Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Ekim 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Ekim 2024 00:00
5 dk Okuma

“Hiçkimse böyle mutlak bir güce sahip olmamalı”*

Süper kahraman dizilerinde bile “iyiler” her zaman kazanmıyorken, ekranda şahit olduklarımız, adalet duygumuzu yitirmemize ve şiddeti normalleştirmemize sebep olur mu?
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, beş kişilik bir grup yer alıyor ve hepsi doğrudan kameraya bakarak orta parmaklarını kaldırıyorlar. Grup, asi ve meydan okuyan bir tavır sergiliyor. Orta sırada yer alan kişi siyah saçlı, sakallı ve koyu renk bir ceket giyiyor. Yanındaki diğer kişiler de farklı tarzlarda giyinmişler, sol taraftaki kişi başında koruyucu gözlüklerle, sağdaki kişi ise güneş gözlüğü takıyor. Ortadaki kadın karakter, ciddi bir yüz ifadesiyle poz veriyor.  Arka planda, büyük bir afiş ya da duvar resmi görülüyor, üzerinde süper kahraman kostümü giymiş karakterlerin yer aldığı anlaşılıyor. Bu detaylar, fotoğrafın bir film ya da dizi tanıtımına ait olduğunu düşündürüyor. Grup üyeleri sert ve meydan okuyan duruşlarıyla öne çıkıyor, ortamdaki kararlılık ve asi enerji dikkat çekiyor.
Haber Yeri
İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. Vatan, Akşam, HaberTürk ve Hürriyet gazetelerinin yazıişleri ve dış haberler...

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. Vatan, Akşam, HaberTürk ve Hürriyet gazetelerinin yazıişleri ve dış haberler bölümünde çalıştı. Güncel Hukuk dergisinde yazıları yayınlandı. BirGün’de Anonim adlı köşeyi yazıyor. 2011’den bu yana bianet’te İnsan Hakları Editörü.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git