Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Eylül 2024 00:45
5 dk Okuma

Bir temsil neyi değiştirir?

Çocukların insan haklarının görülmediği, etkin, söz ve fikir sahibi, katılım hakkına sahip yurttaşlar oldukları kabul edilmediği sürece çocuklar yaşanılan şiddete ve ayrımcılığa açık hale geliyor. Medya eliyle de yaygınlaştırılan ve yeniden üretilen bu algıyı dikkatle düşünmeli ve değiştirmeliyiz.
Görseli Büyüt
Görselde iki farklı görüntü bir arada kullanılarak dikkat çekici bir kompozisyon oluşturulmuş. Arka planda geleneksel, parlak renkli bir giysi giymiş bir kız çocuğu yer alıyor. Kızın giysisi kırmızı, yeşil ve altın tonlarında, ayrıca kollarında renkli bilezikler var. Ön planda ise kızın yüzüne yerleştirilmiş siyah beyaz bir fotoğraf bulunuyor. Siyah beyaz fotoğrafta, kızın ciddi bir ifade ile selam verdiği görülüyor. Bu iki farklı görsel katman, bir yandan kültürel bir temsili, diğer yandan ise farklı duygusal veya sosyal bir mesajı simgeliyor gibi duruyor. Kompozisyon, geleneksel ile moderni, renkli ve siyah beyazı, farklı temsiller üzerinden güçlü bir şekilde birleştiriyor.
Görsel: BM
Haber Yeri
İstanbul
medya ve çocuk
Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri’nde yüksek lisans yapıyor. 2015’ten bu yana, içinde yer aldığı hak örgütleri aracılığıyla çocuklar için ve çocuklarla...

Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri’nde yüksek lisans yapıyor. 2015’ten bu yana, içinde yer aldığı hak örgütleri aracılığıyla çocuklar için ve çocuklarla birlikte verilen hak temelli mücadeleye katkı sunmaya çalışıyor. Çocuğun politik öznelliğinden oyun hakkına, afet durumundan çocuk yoksulluğuna, görsel kültürdeki temsillere dek çocukluğa dair tartışma yürütülen farklı alanlardaki çalışmalarda yer aldı. 6 ve 20 Şubat depremlerinin ardından, depremden etkilenen çocuklarla beraber çocuk hakları temelli çalışmalar yürütüyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git