Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 28 Mayıs 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 28 Mayıs 2022 00:02
6 dk Okuma

Japonya’da Kürtler üzerine bir film : My Small Land

My Small Land, Japonya dışında mülteci programlarını destekleyen Japonya’nın, Japonya içindeki katı mülteci politikalarına Kürtlerin gündelik yaşamları ve Kürt bir kızın yaşadıkları üzerinden bakarak eleştiri getiriyor.
Japonya’da Kürtler üzerine bir film : My Small Land
ODTÜ Uluslararası İlişkiler lisans ve Sosyal Politika yüksek lisans mezunu. Yüksek lisansı sırasında Viyana Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Bölümü’nde bulundu, Kyoto Üniversitesi Sosyoloji bölümüne doktora çalışmalarında...

ODTÜ Uluslararası İlişkiler lisans ve Sosyal Politika yüksek lisans mezunu. Yüksek lisansı sırasında Viyana Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Bölümü’nde bulundu, Kyoto Üniversitesi Sosyoloji bölümüne doktora çalışmalarında bulundu, Kyoto ve Osaka’da dil dersleri verdi. Üniversitelerin, uluslararası kurumların, sivil toplum kuruluşlarının araştıma ve projelerinde erken evlilikler, kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, insan hakları, göçmenlik ve mültecilik alanlarında çalıştı. Toplumsal cinsiyet, göçmenlik, insan hakları, hukuk ve edebiyat sosyolojisi konularıyla ilgilenmektedir. Yazıları, öykü ve denemeleri Baraka, Mavi Melek, Kül Öykü, Virgül, Kuzgun, Oggito, Uçan Haber, Ekmek ve Gül, Gazete Duvar gibi portallarda yayımlandı. Writers in Kyoto grubunda Japon edebiyatından esinlendiği İngilizce öyküleri yayımlanmıştır ve 2017 yılında Notabene Yayınları’ndan çıkan Çürük Atlar Çöplüğü kitabının yazarıdır. Bağımsız araştırmacı ve danışman olarak,  İzmir’de yaşıyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git