ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 105
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Seçim Demek İçin!
Muktedir olarak Erdoğan ve partisi bu süreç içinde deneyebileceği / yapabileceği bütün şiddet yöntemlerini denediler. Ancak birbirleriyle büyük kavgalar edenler ancak yine birbirleriyle barışmayı dener.
19 Mayıs 2018
Şeyhmus Diken
PERİHAN TUNÇBİLEK’TEN
Ayrımcılığa Her Yerde, Her Zaman Karşı Çıkabilirsiniz
Olaylar ve eylemler olup bittikleri halleriyle değil, seyircilerin, yani bizlerin, hepimizin tanıklığıyla ve bu tanıklık sırasında verdiğimiz tepkilerle toplumsal belleğe yerleşir.
19 Mayıs 2018
Perihan Tunçbilek
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Bir Yaz Gecesi Rüyası
Popovski'nin yönettiği Bir Yaz Gecesi Rüyası, hayalle gerçeği, rüyayla uyanıklığı harmanlayan Shakespeare’in, hayal temasını eksenine alarak karnaval havasında ilerleyen fantastik bir oyun inşa ediyor.
12 Mayıs 2018
Merve Küçüksarp
EDEBİYATTA AŞK SÖYLEŞİLERİ - 1
Neşe Yaşin: Aşk, Öteki İle Kurulan En Anlamlı İlişki
"Birisinin bize duyduğu aşk bizi doruklara yerleştirir, Bizim duyduğumuz aşk ise bir paradigmaya göre yerlerde sürünmemizdir ama bana kalırsa o da ruhsal bir yücelme, yükselme halidir" diyor Neşe Yaşin.
12 Mayıs 2018
Deniz Mahabad
TİYATROYA BAKIŞ / BİRCAN YORULMAZ
Ayrılmayı da Öğrenmek Lazım / Mutluyduk Belki Bugüne Kadar
“Mutluyduk Belki Bugüne Kadar”ın filmin hareketli, kısmen efektli baskın görsel yapısına karşın tiyatrodaki sadeliğini çok daha fazla beğendim.
12 Mayıs 2018
Bircan Yorulmaz
BÜŞRA KÜÇÜK'TEN
Daha Daha Nasılsınız?
En son ne zaman bir arkadaşınızla birlikte, bir ormanda konuşmadan saatlerce yürüdünüz? En son ne zaman evinizin, hep gittiğiniz kafelerin, koşuşturduğunuz sokakların dışına çıkıp bir dostunuzla doğaya döndünüz?
12 Mayıs 2018
Büşra Küçük
Suriye Savaşı'nın Anıları Bu İllüstrasyonlarla Kitap Oldu
Democrasy Now! Ortadoğu'yu "Silah Kardeşliği: Suriye Savaşı'ndan Anılar" kitabına imza atan Suriyeli gazeteci Marwan Hisham ve savaşı yaptığı illüstrasyonlarla anlatan Molly Crabapple'dan dinledi.
12 Mayıs 2018
PINAR ÖZTÜRK VE MUSTAFA ŞAHİN KARAÇAM’DAN
Kahrolsun Bazı Niyetler
Uluslararası Atletizm Birliği'nin kadın sporcular için "adil oyun ortamı ve eşitliği sağlamak için" çıkardığını söylediği yönetmelik, spor feministleri, eleştirmenleri ve aktivistler tarafından tepkiyle karşılandı.
12 Mayıs 2018
Mustafa Şahin Karaçam ,Pınar Öztürk
PÜREN MUTLUTÜRK MERAL YAZDI
Hayatı Gırgır’a Almak!
Türkiye’de karikatürün tarihi Tanzimat’a kadar gidiyor. Sadece Osmanlı zamanında değil, “modern” Türkiye tarihi içerisinde de mizah dünyasına damgasını vurmuş, popüler kültürde yer alan önemli karikatür dergiler var. Bunlardan biri de Gırgır.
12 Mayıs 2018
Püren Mutlutürk Meral
SELMA EROĞLU YAZDI
Ne Kadar Kolektif, Nereye Kadar Kolektif?
Savaş ve talan politikalarının hız kazandığı bu günlerde, mücadele ediyor olmak zaten zorken güçlü bir örgütlenme yaratamadığımız için mücadeleyi büyütmek iki kat zor, bezdirici ve isyan ettirici bir hal aldı.
12 Mayıs 2018
Selma Eroğlu
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
ULAŞ BAŞAR GEZGİN YAZDI
Sanat Dünyamızda Ermeniler Üzerine
Levon Panos Dabağyan, "Osmanlı Ermenileri -Âmiralar, Devlet Adamları,Mimarlar, Hekimler, İlim Adamlar" kitabından sonra "Sanat Dünyamızda Ermeniler"i yazmış. Bu çalışmada, yazarlarla şairlerin eksikliği göze çarpıyor. Belki de 3. cilt onları kapsayacaktı
12 Mayıs 2018
Ulaş Başar Gezgin
SERDAR KORUCU YAZDI
Eski Patrikhane Binasından Geçen Mardin Bienali
“Sözden Öte” teması ile gerçekleştirilen 4. Mardin Bienali'nde eserlerinin yer aldığı mekanlar içinde öne çıkanlar arasında, Meryem Ana Kilisesi ve bugün Mardin Müzesi olarak kullanılan Süryani Katolik Patrikhanesi binası bulunuyor.
12 Mayıs 2018
Serdar Korucu
MURAT TÜRKER YAZDI
Gurbette Berber Muhabbetleri
Brüksel'in Müslüman nüfusunu yoğun olarak barındıran Molenbeek semtindeki berber dükkânında terörizm konuşulan mevzuların başlıcası haline geliyor…
12 Mayıs 2018
Murat Türker
SİNAN OK YAZDI
İhraç Edilen Kadınlar ve Kadın Seçmenler
Kadınlar; zor şartlar altında aldıkları eğitim ve sahip oldukları iş, uzaklaştırıldıkları toplumsal statü ve içinde yaşadığımız toplumsal cinsiyet eşitsizliği göz önünde bulundurulduğunda daha adaletsiz bir yaşama mahkum bırakıldı.
12 Mayıs 2018
Sinan Ok
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Arif’in Cemo’ya Mektupları
Ahmed Arif’in Cemo’ya Mektuplar’ın ilk baskısı 26 yıl önce 1992’de Kaynak yayınlarından çıkmıştı. Henüz, çiçeği burnunda bir yayınevi yeniden basmış. Alın, defalarca okuyun. Kitaplığınız mahrum kalmasın…
11 Mayıs 2018
Şeyhmus Diken
FUNDA DÖRTKAŞ YAZDI
Hayallere Yolculuk
Hayallere Yolculuk, 54 Afrika ülkesini kapsayan 60 bin kilometrelik uzun bir seyir. Her ülke ayrı bir belgesel kaydı aynı zamanda. Şu âna kadar 7 ülkenin belgeselini Hasan Söylemez’in youtube kanalından izleyebiliyorsunuz.
5 Mayıs 2018
Funda Dörtkaş
Ermenistan’daki Protesto Nasıl Başarılı Oldu?
Ermenistan’daki protestoların önemli isimlerinden Armen Grigoryan hareketin nasıl başarılı olduğunu anlatıyor. Kullandıkları önemli taktikleri paylaşıyor.
5 Mayıs 2018
ONSUN MERYEM YAZDI
Yüz Yüze Bakınca Yüz Yere Bakar
Tek başına kalanların halini biliyoruz, sosyal ağlarda güvenli gezinmemizin yolu kendi zümremizi oluşturmak. Bindiğimiz dolmuştaki sürücülerin yan koltuk yancıları gibi, her dediğimizi onaylayan yancılarımız olsun istiyoruz.
5 Mayıs 2018
Onsun Meryem
Komünist Manifesto'da Kadın, Çocuk ve Aile
"Çocukların aileleri tarafından sömürülmesini ortadan kaldırmak istemekle mi itham ediyorsunuz bizi? Bu cürümü işlediğimizi itiraf ediyoruz."
5 Mayıs 2018
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Kenti Turizm "Oscar"ıyla Taçlandırmak!
Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu üyesi Turizm gazetecileri yazarları Derneği Diyarbakır’da yaptığı bir toplantıda kenti “Turizm Oskarı” ile ödüllendirdiklerini bir basın toplantısı ile açıkladılar.
5 Mayıs 2018
Şeyhmus Diken
BELGESELİN İZİNDE / MURAT TÜRKER
Gizli Servislerin Müdahalesi mi İyi, Savaş mı?
İsrail'deki muhalif sinemacılar rejimin foyalarını tek tek ortaya çıkarıp tabuları yerle bir etmeye devam ederken, Mossad hakkındaki belgesel gizli servisin içyüzüyle seyirciyi bir ölçüde tanıştırıyor.
5 Mayıs 2018
Murat Türker
HAKAN ATAMAN YAZDI
Ölümcül İttifaklar: Bir Ezop Masalı
İçinde bulunduğumuz koşullarda, otoriteryan davranışların o ya da bu şekilde bir arada sergilendiği, son derece ölümcül bir ittifak döneminden geçiyoruz. Ancak bu türden ittifaklara Türkiye pek de yabancı sayılmaz.
5 Mayıs 2018
Hakan Ataman
BESİME ŞEN YAZDI
Filmlerde Kendileri Olmaya Çalışan Kürtler!
Hewno Bêreng, Diyarbakır’ın gerek politik gerekse tarihsel imgesine dayalı romantik ve klişe temsiline karşı, alternatif referanslar ortaya koyuyor.
5 Mayıs 2018
Besime Şen
ELİF AKGÜL'ÜN RÖPORTAJI
Nil Sakman'dan "Kendine Ait Bir Kalem"
"Kendine Ait Bir Kalem: Kadın Yazımı Üzerine" kitabı İthaki Yayınları tarafından basılan Nil Sakman ile kadın yazını üzerine konuştuk.
5 Mayıs 2018
Elif Akgül
SİMTEN COŞAR YAZDI
Faşizm, Faşist, Faşistik – Adını Koyamamak
21. yüzyılın faşizm hattına yerleştirilebilecek tahakküm örneklerinden biri olarak Türkiye’de seçim öncesi siyasetin halini kakofoni olarak tanımlamam, faşist hattı II. Dünya Savaşı’nın bitimiyle sonlandırmayan bir okuma denemesinden kaynaklanıyor.
5 Mayıs 2018
Simten Coşar
MARX 200. YAŞINDA
Yanıt Marx'ta
Tarık Z. Ekinci, Selahattin Demirtaş, Fatmagül Berktay, Figen Yüksekdağ, Tanıl Bora, Melek U. Taylan, Sebahat Tuncel, Hilal Onur İnce, Müge G. Sökmen, Kadir Akın, Bülent Danışoğlu, Seyfi Öngider, Serdar M. Değirmencioğlu, Gültan Kışanak Marx'tan alıntı yaptı.
5 Mayıs 2018
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
SERDAR KORUCU YAZDI
Müslüm Baba’nın Memleketinin Soykırım Geçmişi
Son yıllarda Müslüm Gürses’in Müslümanlaş(tırıl)mış Ermenilerden biri olduğu iddiası sık sık gündeme geldi. Bu doğrulanamasa da kesin olan şey, “Müslüm Baba”nın 65 yıl önce doğduğu toprakların soykırım geçmişine sahip olduğu…
5 Mayıs 2018
Serdar Korucu
SERDAR KORUCU YAZDI
Trabzon’un Camiye Dönüştürülen Kiliseleri
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde, Molla Halil Camii tartışma yarattı. Nedeni cami mimarisinin kiliseye benzediği iddiasıydı. Halbuki aynı bölgede çok sayıda kiliseden dönüştürülen cami bulunuyor.
28 Nisan 2018
Serdar Korucu
MEHTAP DOĞAN YAZDI
“Görünmez Olmak Değil, Oldukları Gibi Görünmek İstiyorlar”
“Oğlanlar”, 14 yaşındaki yakın arkadaşlar Kim, Bella ve Momo’nun hikayesini anlatıyor. Büyümek kafalarını karıştırırken, hayatlarını da zorlaştırıyor. Çünkü oğlanlar da büyüyor ve erkeklerin tekelindeki ergen şiddetine maruz kalıyorlar.
28 Nisan 2018
Mehtap Doğan
ELİF ÜNAL YAZDI
"Erkek Kutusu" Metoduyla Bir Araştırma: Zehirli Erkeklik ve Cinsel Taciz
Promundo “Erkek Kutusu” isimli yeni bir araştırma metodunu kullanarak cinsel tacizin altında yatan sebepleri ortaya koyuyor.
28 Nisan 2018
Elif Ünal
TUĞÇE ISIYEL YAZDI
St. Paul De Vence’de Gezinti
St. Paul De Vence, Mehmet Güreli’nin henüz görmediği ancak hayal ettiği bir yer. Gerçekte Güney Fransa’da var olan ama Güreli ve dolayısıyla bizler için düşsel bir köy orası.
28 Nisan 2018
Tuğçe Isıyel
ELİF AKGÜL'ÜN RÖPORTAJI
AB Komisyonunun Korumak İstediği "Bilgi Uçurucuları" Kim?
AB Komisyonu, bilgileri sızdıran “whistleblower”ların koruma altına alınmasını önerdi. Bu bilgi sızdıranları, önerinin ne anlama geldiğini iletişimci Behlül Çalışkan ile konuştuk.
28 Nisan 2018
Elif Akgül
1
...
103
104
105
106
107
...
114
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver