Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 31 Ağustos 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ağustos 2024 00:00
7 dk Okuma

Fotoğrafta Kadın da Vardı: Toplumsal yozlaşma ve bireysel direnç

Fotoğrafta Kadın da Vardı, Heinrich Böll’ün savaşın ardından Almanya'da yaşanan ahlaki çöküşü ve toplumsal yozlaşmayı eleştirdiği, yayımlandıktan sonra Nobel aldığı romanı. Yazar, Leni karakterinin bireysel direnişi üzerinden, çok önemli evrensel mesajlar veriyor.
Görseli Büyüt
Bu fotoğrafta, ünlü yazar Heinrich Böll yer alıyor. Böll, düşünceli bir ifadeyle elini yanağına dayamış, hafifçe gülümsüyor. Siyah-beyaz tonlarında çekilmiş bu fotoğraf, onun yaşını ve bilgelik dolu yüz hatlarını öne çıkarıyor. Fotoğrafın sağ tarafında ise Böll'ün "Fotoğrafta Kadın da Vardı" adlı kitabının kapağı bulunuyor. Kitap kapağı, modern ve sade bir tasarıma sahip, büyük harflerle yazılmış ismi ve bir fotoğraf makinesi illüstrasyonu dikkat çekiyor. Kapağın üst kısmında Böll'ün Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandığına dair bir ibare de yer alıyor.
Gazeteci. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Milliyet, Dünya, Akşam, BusinessWeek Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Halen ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Felsefe Lisans Programı...

Gazeteci. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Milliyet, Dünya, Akşam, BusinessWeek Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Halen ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Felsefe Lisans Programı öğrencisi. Edebiyatı merkezine alan çalışmalar yürütüyor ve yazmaya devam ediyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git