Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 20 Ekim 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 20 Ekim 2024 00:00
8 dk Okuma

Zehra Çelenk anlattı: Inceller gökten zembille inmedi

Yazar - Senarist Zehra Çelenk, “Şiddetin başlıca iki nedeni cezasızlık ve değersizleştirmedir” diyor. Çözümü, örgütlü kadın mücadelesi olarak özetliyor.
Görseli Büyüt
Bu fotoğraf, bir protesto veya gösteri sırasında çekilmiş bir görüntüyü göstermektedir. Fotoğrafta, ellerinde pankart ve dövizler taşıyan insanlar görülüyor. Öne çıkan pankartta büyük harflerle yazılmış Türkçe bir mesaj var: "Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız" yazıyor. Pankartın altında bir kadın sembolü de bulunuyor.  Arka planda, diğer pankart ve dövizlerin üzerinde de Türkçe yazılar var; bunlardan bazıları "Aile değil kadınız" şeklinde okunabiliyor. Pankartların ve dövizlerin çoğu mor renkli ve beyaz yazılarla yazılmış. Gösteriye katılan insanların çoğunluğu, pankartlarıyla birlikte yoğun bir kalabalık oluşturuyor. Gösterinin gece veya akşam saatlerinde yapıldığı, arka plandaki ışıklandırmalardan anlaşılabiliyor.
Fotoğraf: csgorselariv.org
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git