ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
gazetecilik
Sayfa 6
Işıl Cinmen'e Musa Anter Ödülü
20. Musa Anter ödüllerine, Gök, Doğan, Peker, Cinmen, Ağuş, Bal, Bayar, Ulusan, Boğatekin layık görüldü. bianet editörü Işıl Cinmen de jüri özel ödülünü aldı.
17 Eylül 2012
Suriye'de "Basın Yeleği" Korumuyor
Suriye'de kaçırılan gazetecilerden hala haber yok. Halep'e gidip dönen gazeteciler Aygün ve Ocak, Suriye'ye gitmenin büyük bir hayati risk taşıdığını söylüyorlar. Mete Çubukçu da Suriye'de iki tarafın da gazetecileri hedef aldığını belirtiyor.
22 Ağustos 2012
Nilay Vardar
GAZETECİ HAMDİYE ÇİFTÇİ'DEN
Yıllar Sonra Dışarıda Olmak!
Şimdi, zindanda geçen iki koca yıldan sonra yine dışarıda mesleğime dönmekten büyük mutluluk duyduğumu söyleyebilirim. Şimdi dışarıda olduğuma sevinmeli miyim, üzülmeli miyim? Hiç bilmiyorum.
23 Temmuz 2012
Hamdiye Çiftçi
MEDYA ETİĞİ PLATFORMU
“Gazeteci Adil, Tarafsız ve Cesur Davranmalı”
Medya Etiği Platformu, Esad ile röportaj talepleri kabul olan dört gazeteciden üçünün “propoganda olur” diyerek röportajı yapmaktan vazgeçmesine yönelik yaptığı basın açıklamasında gazetecilik ilkelerini hatırlattı.
6 Temmuz 2012
Gazetecilerin Tasması mı Var?
Arslan, Aykol, Tezcan, Akinan ve Beki, Başbakan Erdoğan'ın gazeteciler için söylediği "Bunların boynundaki tasma dün ulusaldı, bugün terfi ettiler, uluslararası tasmaları boyunlarına taktılar" sözlerini bianet'e değerlendirdi.
28 Mayıs 2012
Ayça Söylemez
Gazetecinin Rüyası: Bach Eşliğinde Çiçek Yetiştirmek
Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra her şeyi geride bırakıp Fırtına Vadisi'ne yerleşen ve çiçek yetiştirmeye başlayan Bat, geride bıraktıklarını hiç özlemediğini söylüyor.
19 Mayıs 2012
Uğur Biryol
ESRA ARSAN'LA MEDYA SÖYLEŞİSİ
"Cesur Ol, İstifa Et"
Medya, gündem kadar karışık. Artık hiçbir gazeteci için “Ona bir şey olmaz” denemiyor. İktidar el değiştiriyor ve yeni bir muhalefet ortaya çıkıyor. Doç. Dr. Esra Arsan'la konumuz, 2012'nin tekinsiz Türkiye medyası.
23 Şubat 2012
Işıl Cinmen
Gazetecilere Yıpranma Hakkı İçin İki Teklif
MHP'li Kalaycı ve CHP'li Ekşi, gazetecilere yıpranma payı haklarının geri verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Ekşi, bu haktan sadece olay yerindeki muhabir, fotomuhabir ve kameramanların yararlanmasını istedi.
15 Kasım 2011
VAN DEPREMİ
Depremde Gazeteci Olmak
Van'da 5,6 büyüklüğündeki depremde gazeteciler ile kurtarma ekiplerinin konakladığı iki otelin yıkılması sonucu bölgede görev yapan gazeteciler, çalışma koşullarını anlattı.
10 Kasım 2011
Nilay Vardar,Ekin Karaca
"Kışanak Gazetecilik Faaliyeti için Oradaydı"
BDP Eş Başkanı Kışanak'ın "Kışanak örgüt denetiminde" başlığı ile yayınlanan haberiyle ilgili BDP yaptığı açıklamada, fotoğrafın Kışanak'ın Özgür Gündem'de gazeteciyken yaptığı röportaj sırasında çekildiğini belirtti.
3 Ekim 2011
New York Times'da 160 Yıl Sonra Kadın Yayın Yönetmeni
New York Times gazetesinin 160 yıl sonra ilk kez bir kadını yayın yönetmeni oluyor. Okuyucular Jill Abramson'un yayın yönetmeni olmasını olumlu karşılarken, gazetenin bunun için 160 yıl beklemesi de eleştiriliyor.
3 Haziran 2011
Yaşar Kemal ve Röportaj Yazarlığında 60 Yıl
1950'li yıllarda Anadolu'yu karış karış gezerek röportajlar yapan Yaşar Kemal'in çalışmaları Yapı Kredi Yayınları tarafından derlendi. Kitapta foto-röportaj ustası Ara Güler'in çoğu ilk kez günışığına çıkan Yaşar Kemal fotoğraflarına yer veriliyor.
7 Mayıs 2011
Haluk Kalafat
ŞAHİN ARTAN YAZDI
“Derin Bilgi Gazeteciliği”
“Güvenlik birimleri”ne dayanarak haber yapma furyasının basın dünyasına çöreklenişinde Peyanis olayı bir dönüm noktası olarak görülebilir. Dönüm noktası, çünkü yaşanan olayın verdiği acıyla doğru orantılı bir duyarsızlık bu furyada belki ilk kez böylesine kendini gösteriyordu.
27 Nisan 2011
Şahin Artan
NİHAT HALICI YAZDI
Dijital Devrimin Bir Sonraki Durağı
Sanayi devrimi üretim sürecine makineyi soktu. İşçiye yeni bir rol biçildi. Dijital devrimde ise gazetecilik, doktorluk, öğretmenlik ve mühendislik gibi meslekler yeni görev tanımlarına ihtiyaç duyuyor...
19 Şubat 2011
Nihat Halıcı
ÖZLEM ZINGIL'DAN
"Gerçek Demokrasi Mücadelesini de Biz Veririz" Gazeteciliği
AKP'li Kuzu'yu protesto eden öğrencilere "Sizden bir omlet olmaz" diye seslenen Taraf gazetesi "gerçek bir demokrasi mücadelesi" verdiğini söylüyor.
22 Aralık 2010
Özlem Zıngıl
NECATİ SÖNMEZ'DEN LEYLA İPEKÇİ'YE YANIT
Karalama, İnsaf, Vicdan, vs.
Yazımdaki temel dert yeterince açık sanıyordum, daha somutlayarak ifade edeyim: 1990'ların başında Bosna'daki vahşetin acısını duymak, gereğini yapmak ne kadar önemli bir sanatçı ve aydın sorumluluğu ise, Gazzelilerin ve tüm Filistinlilerin ortak çağrısına kulak vermek de o derece önemlidir.
17 Ekim 2010
Necati Sönmez
Leyla İpekçi'ye bianet'le İlgili Hatırlatmalar
İpekçi'nin "Karalama kampanyası bu kez bianet'ten" yazısından, Kaplan Film'in Altın Portakal protestosunun "Kusturica'yla aynı sofraya oturmamak" olduğunu öğreniyoruz. Yazıdaki bazı bilgilerin düzeltilmeye ihtiyacı var. Bir de şunu hatırlatmak gerekiyor: "Karalama kampanyası" sözüyle "bianet" adı yan yana gelmez.
15 Ekim 2010
Tolga Korkut
Galata'da Basın Fotoğrafçılığı Dersleri Başlıyor
Fotoğraf Akademisi'nin iki yıllık eğitim programı 6 Kasım'da başlıyor. 18 yaşından büyüklerin katılabildiği programa başvurular 30 Ekim'de bitiyor. Programın hedefi, yenilikçi, araştırmacı, eleştirel ve etik değerleri güçlü basın fotoğrafçılarının yetişmesine katkıda bulunmak.
7 Ekim 2010
"Gazeteciler Deprem Haberlerinde Travmayı Beslememeli"
Medyada depremle ilgili birçok haber yer aldı; ancak okuyucular bu haberlerden uzak duruyor. Psikiyatri Derneği’nden Doç. Dr. Kaya, bianet’e bu durumun nedenlerini ve nasıl çözülebileceğini anlattı: Gazeteciler bu travmayı beslemek yerine dayanışmayı artıran, bilgilendirici haberler yapmalı.
19 Ağustos 2010
Çiçek Tahaoğlu
HABER NEDİR, NASIL YAPILIR?
Hükümet Bir Gazetecilik Kılavuzu Hazırlamalı Artık!
Art arda yapılan açıklamalar gösteriyor ki hükümetin yükselen çatışmayı göğüsleyerek "açılım"a devam etmekte kararlı. Erdoğan, Gül ve Atalay'ın açıklamaları eğitime muhtaç gazetecilerin "terörle mücadele haberciliği" konusunda bilinçlendirilmeleri için gerekli engin deneyime ulaştıklarını gösteriyor.
23 Haziran 2010
Erhan Üstündağ
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Gazeteciler Susmasın, Meslek Örgütleri'nde Konuşsun!
Gazetecilik kuruluşları, sektördeki sömürü ve yabancılaşmayı, tetikçi haberciliği, sermaye kayırmacılığı, ırkçılık ve nefret söylemi vb konuları tartışmaya açarak, uzun vadede mesleği bütünleştirmeye zemin hazırlayabilecek zorlu bir süreci başlatmalılar...
3 Mayıs 2010
Erol Önderoğlu
AHMET TÜRK'E SALDIRI
Sazak: Gazeteci Şiddeti Hoş Göremez, Özdil Saldırıyı Övdü
Milliyet Okur Temsilcisi Sazak, Hürriyet yazarı Özdil'in saldırıyı gerekçelendirmesini eleştirdi: "Ahmet Türk'ü hedef gösteriyor. Saldırganın elinde silah olsaydı ne diyecektiniz? Başka olaylarla dengelemeden, açıkça kınamak gerekirdi. Mağduru değil, saldırganı anlamaya başladığınızda, bunun sonu yok. Hitler'in de gerekçeleri vardı."
15 Nisan 2010
Tolga Korkut
YAVUZ BAYDAR'DAN
Çukurca'nın Dersleri
Geçen yıl Çukurca'da patlayan mayınlar ile ilgili son tespitler sadece kurumsal tavırların değil, gazeteciliğin de sorgulanmasına yol açtı. Medyanın kendi 'mayınlarını' temizlemesi gerekli.
12 Nisan 2010
Yavuz Baydar
Gazeteci Adayları İçin Finlandiya Programı
Ağustosta bir aylığına Finlandiya'yı ziyaret ederek ülkeyi yakından tanımak isteyen son sınıf öğrencileri ve yeni mezunlar 31 Mart'a kadar programa başvurabilir.
25 Mart 2010
Necati Doğru: Vatan'dan İstifa Ettim
Köşe yazarı Doğru, İstanbul belediye başkanı ve iktidarı yolsuzluğun üzerini örtmekle suçlayan yazısı gazeteden çıkarılınca istifa ettiğini söyledi. Yayın yönetmeni Mutlu iddiayı reddetti; "Bir yere bırakmayız" dedi.
19 Mart 2010
Bawer Çakır
GSÜ "İleti-ş-im" Dergisinin Yeni Sayısında "Pazarlama" Var
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hakemli dergisi İleti-ş-im’in Aralık 2009 sayısı yayımlandı. Bu sayıda pazarlama iletişimi ve gerçek ile temsili arasındaki ilişki tartışılıyor.
3 Şubat 2010
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Naomi Klein: Dink'in Yarattığı Kolektif Bellek Bize Yol Gösterecek
Gazeteci Klein, İstanbul'da verdiği konferansta kapitalizmin ve geldiği son aşamada neoliberalizmin insanlığı felakete sürüklediğini belirtti; Haiti örneğini verdi. Klein, Filistin'de şiddetsiz direnişin çözümü zorladığını belirtti.
26 Ocak 2010
MEDYA KÖŞESİ
DoğanFM'in Yerine HükümetTV Değil Yurttaş.Org Lazım
Doğan'ın geri çekilmesiyle medyada başlayan "yeni dönem", yurttaşların hak ve özgürlüğünü hayata geçiren yeni bir iletişim düzeni getirmiyor; medyada üretim ilişkilerini değiştirmiyor. Bunun için sermaye gazeteciliğinin krizini sorgulamak gerekli ve İnternetle birlikte hiç olmadığı kadar fazla imkan var.
12 Ocak 2010
Erhan Üstündağ
BURAK TEKİN'DEN
Taraf ve Gazetecilik: Düşünmemek Hataya Düşmektir*
Ben hala daha daha sağlam bir özeleştiri bekliyorum. Bu tür bir skandal bu kadar kolay geçiştirilemez. Özellikle de deyimleri arasında, toplumu çok isabetli biçimde yansıtan "çamur at izi kalsın" yer alan bir ülkede, birilerini cinayetle itham etmek bu kadar kolay olmamalı.
26 Ekim 2009
Burak Tekin
GAZETECİLİK
Polis ve Taraf Yargıladı: NTV Cinayetten Mahkum!
BBP'li Yazıcıoğlu ve beş kişinin öldüğü kazaya NTV'den gelen telefon aramalarının neden olduğunu öne süren Taraf gazetesi, gazetecinin kendi aklı yerine "sızma bilgi"ye yaslanarak gerçeğe yaklaşmasının zorluğunu bir kez daha gösteriyor.
22 Ekim 2009
Erhan Üstündağ
MUSTAFA SÜTLAŞ'TAN
5N 1K'nin En Önemli Harfi Hangisi?
Bu köşenin yazarının 26 yaşındaki kızı, kızının teyzesi, teyzesinin ayrıldığı eşi, o eşin sonraki nişanlısı ve durumları üç aşağı beş yukarı onlarla aynı olan 10'u aşkın insan üç ayı aşkın bir zamandır cezaevindeler. Gazeteciler bunun "neden" olduğunu hala sormuyor.
6 Ağustos 2009
Mustafa Sütlaş
ASKER, POLİS, MEDYA
Gazeteci Güvenlik Sektörünün Neresinde?
TESEV Yayınları'ndan çıkan kitapta gazeteci-güvenlikçi ilişkileri "kötü örnekler" üzerinden inceleniyor ve demokratik standartlara ulaşmak için medyanın gözetim rolü tartışmaya açılıyor.
20 Temmuz 2009
1
...
3
4
5
6
7
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver