Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Eylül 2024 00:00
5 dk Okuma

Dijital dünya ve çocuk ilişkisine hak temelli bakmak

Dijital dünyada ebeveynlerin çocuklarını sürekli gözetim altında tutmaları ve dijital dünyanın risklerini bizzat yönetmeleri salık verilirken, çocuk ve gençler irade sahibi olmayan bireyler olarak tasvir ediliyor.
Görseli Büyüt
Görselde, üç çocuk bir araya toplanmış şekilde bir cep telefonuna bakıyor. Çocuklar neşeli ve heyecanlı görünüyor; yüz ifadelerinden, telefon ekranında gördükleri şeyin onları şaşırttığı veya eğlendirdiği anlaşılıyor. Soldaki çocuk beyaz bir gömlek giymiş, ortadaki çocuk mavi bir tişört, sağdaki ise kırmızı desenli bir gömlek giymiş. Çocukların yüzlerinde büyük bir merak ve eğlence ifadesi var. Arka planda ise bulanık bir doğa manzarası ve mavi tonlarda bir arka plan görülüyor.
Fotoğraf: BM
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nde öğretim üyesi. Ebeveynlere yönelik, akademik bilgiye dayalı içerikler üreten Dijital Medya ve Çocuk platformunun kurucusu. Doktora derecesini...

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nde öğretim üyesi. Ebeveynlere yönelik, akademik bilgiye dayalı içerikler üreten Dijital Medya ve Çocuk platformunun kurucusu. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden aldı. Doktora çalışmalarının bir kısmını London School of Economics Medya ve İletişim Bölümü’nde sürdürdü. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Programı’nda, lisansını Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. European Communication Research and Education Association (ECREA) Children, Youth and Media Section üyesidir. Dijital dünyada çocuk hakları alanındaki çalışmalarını, İstanbul Bilgi Üniversitesi Toplumsal Etki Odaklı Çocuk Çalışmaları Mükemmeliyet Alanı kapsamında yürütüyor. Dijital medya okuryazarlığı, dijital medya, çocuk ve aile ilişkisi üzerine dersler ve seminerler veriyor, araştırma projeleri yürütüyor, akademik makaleler ve çocuk kitapları yazıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git