. Türkçe İnternet kullanıcıları başka dillerdeki İnternet sayfaları hakkında en azından fikir sahibi olabiliyor. Otomatik çeviri hizmeti veren başka adresler de var.
5 Şubat 2009
"Devlet İnterneti Hak ve Özgürlükler İçin Tehdit Olarak Görüyor"
Altıparmak ve Akdeniz "Devletin İnternetin ne olduğunu anlamadığını düşünüyoruz. Bu kitabı bunun için hazırladık" diyor. Akademisyenlere göre "5651 Sayılı Yasa kaldırılmalı, konunun muhattaplarının da katıldığı bir tartışmayla yeniden düzenlenmeli."
24 Aralık 2008
Boğaziçili Akademisyenler İnternet Sansürüne Karşı
97 öğretim elemanı, ortak bildiriyle, İnternet sitelerini erişime kapatmaların Türkiyeli İnternet kullanıcılarını cezalandırdığını, bilgiye erişim özgürlüğünü ihlal ettiğini vurguladı; bu kararlara dayanak olan yasanın değişmesini, yalnızca sayfaların engellenmesini istedi.
19 Aralık 2008
İnternet Konferansı 21 Aralık'ta ODTÜ'de Başlıyor
INET-TR konferansının bu yılki ana konuları "İnternet ve demokrasi", "İnternet yasakları" ve "çevre için İnternet". "e-devlet" forumunda yurttaşlar "elektronik devlet"i tartışacak. Üç günlük konferans herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
12 Aralık 2008
Vergi İndiriliyor, İnternet Az da Olsa Ucuzlayacak
Maliye Bakanı Unakıtan, Özel İletişim Vergisi oranının yüzde 15'ten yüzde 5'e inmesi için çalıştıklarını söyledi. Bu durumda TTNET'in 49 YTL'lik ADSL faturasında 3,6 YTL indirim olacak.
26 Kasım 2008
Türkiye'de 100 Kullanıcıdan İkisi İnternete Bağımlı
Mecliste konuşan Doç. Dr. Dilbaz, 12-18 yaş grubunun risk altında olduğunu; bağımlılığın çocukların gelişimini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Doç. Dr. Gürcan da bilişim suçları yasası ve yazılım değerlendirme enstitüsünün hayata geçmesini istedi.
13 Kasım 2008
blogger.com'a Erişim Açıldı
Diyarbakır'daki mahkeme, Lig TV'nin başvurusu üzerine erişimini yasakladığı blogger.com için yasağı, dört gün sonra, "eksik delillere ulaşılana kadar" kaldırdı.
28 Ekim 2008
Antenna ve Ortakpayda Sitelerine Saldırı yargıya Taşındı
İFEX üyesi olan düşünceyi ifade özgürlüğü alanındaki kampanyalarıyla gündeme gelen antenna-tr.org ve ortakpayda.org İnternet sitelerine saldırı savcılığa bildirildi.
30 Temmuz 2008
Erol Önderoğlu
Bu Siteye Kimse Giremiyor mu, Yoksa Sadece Ben mi?
En sevdiğiniz İnternet sitesine girmek istediniz ama beceremediniz. Sorunun sizin tarafınızda mı olduğunu, yoksa sitenin tamamen mi çöktüğünü öğrenmek için downforeveryoneorjustme.com'a bir uğrayın.
30 Haziran 2008
Kendi Adınızı Web Adresi Yapabileceksiniz
Bu konuda yetkili olan Icann adlı örgütün aldığı kararla İnternet'te yeni alan adı uzantılarının kullanılmasının önü açılıyor. Artık .com, .org, .net gibi uzantıların yanı sıra Arap ya da Asya alfabelerinde yazılmış herhangi bir kelime de uzantı olarak alınabilecek.
27 Haziran 2008
Zararlı İçerikle Mücadelede “İnternet Gönüllüleri” Devri
Bolu, Abant’ta yapılan toplantıda zararlı içeriğe sahip sitelerle mücadele için İnternet polisi ya da mahkeme yerine “İnternet Gönüllüleri İnisiyatifi” oluşturulmasına karar verildi.
20 Haziran 2008
Bilişim Reklamları Artıyor Basılı Reklam Düşüyor
AMJ'nin 15. Dünya Yayıncılar Forumu'nda, gazetelerde basılı reklamların azalması, İnternet reklamlarının artış göstermesi ve İnternet medyasında çalışma koşulları tartışıldı.
10 Haziran 2008
Türkiye'de İnternet Yavaş ve Pahalı
ITIF'in hazırladığı rapora göre 30 OECD üyesi ülke arasında genişbant İnternet erişimi sıralamasında Türkiye sondan birinci. Türkiye, genişbant İnternet erişiminin en yavaş, en pahalı ve en az olduğu ülkelerden biri.
8 Mayıs 2008
İnternet Haftası Etkinliklerle Başlıyor
İnternet'in Türkiye'ye gelmesinin üzererinden 15 yıl geçti; 20 milyon civarında kullanıcı var. Bilişim STK'leri Platformu, 7-20 Nisan arasında bir dizi etkinlik düzenliyor.
7 Nisan 2008
Avrupa Konseyi Çocuklara İnternet'i Oyunla Öğretiyor
Konsey'in "İnternet Okuryazarlığı Elkitabı"na dayalı olarak hazırladığı oyun, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 14 dilde oynanabilir. Amaç çocuklara İnternet okuryazarlığı kazandırmak.
13 Şubat 2008
"Yeni Medya Çalışmaları" Kitapçılarda
Başkent Üniversitesi'nden Mutlu Binark'ın derlediği kitapta hayatımızda gitgide daha çok yer kaplayan "yeni medya" üzerine 11 makale var.
8 Şubat 2008
Dijital Gelecek 2008 Raporu
İnternet Ana Bilgi Kaynağı Haline Geliyor
ABD'de yapılan araştırma İnternet'in bilgi kaynağı olarak kullanıldığını, sanal toplulukların sosyalleşme alışkanlıklarını değiştirdiğini gösterdi. İnsanlar İnternet'in çocuklar üzerindeki etkileri açısından çekinceli.
1 Şubat 2008
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Beş Evden Sadece Birinde İnternet Var
TÜİK araştırmasına göre interneti en fazla gençler, eğitimliler, çalışanlar ve kenttekiler kullanıyor. Temel amaç bilgi arama ve on-line hizmetler.
22 Kasım 2007
İnternet Forumu 12-15 Kasım'da Brezilya'da
İnternette Çocuk Pornografisi Nasıl Engellenecek?
100 ülkeden 2 bin katılımcı IGF'de internetle ilgili sorun ve düzenlemeleri tartışacak. Türkiye hala Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesini imzalamadı.
7 Kasım 2007
8-10 Kasım: Türkiye'de İnternet Konferansı
İnternet Gidiyor, Türkiye Arkasından Sürükleniyor
Akgül: İnterneti sahiplenen ve örgütlemek için çalışan siyasi irade yok. İnternetin ortaya çıkardığı değişimin Türkiye'de yeterince anlaşıldığını söyleyemeyiz.
2 Kasım 2007
Erhan Üstündağ
EMEK ÇAYLI'nın yorumu
You Tube’dan Facebook’a İrrasyonalitenin Yeniden İnşası
Facebook'ta "Hepimiz Hrant’ız Hepimiz Ermeniyiz” grubu hakaret ve saldırılara maruz kalıyor. Eleştiri kültürü sanal düzlemde de linç kültürüne dönüşüyor.
20 Ekim 2007
Emek Çaylı
Özgür Yazılım Bedava mı?
Özgür yazılım alanı para vaat etmiyor. Emeğiniz kadar kazanabildiğiniz bu alan, tüketim nesnesi olmak yerine kendiniz olma fırsatı sunuyor. Birleşen özgür yazılımcılar ortak akıl, ortak emekle tüketirken değil, üretirken var olmanın tatmini içindeler.
15 Temmuz 2006
Abdullah Anar
Özgür Yazılım Sizinse Neden Sizde Değil?
Özgür Yazılım sudur. Çünkü bilgisayar kullanıcısı için su kadar gereklidir. Sudur çünkü herkese aittir, yaşamsaldır. Önce suya sahip çıkmak gerekir. Bize bizim olanın nasıl da parayla satıldığının hatırlanması gerekir.
8 Temmuz 2006
Abdullah Anar
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Artık GÖÇ Zamanı
Birlikte üretmek ve herkesle paylaşmanın gerekli olduğunu düşünüyorsanız, Bilgi kamusaldır lisanslanamaz, lisanslansa dahi bu kamu lisansıdır diyorsanız, Gelecek Özgür Çözümler (GÖÇ) gerekli...
10 Haziran 2006
Abdullah Anar
1
2
3
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver