Ancak Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce katliamda öldürülenlerin avukatlarının reddi hakim talebiyle ilgili henüz bir karar Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmadığından bu dördüncü duruşmanın görülmeden başka bir güne bırakılabilir.
Müdahil avukat Cengiz Ankara'da da korunuyor
25 Şubat'ta görülen duruşmada müdahil avukatlar, kendilerine adli emanette bulunan belgelerin örneklerinin verilmesi ve duruşmaların kaydedilmesi yönünde mahkemeye ilettikleri taleplerin geri çevrilmesi üzerine reddi hakim talebinde bulunmuşlardı.
Mahkeme de, konuyla ilgili karar vermesi için dosyanın Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetmişti.
Hakkında yazılan haberler ve kendisine gönderilen mektuplarla hedef gösterilen ve istihbari bilgilerle taciz edilen davanın müdahil avukatlarından Orhan Kemal Cengiz, ikamet ettiği Ankara'da da bir polisle korunuyor. Hukukçu, bir süre önce de katliam davası için Malatya'da bulunduğu günlerde korunmaya başlanmıştı.
Kayıt talebi reddedildi; kişisel bilgiler çıkarılmadı
Müdahil avukatlardan Ali Koç konuyla ilgili bianet'e "Üçüncüsü dosyadan Hıristiyanlara, Hıristiyanlığa ilişkin gereksiz bilgilerin, dini inanca dair, kişisel bilgilerin dosyadan çıkarılmasını istedik, mahkeme bunu da reddetti. Mahkemenin delil gizlemesinin tarafsızlık açısından şüphe uyandıracağını düşündük ve hakimin reddi talebinde bulunduk" demişti.
Malatya'da Zirve Yayınevi'nde üç çalışanın 18 Nisan 2007 tarihinde boğazları kesilerek öldürülmüş, sanıklardan Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker olay yerinde yakalanmıştı.
Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmış, tedavi bitiminde de tutuklanmıştı. (EÖ/GG)