ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
iletişim yayınları
Sayfa 2
2022 Nobel Edebiyat Ödülü Annie Ernaux'nun
İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, "Ernaux, yazmanın politik bir eylem olduğunu söyleyerek, toplumsal eşitsizliğe gözlerimizi açtı" dedi. Yazarın kitapları Türkiye'de Can Yayınları ve İletişim Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.
6 Ekim 2022
Enzo Traverso anlatıyor: Bir beklenti ufkunu yeniden inşa etmek
Il Manifesto Gazetesi, İtalyalı komünist tarihçi Enzo Traverso ile “Devrim: Bir Entelektüel Tarih” kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
5 Ağustos 2022
AKTÖR, MÜTTEFİK, ŞAKÎ
Kürt Aşiretleri | Kurucu unsur mu, "aparat" mı?
Kürtlerin toplumsal tarihine önemli bir katkı sunan ve 25 aşiretin geçmişine odaklanan “Kürt Aşiretleri” kitabıyla ilgili, kitabı derleyen Tuncay Şur ve Yalçın Çakmak’la konuştuk.
4 Temmuz 2022
Tuğçe Yılmaz
BİANET’E GELENLER
Okulda yaşanan garip olaylar... İmdat, Öğretmenim Havalandı
Sabine Ludwig'in kaleminden çıkan ve beyazperdeye de (Eyvah Öğretmenim!, 2015) uyarlanan maceranın yeni kitabı "İmdat, Öğretmenim Havalandı", İletişim Yayınları tarafından yayınlandı.
12 Şubat 2022
'ÇOCUK DÜŞMANLIĞI' KİTABINI, ÇEVİRMENİ AKSU BORA ANLATTI
Meselenin adı: Çocuk düşmanlığı
Elisabeth Young-Bruehl'in "Çocuk Düşmanlığı - Çocuklara Karşı Önyargıyla Yüzleşme" kitabının çevirmeni Aksu Bora, "'Düşmanlık' kelimesini kullanmanın gereğine inandım, hafifletici herhangi bir ekleme, açıklama yapmak istemedim. Meselelerin adını koymanın önemine inanırım" diyor.
17 Kasım 2021
Ayşegül Özbek
Erivan Radyosu: Kürtler’in sınır ötesi sesi
Yasaklı olan Kürtçe’yi konuşamayan Kürtller için sessizliğin içinde bir ses oluyor. Konuşamayan Kürd’ün dili oluyor. Bu topraklarda kendi diliyle ağıt yakamıyorken, radyoda kendi diliyle şarkı, radyo tiyatrosu dinliyor, haber alıyor. Radyo bu anlamıyla Kürtler arasında ortak hayallerin varlığına katkı sunuyor.
17 Ekim 2021
Ferid Demirel
ORTA ANADOLU KÜRTLERİ
Sahi, “Konya’da Kürt mü var?”
“Konya’da Kürt mü Var?" kitabı İletişim Yayınları'ndan çıkan Hacı Çevik, birçok insanın bilmediği Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerindeki Kürt nüfusuna, siyasallığına ve yaşamlarına ve bu bölgelerden Almanya ve İsveç’e yapılan göçlere odaklanıyor.
9 Mayıs 2021
Tuğçe Yılmaz
KAYIHAN PALA VE OSMAN ELBEK ANLATIYOR
Türkiye'nin salgın yılı: Başarı mı, başarısızlık mı?
İlk koronavirüs vakasının açıklanmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Türkiye, Sağlık Bakanlığı'nın sıklıkla açıkladığı gibi bu süreçte bir "başarı öyküsü" gerçekten yazabildi mi? Hekimler Osman Elbek ve Kayıhan Pala bianet'e anlattı.
11 Mart 2021
Dilek Şen
Bir yılın muhasebesi: Pandeminin Düşürdüğü Maskeler
Hekimler Osman Elbek ve Kayıhan Pala'nın Türk Tabipleri Birliği'nin bilimsel birikim ve alan deneyimini yansıtarak hazırladığı "Pandeminin Düşürdüğü Maskeler", salgınla mücadeleyle geçen bir senenin her yönüyle bir muhasebesini yapıyor.
1 Mart 2021
BURÇİN TETİK "ANNEMİN KABURGASI"NI ANLATIYOR
“Aile bizim ilk polisimiz, ilk yargıcımız, ilk mahkememiz”
"Annemin Kaburgası” isimli ilk öykü kitabı okurla buluşan Burçin Tetik, “İçimde hiç susmayan bir edebiyatçı var” diyor.
25 Aralık 2020
Evrim Kepenek
“Annemin Kaburgası” okurla buluştu
Annemin Kaburgası, kimliğinden onur duyanların, aşkı özgürce yaşayanların, göçmenliğin dilini en iyi bilenlerin, cinselliğin üzerindeki toplumsal tahakküme meydan okuyanların, basmakalıp değerlerden ve birörnek yaşam biçimlerinden usananların öyküleri.
21 Aralık 2020
Kadınlardan tacizci erkeklere: “Uykuların kaçsın”
Yazar Hasan Ali Toptaş’ın tacizlerinin açıklamasının ardından kadınlar farklı meslek gruplarından erkeklerin de yer aldığı “tacizci, mobingci erkek” listesi hazırlamaya başladı. Öte yandan, İletişim Yayınları, “Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz. Bora Abdo ile olan yayın ilişkimizi sona erdiriyoruz” dedi.
10 Aralık 2020
Haldun Taner Öykü Ödülü Nurhan Suerdem'in oldu
Nurhan Suerdem’in “Maruzatım Var” adlı öykü kitabı, bu yıl 31’incisi verilen 2020 Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.
8 Ekim 2020
SİBEL ÖZ "OYUNCU" KİTABINI ANLATTI
"Adile Naşit Hepimizdi, Bu Yüzden Çok Güzeldi"
Sibel Öz kitabını bianet'e anlattı: "Adile Naşit'in neredeyse soy ağacını çıkardım. Adile Naşit, tıpkı hayattaki duruşu gibi, ne sadece Türk'tü, ne sadece Ermeni'ydi, ne de sadece Rum'du. Adile Naşit hepsiydi, bu yüzden hepimizdi. Bu yüzden çok güzeldi."
29 Şubat 2020
Ayşegül Özbek
Bir Anti-Yıldız: Adile Naşit
Adile Naşit'in sadece oyunculuğu değil, tüm yaşamını mercek altına alan Sibel Öz'ün "Oyuncu-Yeşilçam Yıldız Sisteminde Bir Anti-Yıldız: Adile Naşit" kitabı İletişim Yayınları'ndan çıktı.
5 Şubat 2020
Hayatın İçindeki İktisat: Modern İnsanın İktisadi "Arızaları"
N. Emrah Aydınonat ile Ü. Barış Urhan tarafından derlenen ve iktisadi sorunlarımıza yanıt arayan “Hayatın İçindeki İktisat” kitabı İletişim Yayınları'ndan çıktı.
14 Ocak 2020
Tansu Pişkin
BÜŞRA BAKAN YAZDI
Yetimlik Yalnız Babasızlıkla mı Olur?
Hatice Meryem kaleme aldığı bu hikâye ile okuruna yetimliğin aslında duyulmama ile başladığını gösteriyor, o yetimlik hissinden sıyrılmak da neden duyulmak -hatta dahası, dinlenmek- ile mümkün olmasın?
16 Şubat 2019
Büşra Bakan
Bir Hatırlama Biçimi Olarak: Aile Yadigarları
Rita Ender, yeni kitabı Aile Yadigarları'nda Türkiye'de yaşayan 30 Yahudi aileye "Aile Yadigarlarını" soruyor. Kimininki gazozlu kek tarifi, kimininki hesap makinesi, kimininki penis tutacağı...
22 Aralık 2018
Pınar Tarcan
KEREM YILMAZ'DAN
IŞİD Türkiye'deki Ağlarını Nasıl Ördü?
Aileleri tarafından kendi hallerine terk edildiklerini düşünen gençler, kişisel ilişkileriyle ulaştıkları ya da onlara ulaşan kişiler aracılığıyla radikalleşiyor, sonunda onları cihata götürecek yol için hazırlanmaya başlıyorlar.
15 Eylül 2018
Kerem Yılmaz
ZAFER DORUK YAZDI
Tüm Ülkelerin Serserileri Birleşiniz!
"Yaşasın Tüm Ülkelerin Serserileri! Yaşasın Yolların Filozofları! Tüm Ülkelerin Serserileri Birleşiniz!" Vecdi Çıracıoğlu'nun Serseri Standartları Sempozyumu romanı İletişim Yayınları tarafından yeniden basıldı.
8 Eylül 2018
Zafer Doruk
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
HAZAL BAYAT YAZDI
Darbelerin Arasında Hayal Kurmak
Attilâ Şenkon, 60 ve 80 darbeleri arasında sıkışmış, silah sesleri ve seçim tartışmalarıyla dolup taşan çocukluğu arkadaşlıklarına, aşklarına, gençliğinin kargaşalarına, yazar oluş macerasına uzanan bir hikaye anlatıyor.
7 Temmuz 2018
Hazal Bayat
İBRAHİM DİZMAN'LA SÖYLEŞİ
Ordu'nun Derelerinden "Adı Başka Acı Başka" Bir Hikaye
İbrahim Dizman, yeni kitabı "Adı Başka Acı Başka"da Ordu'nun son bakırcı ustası Harutyan Artun'un hikayesini anlatıyor. Alttan alta hissedilen "güvencin tedirginliği" ve Ordu üzerine...
23 Haziran 2018
Uğur Biryol
"Şehir Hastaneleri Neden Sorunlu" Sorusuna 15 Makaleyle Yanıt
Türk Tabipleri Birliği Şehir Hastaneleri İzleme Grubu tarafından hazırlanan “Türkiye’de Sağlıkta Kamu-Özel Ortaklığı: Şehir Hastaneleri” kitabı, devletin sağlık politikaları doğrultusunda sayıları hızla artan “şehir hastaneleri”ni farklı açılardan ele alıyor.
8 Haziran 2018
PÜREN MUTLUTÜRK MERAL YAZDI
Bir Hayal Tuttum!
Ütopyalar: Politikayla Arzunun Kesiştiği Yer”, konferans gibi ütopya meselesine farklı alanlardan ve mesafelerden yaklaşan yazıları içeriyor. Bu da okuru, ütopyaların akademik düşüncenin çok ötesine giden bir konu olması açısından şaşırtmıyor.
7 Nisan 2018
Püren Mutlutürk Meral
HALUK KALAFAT YAZDI
Futbolun "Umumi" Tarihinin Erken Sayfaları
Futbolu doğal olarak seven her çocuğun hayali olmalı üst direği olan iki kale arasında top koşturabilmek; kalelerin ağlarının olması ise pembe bir düş...
3 Şubat 2018
Haluk Kalafat
PINAR TARCAN YAZDI
"Türkiye'de Yahudi Olma"nın Her Hali Bu Kitapta
Raşel Meseri ve Aryin Kurel, "Türkiye'de Yahudi Olmak: Bir Deneyim Sözlüğü" kitabında azınlık olma halinin getirdiği 'trajikomik' hikayelerden her anlamda A'dan Z'ye bir kolaj.
25 Kasım 2017
Pınar Tarcan
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
İletişim Yayınları: Kavala’ya Yargısız İnfaz Girişimi Yürütülüyor
İletişim Yayınları’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kavala’nın tutuklanmasıyla ilgili “Bu operasyon, epeydir devam eden ve nerede duracağı bilinmeyen siyasal ve kültürel kırımın bir parçasıdır” denildi.
3 Kasım 2017
İletişim Yayınları ve Birikim Dergisinden Osman Kavala İçin Çağrı
İletişim Yayınları ve Birikim dergisinden yapılan yazılı açıklamalarda beş gündür gözaltında tutulan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması talep edildi.
24 Ekim 2017
ERDİ GALATA YAZDI
Mukaddes Dünyanın Menzilleri
Aşkın Yedi Menzili, ismiyle müsemma bir roman, yani derdini en başta anlatıyor, tedavisini ise romanın içerisinde kendine yer edinmiş sözcük, cümle kalıbı ve tasvirlerle ortaya koyuyor.
7 Ocak 2017
Erdi Galata
Haberleri Okumak İçin
Yasemin İnceoğlu ve Savaş Çoban’ın derlediği Haber Okumaları, 17 makale ile Türkiye’de haberciliğin geldiği noktayı anlatıyor.
30 Aralık 2016
Gizem Kılıç
İletişim'in Resimli Edebiyat Takvimi ve Metis Ajanda Çıktı
Metis’in 2017 ajandasını “Hiçbir yerden” başlığıyla çıktı. İletişim Yayınları’nın bir klasik haline gelen Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi de 50'nin üzerinde yazarın katkısıyla hazırlandı.
19 Aralık 2016
İletişim Yayınları'nın "Abisi": Nihat Tuna
İletişim Yayınları onsuz eskisi gibi olmayacak. Hayat da öyle olmayacak. Nihat Tuna’yla tanıştığımız, derdimizi neşemizi paylaştığımız, arkadaşlık yoldaşlık ettiğimiz için şanslıydık. Onu unutmayacağız, unutamayız.
23 Eylül 2016
1
2
3
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver