bianet, 22 yıl önce yayın hayatına başladığında dijital yayıncılığın öncülerinden biri olarak yola çıktı. O günden bugüne hem hak haberciliğinin merkezi oldu hem de bianet atölye ile bir okul oldu. Yurttaş gazeteciliği, cins terimleri sözlüğü, çocuk haberciliği gibi birçok konuyu habercilerin gündemine soktu. Açıkçası bianet'e şubat ayında 'Merhaba' dediğimde ben de bu kadar çok yayına imza atıldığının farkında değildim.
bianet yılları art arda geride bırakırken, kadrosunu da sürekli yeniledi, gazeteciler elini taşın altına koydu, daha sonra nöbeti bir başkasına bıraktı. Bu süre içinde tüm dünyada yayıncılık anlayışı da günden güne farklılaştı. Pandeminin hayatımıza girmesi ile dijital medya uzun sürede kat edeceği yolu daha kısa sürede kat etmek zorunda kaldı. Konvansiyonel medya yerini büyük ölçüde dijital medyaya bıraktı. Bu arada bianet için de değişme zamanı gelmişti.
Yeni bir tasarımı sizlerin beğenisine sunduk. Bu konuda sizlerden gelecek öneri ve eleştirileri elbette önemsiyoruz.
Değişen sadece tasarım olmayacak elbette, biz de değişen gazeteciliğe ayak uydurmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda sizlere daha çok video haberler ulaştırmaya çalışacağız. Zaman zaman canlı yayınlar ile bilgiye daha hızlı ulaşmanızı sağlayacağız.
Bir süredir bianet olarak hak mücadelesi yürüten kurum ve kişileri ağırlıyoruz. Çalışmalarını dinliyor, hassasiyetlerini anlamaya çalışıyoruz. Sadece mağduriyetleri değil hak mücalesinde elde edilen kazanımları görüyoruz. Birlikte neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Buluşmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz, sizleri de bekliyoruz.
Medyaya yönelik ihlalleri, erkek şiddetine ilişkin çeteleyi bir kenara not etmeye devam ediyoruz. Bir yandan da Türkiye hak mücadeleleri haritası ile eylemlilikleri görünür kılmaya çalışıyoruz.
Yenilenerek, gelişerek sizlerle birlikte yolumuza devam ediyoruz. "Başka bir gazetecilik mümkün" demiştik, bu kez de "Yeni bir gazetecilik mümkün" diyoruz.
(Mİ)