Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Aralık 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 7 Aralık 2024 00:00
4 dk Okuma

Hollanda'daki Kürt mülteci çocuklar: Dil, sürgündeki evin anahtarı

Son yıllarda, dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan güvenli ve adil bir yaşam umuduyla tehlikeli yolculuklara çıkıyor. Kimileri denizlerde boğuluyor, kimileri sınır kapılarında çaresizce bekliyor. Sınırları aşmayı başaranlarsa, hiç bilmedikleri topraklarda, başka bir mücadeleyle yüzleşiyor. On dört yaşındaki Rojavalı Şîyar ve Serhad'ın Hollanda'ya uzanan göç yolculuğuna, geçici barınma yerlerine, kentle kurdukları ilişkiye ve dil öğrenme süreçlerine odaklanıyoruz.
Görseli Büyüt
Görselde, bir çocuk fotoğrafı yer almakta. Çocuk, Hollanda'da yaşayan bir Kürt mülteci olarak tanıtılıyor. Çocuğun yüzü, yaşadığı zorluklar ve belirsizlikleri anlatan bir ifadeye sahip olabilir. Arka planda, bir şehir manzarası veya bir mülteci kampına ait unsurlar yer alıyor olabilir.  Çocuk, sade ve belki de dikkatlice seçilmiş bir kıyafet içinde yer alıyor. Yüz hatları ve bakışları, içsel bir duygusal yoğunluğu simgeliyor. Fotoğraf, çocukların mülteci krizinden nasıl etkilendiğini, özellikle savaş ve göç gibi trajik olayların ardından gelen duygusal ve fiziksel etkilerini anlatmak amacıyla çekilmiş olabilir.  Görseldeki mesaj, bir yandan mülteci çocukların karşılaştığı zorlukları vurgularken, diğer yandan insanlık dramını gözler önüne sermeyi amaçlıyor olabilir.
Görsel: AI
Haber Yeri
İstanbul
mülteci çocuklar Hollanda
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “misafir öğrenci” olarak derslere katıldı. Yerel gazetelerde mesleğe başladı, BasHaber gazetesinde muhabir,...

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “misafir öğrenci” olarak derslere katıldı.

Yerel gazetelerde mesleğe başladı, BasHaber gazetesinde muhabir, K24’te editör olarak çalıştı. Gazete Duvar, Bir+Bir (Express), Artı Gerçek, bianet gibi sitelerde haber ve söyleşileri; Kırık Saat, Kürt Tarihi, Bîrnebûn dergilerinde yazıları yayımlandı. Serbest gazeteci olarak mesleğini sürdürüyor ve belgesel film çalışmalarında yer alıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git