Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 5 Tebax 2021 08:18
 ~ Nûkirina Dawî: 8 Tebax 2021 16:21
11 xulek Xwendin

DI WÊ HEYAMÊ DE KU ÎKLÎM Û DINYA DIGUHERE... - 12

Pergaleka xwarin-çandiniyê ya berxwêder li hemberî krîza îklimê çawa gengaz e?

Dema ku em dibêjin pergala xwarinê, em qala pêvajoyekê ku hilberîn, hilberandin, veguhastin, pakkirin, hilanîn, xerckirina xwarinê û zirar û zibilên ku di vê pêvajoyê de çêdibin dikin, pêvajo ji jêderkên çandiniyê dest pê dike.
Pergaleka xwarin-çandiniyê ya berxwêder li hemberî krîza îklimê çawa gengaz e?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyesi. 2020/21 Mercator-İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Araştırmacısı. Ekolojik ekonomi üzerine çalışmalar yapıyor.

ICTA-UAB'de politik ekoloji, çevre adaleti ve küçülme üzerine yüksek lisans programını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Politikalar alanında eğitimine devam ediyor. İklim politikaları...
ICTA-UAB'de politik ekoloji, çevre adaleti ve küçülme üzerine yüksek lisans programını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Politikalar alanında eğitimine devam ediyor. İklim politikaları ile sosyal politikalar ilişkisi, küçülme ve kooperatifler üzerine çalışmalar yapıyor.
 
Domahiyê nîşan bide

Bağımsız araştırmacı. Doktorasını Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü'nden (ISS-Hollanda) aldı. Çevre-kalkınma ilişkisi, çevresel hareketler, iklim değişikliği konularında çalışıyor.

Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü (ISS-Hollanda) Politik Ekoloji bölümünde doktora öğrencisi. Türkiye’de tarımın dönüşümü, gıda ve çiftçi örgütlenmeleri üzerine çalışıyor, bu alanda bilgi üretim ve örgütlenme...

Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü (ISS-Hollanda) Politik Ekoloji bölümünde doktora öğrencisi. Türkiye’de tarımın dönüşümü, gıda ve çiftçi örgütlenmeleri üzerine çalışıyor, bu alanda bilgi üretim ve örgütlenme süreçlerine katkı sunuyor.

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê