Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2012 00:05
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:56
10 dk Okuma

FOUCAULT'NUN "EPİSTEME" KAVRAMI IŞIĞINDA

"Hapishane"den "Cezaevi"ne Türkiye'de Değişen Mahpusluk

Verilerden yola çıkarak, 70'li yıllarda hapishaneler konusunda, bir kırılma yaşandığı, mahpusların bu yıllarda "anarşist" ve "terörist" olarak nitelendirilmeye başlandığı, 80'li yıllarda ise bu durumun artık oturmuş bir hal aldığı söylenebilir.
"Hapishane"den "Cezaevi"ne Türkiye'de Değişen Mahpusluk
Haber Yeri
BİA Haber Merkezi
anarşist terörist cezaevi Hapishane
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini takip etti.

Hapishaneler/kapatılma, emek, sistem karşıtı hareketler, siyasi tarih, “dezavantajlı gruplar” üzerine çalışmalar yürütüyor.

Kanlı Pazar/1960’lar Türkiyesi’nde Milliyetçiler İslamcılar ve Sol (2012), Kapatılmanın Patolojisi/Osmanlı’dan Günümüze Hapishanenin Tarihi (2014), Mahpus Hakları El Kitabı (2015 –Başak Ekinci ile beraber) başta olmak üzere çok sayıda kitabı ve makalesi yayınlandı.

İstanbul Toplumsal Araştırmalar Grubu (İSTAG), Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (Turkey’s Center for Prison Studies-TCPS) ve Hapishane Çalışmaları Kütüphanesi’nin kuruluşunda yer aldı. Sosyoloji Mezunları Derneği’nde (SOMDER) yönetim kurulu üyeliği, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nde (CİSST) yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Açık Radyo’da, Ayşe Berna Uçarol ile birlikte Emeğin Gündemi programını hazırlıyor ve sunuyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git