Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 31 Ağustos 2013 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:00
6 dk Okuma

ORDU KADINI GÜÇLENDİRME DERNEĞİ'NİN ÖYKÜSÜ

"Bir de Mehtap Ablayı Dinle Sen"

Varsa yoksa Mehtap Abla. Kimdi bu Mehtap Abla, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği’ni nasıl kurmuştu? Hikayeyi ondan dinlemeye ne dersiniz?
"Bir de Mehtap Ablayı Dinle Sen"
Haber Yeri
BİA Haber Merkezi
Orduda Kadını Güçlendirme Derneği
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News, İMC TV için muhabirlik yaptı. Rize'de yerel gazetelerde...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News, İMC TV için muhabirlik yaptı. Rize'de yerel gazetelerde çalıştı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. Musa Anter Gazetecilik (2011) ve Türkiye Psikiyatri Derneği (2024) en iyi haber ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucularından. Sendikanın İstanbul Şubesi yöneticilerinden (2023-2027). İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Toplumsal cinsiyet odaklı habercilik ve cinsiyet temelli şiddet haberciliği alanında atölyeler düzenliyor. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Yayın Tarihi: 8 Şubat 2025 00:00
 ~ Son Güncelleme: 8 Şubat 2025 00:00
3 dk Okuma

Dini ilim ve matematik: Kavramsal bir eleştiri

Matematiği bir "dinî ilim" olarak tanımlamak, hem matematiğin evrenselliğine hem de dinî ilimlerin özgünlüğüne zarar veren bir yaklaşımdır. Bilgi türlerini net bir şekilde ayırmak, hem bilimsel düşüncenin gelişimi hem de dinî bilginin kendi içinde tutarlı kalması açısından önemlidir.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, koyu yeşil bir yazı tahtası üzerinde çeşitli matematiksel denklemler ve ifadeler yer alıyor. Beyaz tebeşirle yazılmış bu ifadeler tahtaya dağınık bir şekilde yerleştirilmiş. Ortada büyük ve dikkat çekici bir şekilde 1 + 1 = 2 ifadesi yazıyor.
*Görsel: sosyal medya
Haber Yeri
İstanbul
Ali Erbaş Din matematik

Sosyolog, Eğitimci, Yazar

Sayfa Başına Git