Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Mart 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 10 Mart 2019 10:31
3 dk Okuma

MORİS FARHİ'NİN ARDINDAN

Halkın İçine Devlet Kaçmazsa!

Bilge yazar Moris Farhi haklıdır, "Türkiye’nin hâlâ bu dünyadaki cennet olma potansiyeli vardır".
Halkın İçine Devlet Kaçmazsa!
Gazeteci, yazar. Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden 1977 mezunu. 1975-1977 yılları arasında haftalık Kitle ve aylık İlke dergilerinin yazı işleri müdürlüğü sırasında...

Gazeteci, yazar. Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden 1977 mezunu. 1975-1977 yılları arasında haftalık Kitle ve aylık İlke dergilerinin yazı işleri müdürlüğü sırasında yayınlanan yazılardan dolayı 1979 yılında ilan edilen sıkıyönetim sonrasında arandı. Beş yıl kaçabildi, 1984'te tutuklandı. Yedi yıldan fazla Selimiye, Metris, Nazilli ve Aydın hapishanelerinde yattı.

Bir öğrenim dönemi öğretmenlik, DİSK-Keramik-İş Sendikası Genel Merkezi’nde Eğitim ve Basın Bölümü Müdürü ve bir müddet de Sinematek'te müdürlüğü yaptı.

Gazeteciliği, cezaevinden çıktıktan sonra da  Nokta ve Aktüel dergilerinde sürdürdü. Birlik, Birgün, Taraf, Artıgerçek, Marmara yerel, Düzce yerel gazeteleri ve çok sayıda internet gazetesi ve basılı yerel gazetelerle, dergilerde makaleleri yayımlandı.

1992 yılında Amerika İnsan Hakları Vakfı'nın verdiği Lillian Hellman ve Dashiell Hammett ödülünü aldı, o ödülle ve PEN ve  Amnesty davetiyle İngiltere'ye dil öğrenmeye gitti, cezaevindeyken aldığı İngilizce yazılı dayanışma mektubu sahiplerinden bulabildiklerini buldu teşekkür etti.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git