Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 4 Kasım 2011 09:53
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:04
3 dk Okuma

ARKEOLOG FÜSUN ERTUĞ'DAN

İznik Ayasofya Müzesi Cami Olamaz

Kültür Bakanlığı'nı Ayasofya'nın kapısındaki ''Müze'' yazısının gereğini yerine getirmesi için göreve çağırıyoruz. İznik'te namaz kılmak için çok sayıda ibadete uygun cami bulunuyor.
İznik Ayasofya Müzesi Cami Olamaz
Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde...

Arkeoloji, halkbilim ve halkın bitkilere ilişkin bilgisi (etnobotanik) temel çalışma alanlarım. Kazılarda fotoğrafçı ve İstanbul Üniversitesi Film Merkezinde kameraman, araştırmacı, belgesel yapımcısı olarak çalıştım. 1980’lerde kadın hareketine katıldım ve 1990’da Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfının kurucu üyelerinden biri oldum. 1997’de Washington Üniversitesi’nde (St. Louis-ABD) etnoarkeoloji doktoramı tamamladım. Türkiye’de etnobotanik alanında uzun vadeli projeler gerçekleştirdim. Kırsal kadının yok sayılan bilgi birikimini, özellikle doğa ve bitkilere ilişkin bilgisini açığa çıkarmaya çalışıyor, kültürel mirasın kaydedilmesini ve sürdürülmesini önemsiyorum. 2008’den beri İstanbul dışında toprakla, ekolojik tarım ve yerel çeşitlerle ilgilenerek yaşamımı sürdürüyorum.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git