Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Temmuz 2024 12:30
 ~ Son Güncelleme: 18 Temmuz 2024 12:50
7 dk Okuma

ÇAYDA VE FINDIKTA SÖMÜRÜYE SON!

Sermayenin kârı artıyor, üretici yoksullaşıyor

Çay ve fındık üretiminde sermaye açısından kârlılık oranı daha da artarken Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin halkı daha da yoksullaşmaktadır.
Görseli Büyüt
Sermayenin kârı artıyor, üretici yoksullaşıyor
Fotoğraf: Dilan Esen
Şubat 1968 tarihinde Gürsu Köyünde yoksul bir köylü ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Gürsu İlkokulu ve Arılı (Piǯxala) Ortaokulunu bitirdikten sonra Fındıklı Lisesinden 1984...

Şubat 1968 tarihinde Gürsu Köyünde yoksul bir köylü ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Gürsu İlkokulu ve Arılı (Piǯxala) Ortaokulunu bitirdikten sonra Fındıklı Lisesinden 1984 yılında mezun oldu. KTÜ Makina Mühendisliği bölümünü bitirdi. Çok kısa bir süre öğrenmen olarak atanmasına karşın öğretmenlikten istifa ederek mühendislik alanında çalışmayı tercih etti. Mühendislikten daha çok serbest işlerle uğraşan Çervatoğlu, asıl uğraşı alanını siyaset olarak belirledi. 1993 yılının sonlarına doğru arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Karadeniz Umut Radyo’yu yirmi üç yıl yayın hayatında tuttu. Bölgesel yayın yapan ve 2016 yılına kadar özgürlüğün sesi olarak yayın hayatını sürdüren radyoya aktif destek ve emek verdi. 2019 yılından bu yana Rize Fındıklı Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git