Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Eylül 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Eylül 2024 11:08
5 dk Okuma

Anadilim anneme şükran borcumdur

Anadilim varlığımı haykırabildiğim uçsuz bucaksız bir sahil, özgürce korkusuzca yüzebildiğim engin denizdir. Anadilim çocuklarıma ödediğim borçtur.
Görseli Büyüt
Görselde, açık bir alanda büyük taş harflerle yazılmış bir yazı ve arka planda bir heykel bulunuyor. Taş harfler, Ermenice alfabenin büyük harflerinden oluşuyor ve her biri farklı renkte ve dokuda. Harfler, doğal taşlardan yapılmış gibi görünüyor ve yere sabitlenmişler. Harflerin etrafında kaya parçaları ve küçük çalılar yer alıyor.  Arka planda, insan figürü şeklinde oyulmuş bir heykel var. Heykel, elinde bir kitap veya tablet tutan bir kişiyi tasvir ediyor. Bu alan, doğayla iç içe, açık ve geniş bir arazide bulunuyor. Arka plandaki hafif sararmış otlar, bölgenin kırsal ve doğal bir alan olduğunu gösteriyor. Heykel ve harfler, kültürel bir anıt ya da alfabe anıtı gibi bir yapıya işaret ediyor.
Haber Yeri
İstanbul
Ermenice anadili
Çevirmen, seramik eğitmeni. Hrant Dink Vakfı’nda Arşiv sorumlusuydu. Ermeni dili, Ermeni toplumsal hayatı ve kadınlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Kitaplar, makaleler çeviriyor. İlk, orta ve lise...

Çevirmen, seramik eğitmeni. Hrant Dink Vakfı’nda Arşiv sorumlusuydu. Ermeni dili, Ermeni toplumsal hayatı ve kadınlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Kitaplar, makaleler çeviriyor. İlk, orta ve lise eğitimini Ermeni okullarında aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik anadalında okudu. İstanbul Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi dalı mezunu. 1962 İstanbul doğumlu. Üç çocuk annesi.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git