Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 25 Şubat 2022 11:13
4 dk Okuma

MEHMET FATİH TRAŞ’A…

İntihar süsü verilmiş bir cinayet*

Bu zulme sessiz sedasız bir dirençle daha da dayanırdı dayanmasına; ama, zulüm de bitecek gibi değildi. Hevesini kırmaya, ümitlerini elinden almaya ant içmişlerdi sanki; koskoca üniversiteleri, anlı şanlı unvanları, koltukları, makamlarıyla…
İntihar süsü verilmiş bir cinayet*
Haber Yeri
BİA Haber Merkezi
mehmet fatih traş barış akademisyenleri
Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü’nde uzman olarak görev yapmakta iken barış bildirisi imzacısı olması sebebiyle önce Nisan 2016’da rektörlük tarafından sözleşmesi yenilenmeyerek...

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü’nde uzman olarak görev yapmakta iken barış bildirisi imzacısı olması sebebiyle önce Nisan 2016’da rektörlük tarafından sözleşmesi yenilenmeyerek görevine son verildi. Sonrasında 29 Nisan 2017’de 689 sayılı KHK ile gelen pasaport iptali ile birlikte tüm kamu görevlerinden men edildi. Pasaport iptalinden sadece on gün önce burslu olarak gittiği London School of Economics and Political Science (LSE)’ın önce Medya ve İletişim Bölümü’nde (Department of Media and Communications) sonra İnsan Hakları Araştırma Merkezi’nde (Center for Study of Human Rights), toplamda iki yıl, doktora sonrası araştırmacı olarak otoriter neoliberalizmin kıskacında basında ve akademide emeğin prekaryalaşması ile ilgili çalışmalar yürüttü. Misafir öğretmen olarak lisansüstü seminer dersleri verdi. LSE’de Yüksek Öğrenim Lisansüstü Sertifika programını (Programme of Post-Graduate Certificate in Higher Education) 2020’de başarıyla tamamlamasının ardından Birleşik Krallık’taki Yüksek Öğrenim Akademisi (Higher Education Academy) üyesi olmaya hak kazandı. Doktorasını Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları bölümünde Mayıs 2016’da tamamladı. Doktora tezini, başka yüzlercesi gibi bir KHK ile kapatılmadan önce Hayat ve İMC kanallarını odağına alarak Türkiye’de alternatif televizyon yayıncılığı üzerine yazdı. Kültürel bir direniş aracı olarak alternatif medya, otoriterlik, neoliberalizm ve prekaryalaşma, medya içeriklerinde toplumsal cinsiyet temsilleri, neoliberalizm ve biyoiktidar gibi farklı konularda, hem hakemli dergilerde hem derleme kitaplarda Türkçe ve İngilizce yayımlanmış çok sayıda çalışması bulunuyor. Toplumsal Cinsiyet ve Medya kitabının eş editörü olan Aydın, Mersin Üniversitesi’nden kendisi gibi ihraç arkadaşlarının kurduğu Kültürhane’nin 100 Sene 100 Nesne çevrimiçi ansiklopedi projesinin de editörlerinden biridir. Çeşitli internet mecralarında Türkçe ve İngilizce yazıları bulunuyor. Halihazırda Fransa’da yaşıyor ve akademik ve düşünsel faaliyetlerine bağımsız olarak devam ediyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git