Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 18 Haziran 2019 00:02
12 dk Okuma

BABA OLMAK/ ATİLLA BARUTÇU

Orta Üst Sınıf Laik ve Muhafazakar Erkeklerin Babalık Deneyimleri

Umut Beşpınar ve Zeynep Beşpınar, "Muhafazakar ve laik babaların referans grupları ve diğerleriyle kurdukları ilişkiler ve toplumsal aidiyetleri, babalık tutum, stratejileri ve beklentilerini doğrudan biçimlendirdiği" konusunda hemfikir.
Orta Üst Sınıf Laik ve Muhafazakar Erkeklerin Babalık Deneyimleri
Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ) üyesi. 2011 yılında ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’ndan 2013 yılında yüksek lisans, 2019...

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ) üyesi. 2011 yılında ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’ndan 2013 yılında yüksek lisans, 2019 yılında doktora derecelerini aldı. Eleştirel Erkeklik Çalışmaları, Queer Teori ve Aile Sosyoloji alanlarında çalışmaları bulunuyor.  Masculinities: A Journal of Culture and Society ve Feminist Tahayyül: Akademik Araştırmalar Dergisi yayın kurullarında yer alıyor. Çeşitli dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra “Yüz Karası Değil Kömür Karası”: Zonguldak (İletişim Yayınları, 2017) kitabının derleyenlerinden biri ve Damla Balığını Anlamak (Yirmi Üç Yayınları, 2014) adlı öykü kitabının yazarı. 2014 yılından beri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde görev yapıyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git