Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Eylül 2024 00:00
5 dk Okuma

21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ

Hayata bir paravanın ardından bakar gibi yaşamak

“Hayata bir paravanın ardından bakar gibi yaşayan” Alzheimer hastaları için yapılması gereken ve yapılacak çok şey var. Merkezi yönetim de, yerel yönetimler de, sivil toplum da Alzheimer hastalarına başka paravanların ardından bakmaya devam etmesin artık.
Görseli Büyüt
Görselde, bir yaşlı kişinin elleri odak noktasıdır. Yaşlı kişi dizlerinde oturmakta ve elinde sarı-mavi bir top tutuyor. Kişinin üzerinde krem rengi örgü desenli bir kazak bulunuyor. Yanında ise başka bir kişi, yaşlı kişinin koluna nazikçe dokunarak ona destek veriyor. Bu ikinci kişinin sadece elleri ve kolları görünüyor, gri renkte sade bir kıyafet giymiş. Yaşlı kişinin yanında bir başka kişi daha oturuyor, ancak bu kişinin sadece kolları ve kısmen üst bedeni görünüyor, yeşil bir kazak giymiş. Görüntü, bir bakım ortamını ya da destekleyici bir durumu yansıtıyor; sıcak ve şefkat dolu bir anın fotoğrafı olarak öne çıkıyor.
Fotoğraf: Matthias Zomer / pixabay.com
Haber Yeri
İstanbul
alzheimer (alz) Alzheimer demans
Sosyal Hizmet Uzmanı ve Kamu Yönetimi Uzmanı.. bianet'e yaşlılık ve diğer sosyal hizmet alanları ile hayatın sair ve şiir hallerine dair yazılar yazıyor. www.yasliyimhakliyim.com adlı kişisel web...

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Kamu Yönetimi Uzmanı.. bianet'e yaşlılık ve diğer sosyal hizmet alanları ile hayatın sair ve şiir hallerine dair yazılar yazıyor. www.yasliyimhakliyim.com adlı kişisel web sitesi var.. Emekli.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git