Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 3 Aralık 2009 17:12
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:14
2 dk Okuma

MEHMET HORUŞ'TAN

Danıştay GDO'da Hükümete "Kuvvetler Ayrılığı"nı Hatırlatmak Zorunda Kaldı

GDO'larla ilgili yönetmeliğin iki maddesinin yürütmesinin durdurulması kararı veren Danıştay'ın gerekçesinde pek görülmeyen bir nokta var. Bu yıl ekoloji konularında verilen yüksek mahkeme kararlarına bakınca bu ilkenin zedelenmeye başladığını görüyoruz.
A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu, Ankara Barosu'na bağlı serbest avukat. Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Yürütme Kurulu üyesi. Bergama'dan bu yana Türkiye'deki siyanürlü altın madenciliğine...

A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu, Ankara Barosu'na bağlı serbest avukat. Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Yürütme Kurulu üyesi.

Bergama'dan bu yana Türkiye'deki siyanürlü altın madenciliğine karşı açılan çok sayıda davada TMMOB’ne bağlı odalar ve yöre yurttaşlarının avukatlığını yaptı. Halen Sinop ve Akkuyu nükleer, Kanal İstanbul gibi çevre davalarında avukatlık yapıyor. Politik bir ekoloji hareketinin inşası için mücadele ediyor. Farklı politik ekoloji akımlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ekoloji Politik topluluğu içinde yer alıyor. Kobanê Davası'nda yargılanan birçok kişinin avukatlığını üstleniyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git