Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Kasım 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 6 Ocak 2020 22:38
6 dk Okuma

İKLİM KRİZİ YAZILARI - 7 / DOĞANAY TOLUNAY

Doğanın Gücünün ve Kırılganlığının Farkında mıyız?

Habitat değişimi, iklim değişikliği, istilacı türler, aşırı kullanım ve kirlilik faktörlerinin ortak etkisiyle türler yok olma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Hatta bu risk 6. Yok Oluş olarak adlandırılıyor.
Doğanın Gücünün ve Kırılganlığının Farkında mıyız?
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. Kepirtepe Öğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra İ.Ü. Orman Fakültesinde Orman Mühendisliği eğitimi...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. Kepirtepe Öğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra İ.Ü. Orman Fakültesinde Orman Mühendisliği eğitimi aldı. Termik santralların ve hava kirliliğinin ormanlar üzerindeki etkileri konusunda çalıştı. Son 15 yıldır iklim değişikliğinin ormanlar üzerindeki etkileri ve ormanlarda depolanan karbon miktarını belirlemeye yönelik çalışmalara yoğunlaştı. İstanbul’daki mega projelerin ekolojik etkileri ve ÇED raporlarının ekolojik olarak değerlendirilmesi konusunda çeşitli araştırmalar yaptı. 6. İklim Değişikliği Ulusal Bildirimi'nin hazırlanmasında görev aldı. İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planında İstanbul’daki ekosistemlerin kırılganlık raporunu hazırladı. İklim krizi konusunda “Ormanlar ve İklim Değişikliği” ile “İklim Değişikliğinin Ekosistemlerdeki Yeri” başlıklı iki kitabı bulunuyor. “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” kapsamında eğitimler veriyor. TEMA, Türkiye Ormancılar Derneği, Trakya Platformu gibi bazı STK’ların bilim kurulunda görev almaktadır.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git