ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Ibrahim Ortaş
[email protected]
PROF. DR. İBRAHİM ORTAŞ YAZDI
Her 20 Liseliden Sadece Biri Üniversite Okuyabilecek Düzeyde
YGS sonuçları kötüydü, şimdi daha kötü! Üniversitelerin akademik olarak yetersiz yetişmiş adayların yüksek öğrenime gönderilmesi konusunu acilen devletin üst organlarına iletmelerinde yarar var.
24 Mart 2015
PROF. İBRAHİM ORTAŞ YAZDI
Çukurova Üniversitesi Gen Bahçesini Koruyacak
Adana'da kurulan yeni Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsü için Çukurova Üniversitesi'nin 1976'dan bugüne narenciye gen bahçesi olarak kullandığı arazi tahsis edildi. Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Çukurova Üniversitesi'nin bu karara neden karşı çıktığını yazdı.
11 Nisan 2012
BAYRAMIN AMACINA UYGUN KUTLANMASI ÖNEMLİ
Bayram ve Toplum Sağlığı Açısından Beslenme Bozuklukları
Ayrıca tükettiğimiz şekerlerin çoğunluğu karbonhidrat kökenli olması nedeniyle özelikle de mısır nişastasından elde edilmesi ile bilinen klasik genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen şekerin sağlığımız üzerindeki etkileri de tartışma konusu olmaktadır.
30 Ağustos 2011
Prof. Dr. ORTAŞ yazdı
Buğday Fiyatlarındaki Artış Neyin Habercisi?
Stokların azalması ve artan petrol fiyatları, su kıtlığı bir anda dünyanın önüne buğdaya talebi ve fiyat artışını çıkardı. "Dünyanın en ucuz gıdası" ekmek sanırım bu özelliğini kaybedecek.
13 Mart 2008
Akademisyen Seçiminin Önemi
Öncelikli görev, bizlerin oluşturduğu kurullara ve sınav jürilerine düşüyor. Bugünün bilim insanları olarak, yarının hesabını bugünden vermek zorundayız. Sonuçta, öncelikle biz öğretim üyelerine, akademisyen seçiminde büyük sorumluluk düşmektedir.
2 Mayıs 2005
Kaçırdığımız En Büyük Eğitim Projesi
Köy Enstitülerinin kapanması, ülkemizin bağımsızlık politikasının kırılma noktası ve miladı olarak görülebilir. Bu tarihten sonra eğitimin dokusu ve felsefesi değişmiş, köylere kültürel ağırlıklı eğitim yerini ezberci eğitime bırakmıştır.
18 Nisan 2005
Kaçırdığımız En Büyük Eğitim Projesi
Köy Enstitülerinin kapanması, ülkemizin bağımsızlık politikasının kırılma noktası ve miladı olarak görülebilir. Bu tarihten sonra eğitimin dokusu ve felsefesi değişmiş, köylere kültürel ağırlıklı eğitim yerini ezberci eğitime bırakmıştır.
18 Nisan 2005
Doktora Yapıp Yurda Dönenler Şimdi Ne Durumda
Asıl sorunu doktorasını tamamlayıp yurda dönen başarılı bilim adamları yaşadılar ve yaşıyorlar. Çoğu, kadro alamamış, kimi yurtdışına kaçma planı yapıyor, kimi de araştırma görevlisi veya yardımcı doçent kadrosunda ders veriyor. Çoğu, araştırma yapamıyor.
11 Nisan 2005
Öğretim Üyelerinin Maaşları Artırılmalı
Bir ülkenin en değerli hazinesi olan yetişmiş insan gücü doğrudan iyi bir üniversite eğitimine bağlıdır. Üniversitelerimizin niteliğini yukarı taşımak için üniversite öğretim üyelerinin profilinin artık ciddi olarak iyileştirilmesi gerekiyor.
2 Mart 2005
YÖK Kaldırılmalıdır!
Anayasanın 130. ve 131. maddeleri değiştirilerek bu maddelerde akademik özgürlük ve üniversite özerkliği açıkça ifade edilmeli. Bunu takiben, konu ile ilgili çevrelerden uzmanlardan oluşan bir platform, yeni bir yükseköğretim yasası hazırlanmalı.
8 Kasım 2004
Sorun Rektör Atanmasından Değil, Sistemden
Rektör atamalarında yaşanan sorunun temelinde YÖK Yasası ve bunun rektörlere verdiği keyfi uygulama yetkileri yatıyor. Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor; doğrudan rektör seçimi yapılmıyor. Üniversitede yalnızca rektör aday adayları belirleniyor...
9 Ağustos 2004
Bir Kez Daha Malumun İlanı ve Düşkırıklığı
YÖK ve ÜAKın son taslak önerisinde de, öğrenci ve öğretim elamanları, ehlileştirilmesi veya kontrol edilmesi gereken gruplar; üniversiteler ise akademik kurumlar değil basit bürokratik organizasyonlar olarak algılanıyor. Üniversiteler evrenselleşemiyor..
19 Ocak 2004
Savaşın Öbür Yüzü: Doğanın Katledilmesi
Bu savaşta seyreltilmiş uranyum bombalarının kullanılacağı ve bunun da bölgedeki insanlar ve başta kanser olmak üzere tedavisi zor olan bir çok hastalığın ortaya çıkacağı belirtilmektedir. Acaba bu bölgedeki diğer hayvanlar nasıl etkilenecek?
24 Mart 2003
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver