Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 31 Ağustos 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Eylül 2024 04:24
4 dk Okuma

Bu araç nereye gider?

Yıllardır erişilebilirlik yasasının ötelenmesinden güç alan yerel yönetimler hiçbir erişilebilirlik kuralını yerine getirmiyor. Yani iktidarından muhalefetine sorunun çözümüne dair bir ışık yok gibi.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, bir metro istasyonunda düzenlenen bir protesto gösterisi görülüyor. Bir grup insan, yürüyen merdivenlerden yukarı doğru çıkarken ellerinde pankartlar taşıyorlar. En önde bulunan kişi, üzerinde "Raylarda ölmek istemiyoruz!" yazılı bir pankart tutuyor. Arkasından gelen bir başka kişinin taşıdığı pankartta ise "Ulaşım haktır, engellenemez" yazılı. Protestocular kararlı bir şekilde ilerliyor ve yüz ifadeleri ciddi. Fotoğraf, toplu taşıma güvenliği ve ulaşım hakkı ile ilgili bir talepleri dile getiren bir protesto anını yansıtıyor. Mekan, tipik bir metro istasyonu olup duvarlarda fayanslar ve aydınlatmalar görülüyor. Kalabalık, protesto esnasında topluca hareket ediy
Fotoğraf: Gazete Kadıköy/Simge Sarı
Engelsiz Erişim Grubu’nun Ankara temsilciliğini yapmıştır. Müzikle yakından ilgilenmektedir. Bir dönem Grup Tepetaklak’ta bağlamacı olarak görev aldı. Farklı grup ve sanatçıların çalışmalarına bağlama, gitar, ney,...

Engelsiz Erişim Grubu’nun Ankara temsilciliğini yapmıştır. Müzikle yakından ilgilenmektedir. Bir dönem Grup Tepetaklak’ta bağlamacı olarak görev aldı. Farklı grup ve sanatçıların çalışmalarına bağlama, gitar, ney, flüt gibi enstrümanlarla katkı sundu. Müzikal çalışmalarına Grup Devinim’de devam etmektedir. Edebiyatla, sanat sepet işleriyle haşır neşir olmak ve tembellik hakkını sonuna kadar kullanmak en büyük keyiflerindendir. Halen Engelsiz Erişim Derneği ve değişik platformlarda faaliyetlerine devam etmektedir.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Yayın Tarihi: 29 Mart 2025 00:00
 ~ Son Güncelleme: 29 Mart 2025 00:00
18 dk Okuma

21 Şubatları nasıl an(la)malı?

Türkiye solunun yıllarca “kimlik siyaseti” etiketi yapıştırarak önemsemediği anadili ve anadilinde eğitim mücadelesi, tekçi zihniyete karşı en geniş tanımı ile bir antifaşist mücadeledir aynı zamanda.
Görseli Büyüt
Görselde mavi bir arka plan üzerinde güvercin şeklinde bir kelime bulutu yer alıyor. Farklı dillerde "barış" yazılmış.
Fotoğraf: unesco.org
Lisans ve lisansüstü öğrenimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde tamamladı. Eğitim Ekonomisi ve Planlaması alanında 2002’de doktora derecesi aldı. Aynı fakültede 2006’dan itibaren yardımcı doçent, 2012’den...

Lisans ve lisansüstü öğrenimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde tamamladı.

Eğitim Ekonomisi ve Planlaması alanında 2002’de doktora derecesi aldı. Aynı fakültede 2006’dan itibaren yardımcı doçent, 2012’den 2017’ye dek doçent olarak görev yaptı. Lisans ve lisansüstü düzeyde, “Eğitim Ekonomisi”, “Eleştirel Eğitim Düşünürleri”, “Eğitime Eleştirel Yaklaşımlar”, “Eğitimin Politik Analizi”, “Siyaset Kuramlarında Eğitim”, “Eğitimin Siyasal Felsefesi”, “Eğitim Bilimleri Felsefesi” gibi dersler veriyor.

“Yükseköğretimde Hakkaniyet ve Eşitlik Sorunsalı” adlı bir kitap yazdı, ayrıca “Eğitim Bilimleri Felsefesi”, “Eğitimde Toplumsal Ayrışma” ve “Türkiye’de Eğitim Bilimci Olmak: Bir Kimlik Araştırması” adlı kitapların yazarları arasında.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan bir barış akademisyeni olarak 07 Şubat 2017 tarih ve 686 sayılı KHK ile üniversitedeki görevine son verildi.

“Eğitimin Siyasal Felsefesi”, “Eğitim Ekonomi Politiği”, “Eğitim Bilimleri Felsefesi” alanlarındaki akademik çalışmalarını “Ankara Dayanışma Akademisi”nde sürdürüyor.

Devamını Göster
Yayın Tarihi: 22 Mart 2025 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Mart 2025 00:00
6 dk Okuma

Barışın gölgesine saklanan düşmanlar

Puslu bir barış süreci gündeminde böylesi deneyimler, belki bir çırpıda okuduklarımızı anlamamızı sağlamaz. Ancak şüphesiz zihnimizi berraklaştıracaktır. Bu sebeple Kolombiya’daki ve diğer ülkelerdeki barış süreçlerini daha fazla incelemek gerekiyor.
Görseli Büyüt
Bu fotoğraf, geçmişte yaşanan bir katliam, soykırım ya da insan hakları ihlaline dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bir anma veya protesto etkinliğinden bir sahneyi yansıtıyor.  Ön planda, duvara veya bir çite asılmış büyük afişler yer alıyor. Bu afişlerde, kaybedilen ya da öldürülen insanların fotoğrafları ve isimleri bulunuyor. Çoğu afişin üst kısmında “GENOCIDIO UP” (Birleşik Yurtseverler Hareketi Soykırımı) ifadesi yazıyor
1995'te İzmir'de doğdu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü'nde eğitim gördü. Gazeteciliğe 2014 yılında Agos’ta başladı. Gelecek/Umut Gazetesi’nde...

1995'te İzmir'de doğdu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü'nde eğitim gördü. Gazeteciliğe 2014 yılında Agos’ta başladı. Gelecek/Umut Gazetesi’nde çalıştı. 1+1 Express Dergisi’nde yazıyor. 2016 yılından bu yana Gazete Duvar’da yazı ve haberleri yayınlanıyor. "Aynı Öfkenin Çocukları: Dünyadan Devrimci Portreleri" kitabı 2023 yılında Sel Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır.

Devamını Göster
bianet günün manşetleri
Sayfa Başına Git