Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 12 Ağustos 2024 13:17
6 dk Okuma

Anneannelerimiz: “Sürdürülebilir” aidiyetlerimiz

Artık Kürtler ve Kürtler gibi kültürlerini sözlü olarak aktaran toplulukların geleneklerini çok daha fazla yazmaya ihtiyacı var. Gelgelelim böylesine tek tipleşmeye evrilen bir dünyada birçok ulus artık benzer bir kaderi yaşıyor. Abhaz, Arnavut, Laz, Pomak, Süryani fark etmeksizin her ulusun anneannesine sıkı sıkı sarılmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.
Görseli Büyüt
Görselde, yaşlı bir kadın mutfakta çalışırken resmedilmiş. Kadın, başına bir başörtüsü takmış ve mavi tonlarında bir gömlek giymiş. Mutfak tezgahında bir kase üzerinde, elleriyle bir şey hazırlıyor. Tezgahın üzerinde ayrıca bir çaydanlık da bulunuyor. Arka planda, bir pencere vasıtasıyla dışarısı görülüyor; pencere önünde raflar üzerinde çeşitli mutfak eşyaları yer alıyor. Resmin genel tonları soğuk ve loş, yeşil, mavi ve mor ağırlıklı renklerle yapılmış.
*Fotoğraf: Elif Ordu, Grandma in the kitchen, 2008
Yazar, yönetmen ve mutfak kültürü araştırmacısı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema mezunu. Zeytin, Amina, Dileğim Barış Olsun ve Modanın 100 Yılı isimli belgesel filmlerin yönetmeni. “Sweet...

Yazar, yönetmen ve mutfak kültürü araştırmacısı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema mezunu. Zeytin, Amina, Dileğim Barış Olsun ve Modanın 100 Yılı isimli belgesel filmlerin yönetmeni. “Sweet & Sour” isimli yeni belgesel projesi üzerine çalışıyor. Akdeniz mutfak kültürü ve yemenin-mutfağın felsefesi üzerine yaptığı araştırmaları hikâyeleştiriyor.  Mutfağın yanı sıra yazılarında ve filmlerinde insan hakları, göç, kültür & sanat ve aidiyet gibi konuları odağına alıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git