Facebook: iPad'iniz olacak da bunda Facebook uygulaması yüklü olmayacak? Düşünmesi bile zor. Profilinizi güncelleyin, fotoğraf çekip yollayın, durum güncellemelerinizi kaleme alın.
Twitterific: iPad'i esas alan müthiş tasarım ve arayüzüyle dikkat çekiyor. Az ve öz olsun, bana yeter diyenler Twitterific'i kurabilir. Daha ileri safhadaki Twitter kullanıcıları için TweetDeck'i öneriyoruz.
Flickr: Fotoğrafçılık sitesi denince ilk akla gelen adreslerden Flickr'ın uygulaması. Dünyanın her köşesinden Flickr kullanıcısının çektiği dört milyardan fazla fotoğraf ve video görüntüsü elinizin altında.
iBook: E-kitap okuyucu uygulamanın yüklü olmadığı cihaza iPad denmeyeceğinden iBook olmazsa olmaz uygulamalar listesinin başında geliyor. Alternatif arayanlara Amazon'un Kindle uygulaması önerilir.
Evernote: Bazı uygulamalar sanki hep iPad'i beklemişler. Daha önce ayrıntılı şekilde tanıttığımız Evernote da aynen böyle bir site. Notlarınız, artık Evernote'un sanal raptiyeli tahtasında...
Dragon Dictation: İngilizce konuşma dilini metne dönüştürmekle kalmayan, imla hatalarını da ayıklayan uygulama iPhone'un güzelliklerindendi. İpad'inizde de eksiz olmasın.
AP Mobile: Ünlü Associated Press haber ajansının iPad için özel geliştirdiği uygulama. En son gelişmeler metin, fotoğraf ve video formatında yayınlanıyor.
Fwix: Haber derleyici uygulamanın yüklü olmadığı bir iPad hiç kuşkusuz eksik kalır. Alternatif arayanlara NPR veya Fluent News Reaeder önerilir.
Virtuoso Piano Free: Size de "piyanist gibi parmakların var" dendiğinde bir hüzün bastı mı? Geç kalmış değilsiniz. Hâlâ ümit var! Bu uygulamayı kurduğunuz iPad ile dilediğiniz yerde çalışın.
Red Ball: Pek oyun heveslisi olmadığımı daha önce yazmıştım. Ama iPad, iPad oyunlarıyla "gerçek bir iPad"e dönüşüyor. İşte indirip kurun, pişman olmayacaksınız diyebileceğim ücretsiz bir uygulama. (NH/EÜ)