Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Nisan 2022 14:01
10 dk Okuma

BİANET VE HAFIZA MERKEZİ BERLİN'DEN PODCAST VE YAZI DİZİSİ

Aile: İyi günde kötü günde…

Hafıza Merkezi Berlin ve IPS İletişim Vakfı/bianet’in "İyi Günde Kötü Günde: Bir Arada Yaşamak" podcast ve yazı dizisinin ilk bölümü "Aile"yi, akademisyen Alev Özkazanç yazdı. "'Kötü günde' aile birliğinin pek de dayanıklı olmadığına; ailelerin yoksulluk, işsizlik, aile içi şiddet ve etnik-ırkçı ayrımcılığın etkisi altında hızla çözüldüğüne şahit oluyoruz."
Aile: İyi günde kötü günde…
ODTÜ, University of Essex ve Ankara Üniversitesi'nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 1992-2016 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde çalıştı ve Barış İçin Akademisyenler bildirisi...

ODTÜ, University of Essex ve Ankara Üniversitesi'nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 1992-2016 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde çalıştı ve Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacısı olduğu için  2016 yılında emekliye ayrılmak zorunda kaldı. Ankara Üniversitesi’nde KASAUM üyesi olarak çalıştı ve Cinsel Tacize Karşı Destek Birimi'nin kuruluşunda yer aldı. Mürekkep ve Toplum ve Bilim dergilerinin yayın kurulunda bulundu. Halen KAOS Q+ ve Vira Verita ve Feminist Tahayyül dergilerinin danışman kurulunda. Yayınlanmış kitapları şunlardır: Yeni Sağ ve Sonrası (2007),  Neo-liberal Tezahürler(2011), Cinsellik, Şiddet ve Hukuk (2013), Feminizm ve Queer Kuram (2015, 2018).

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git