Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 28 March 2022 00:00
 ~ Modified On: 28 March 2022 00:03
7 min Read

Tracing the Hidden History: Unearthing the past of socialist movement in Turkey

Kadir Akın, with his second book, paves the way for Turkish socialists to pursue their common history with Armenians faithfully and intersectionally, to offer a perspective on what has been left out of history of socialists on the lands they live today.
Tracing the Hidden History: Unearthing the past of socialist movement in Turkey
Kanada Carleton Üniversitesi Sosyoloji ve Antropoloji Bölümünde doktora araştırmacısı. Araştırma alanları arasında toplumsal hareketler, aktivist gençlik kültürleri, çağdaş zaman deneyimleri ve zamansallıklar, bellek çalışmaları, neoliberalizm,...

Kanada Carleton Üniversitesi Sosyoloji ve Antropoloji Bölümünde doktora araştırmacısı. Araştırma alanları arasında toplumsal hareketler, aktivist gençlik kültürleri, çağdaş zaman deneyimleri ve zamansallıklar, bellek çalışmaları, neoliberalizm, kesişimsellik, vatandaşlık ve sosyal politika bulunuyor. Kanada’da Kentsel Gençlik Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünü yürüten Erdal, akademik çalışmalarının yanı sıra on yılı aşkın süredir toplumsal hareketlerde aktivist olarak yer alıyor. Özellikle sol, gençlik ve LGBTİ+ alanlarında pek çok siyasi girişimde rol aldı. 

show more
related news
Back to Top