bianet yıllar önce "Başka bir iletişim mümkün" diyerek çıktığı yolculuğu kararlılıkla sürdürüyor. Kurulduğu ilk günden bu yana 'hak haberciliği' kavramının altının nasıl doldurulacağını gösteriyor.
Benim bianet ile olan birlikteliğim resmi olarak yaklaşık bir yıl önce başladı. Ancak öncesinde de takip ettiğim bir yayın oldu her zaman. 2023'ün şubat ayından bu yana bianet'in sadece ekibini değil; takipçilerini, yazarlarını, destekçilerini de tanıma fırsatı yakaladım. Tanıdıkça da nasıl bir kolektif çalışmanın ürünü olduğunu gördüm.
bianet hak mücadelesi verenlere ses, araştırma yapanlara kaynak ve tarihe bir not olma işlevi görüyor. Toplumda en büyük sorunlardan biri de insanların 'bilgi' bombardımanına tutulması. Oluşan bilgi kirliliği gerçekleri bulanıklaştırıyor.
Toplum üzerinde yürütülen mühendislik çalışmasına karşı koymak, sistemin rıza üretme mekanizmasına direnmek önceliklerimizden birisi. Hafızayı diri tutmak, boğulmak istenen seslere kanal açmak, insanları hakları konusunda bilgilendirmek bizim sorumluluğumuz.
bianet sadece haber yapan bir mecradan öte bir okul; Türkiye'nin dört bir yanından gazeteciler atölye programlarında hak savunuculuğunu, hak haberciliğini öğreniyor, meslektaşları ile konuşma, tartışma imkanı yakalıyor.
Amacımız çok sesliliği sağlamak, "Başka bir medyayı" imkanlarımız doğrultusunda var etmek. Bu elbette tek başımıza ulaşabileceğimiz bir hedef değil. Tıpkı dün olduğu gibi sizlerden gelecek haber, öneri, yazı ve eleştirileri bekliyoruz. Ayrıca bianet'i yaşatmak ve ileriye taşımak için sizden gelecek destekler için de Google üzerinden bağış sistemini devreye sokuyoruz.
Dayanışmayla...