Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 5 Ekim 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 5 Ekim 2024 00:00
6 dk Okuma

İnsani ara değil, gerçek ateşkes

İnsani ara istemiyoruz. Ateşkes istiyoruz. Barış istiyoruz. Herkes için, hepimiz için. Çünkü biliyoruz ki, barış ya her yerdedir ya da hiçbir yerde!
Görseli Büyüt
Görselde iki çocuk var, aralarında dikenli bir tel örgüyle ayrılmışlar. Soldaki çocuk açık renk bir gömlek ve koyu renk pantolon giymiş, yerde oturuyor. Önünde bir dama tahtası bulunuyor ve oyun oynuyor gibi görünüyor. Sağdaki çocuk ise çelimsiz ve başı tıraşlı, üstünde ise çizgili bir giysi var, bu kıyafet Nazi toplama kamplarında tutulanların giydiği üniformalara benziyor. O da tel örgünün diğer tarafında oturuyor, ve elleriyle yerdeki otlarla oynuyor gibi.  Bu görüntü, iki çocuğun arasındaki masumiyetin ve savaşın, esaretin getirdiği acımasızlığın çarpıcı bir sembolü. Çocuklardan biri özgürken diğeri hapsedilmiş, fakat tel örgünün iki yanındaki masumiyetin karşı karşıya gelişi dramatik bir sahne yaratıyor.
Fotoğraf: II. Dünya Savaşı'nda Alman askerinin çocuğu ile toplama kampındaki Yahudi çocuğun arkadaşlığını ele alan "Çizgili Pijamalı Çocuk" filminden.
Liseyi İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi'nde, üniversiteyi İstanbul'da İşletme Fakültesi'nde, master ve doktorayı da Ankara'da İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Çocukken babası ticaretle uğraştığı için büyüyünce devlette çalışmayı...

Liseyi İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi'nde, üniversiteyi İstanbul'da İşletme Fakültesi'nde, master ve doktorayı da Ankara'da İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Çocukken babası ticaretle uğraştığı için büyüyünce devlette çalışmayı tercih etti. Devlet memuru olmayı hep çok sevdi. Diplomatik görev nedeniyle uzun yıllar Tokyo'da ve Roma'da yaşadı. Türkiye'de olduğu yıllarda her fırsatta gezdi, tozdu, güldü ve okudu. Devlette işler değişince, masaya yeni oturanlara da iyice sinir olunca 2021'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan emekli oldu. Ustalık eseri olarak tanımladığı Genco adında bir oğlu var. Kendisini en çok "anne, kitapsever, feminist, sinefil, flanör ve taşkın bir şekilde mutlu" olarak tanımlamayı seviyor. 

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git